Baroque Bob: Είναι το νέο trend για εσένα που αγαπάς το retro-glam

Kάθε Σεπτέμβρη, αφού συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε πλέον αφήσει τις διακοπές πίσω μας για κάποιο λόγο θέλουμε να κάνουμε μια μικρή ή και δραματική αλλαγή στα μαλλιά. Σαν τον χωρισμό ένα πράγμα. Και ξεκινούν οι συζητήσεις με τον κομμωτή και η αναζήτηση στα feeds των αγαπημένων μας celebrities και it girls. Κι εγώ με τη σειρά μου, φροντίζω να σε ενημερώνω για όλες τις τάσεις κάθε σεζόν. 

Και τώρα, στις αρχές του φθινοπώρου έρχεται ένα ακόμη bob. Μην ξεχνάς ότι είναι η μεγαλύτερη τάση των τελευταίων δεκαετιών με τους hairstylists να δημιουργούν απίθανες versions πότε cool, πότε ρετρό και πότε αυστηρές και άκρως classy. 

To baroque bob είναι η τελευταία που μας προτείνουν. Πρόκειται για ένα look που συνδυάζει το Italian με το mushroom bob. Τι σημαίνει αυτό; Έχει το μήκος του Italian, που φτάνει λίγο πάνω από τους ώμους και την κίνηση και τον όγκο του mushroom. Το αποτέλεσμα είναι ένα θηλυκό και με ρετρό αναφορές κούρεμα που χαρίζει μια γοητευτική πινελιά. 

@evgenia.revenko

Γιατί όμως ονομάζεται “baroque”;

Ο όρος αναφέρεται στην αρχιτεκτονική του 17ου και του 18ου αιώνα όπου τόσο τα χτενίσματα όσο και η διακόσμηση είχαν ένα περίτεχνο ύφος. Σκέψου τις καμπύλες στα έπιπλα αλλά και λεπτομέρειες στα επιβλητικά κτίρια σε Παρίσι και Ρώμη. Στην πραγματικότητα το baroque είναι ένα  αμβλύ κομμένο bob που ξεχωρίζει λόγο του συγκεκριμένου τρόπου styling. Είναι εμπνευσμένο από την Αναγέννηση και έχει σμιλευμένους κυματισμούς με απαλό φινίρισμα και τις άκρες γυρισμένες προς τα έξω. 

@sophiapathak

Δείχνει υπέροχο τόσο στις ξανθές όσο και καστανές αποχρώσεις χαρίζοντας στις πρώτες ένα ακόμη πιο θηλυκό look και στις δεύτερες μια glam-σοφιστικέ πινελιά. Σύμφωνα με τους experts είναι ένα κούρεμα κατάλληλο για όσες έχουν σπαστά μαλλιά. 

@hoskelsa

Τα styling βήματα που ακολουθείς 

Αρχικά επιλέγεις προϊόντα περιποίησης και styling για όγκο. Μετά το λούσιμο ταμπονάρεις απαλά τα  μαλλιά ώστε να αποφύγεις το φριζάρισμα. Απλώνεις προϊόν προστασίας από τη θερμότητα αλλά και volume mousse ή κρέμα από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Στεγνώνεις τα μαλλιά σου σε μέτρια θερμοκρασία χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή βούρτσα. Στη συνέχεια, τυλίγεις κάθε τούφα ξεχωριστά και τις στερεώνεις με clips. Χρησιμοποιείς και πάλι το σεσουάρ για μερικά λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείς τα clips. Περιμένεις να “κρυώσουν” και τα χτενίζεις με μια βούρτσα με φυσική τρίχα. 

Η τελευταία πινελιά ανήκει στη χωρίστρα και το σίδερο για μπούκλες με το οποίο θα γυρίσεις τη φράντζα ελαφρά προς τα έξω και μακριά από το πρόσωπο. Ολοκληρώνεις το styling με ένα hairspray για απαλό κράτημα.

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164