Site icon TLIFE

Butterfly Bob: Cool και ανάλαφρο ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου και υφές μαλλιών

Το bob συνεχίζει να είναι huge trend με τις celebrities να υιοθετούν τα ωραιότερα. Από την Gigi Hadid μέχρι Lili Collins όλες τους υπέκυψαν στον πειρασμό του κλασικού κουρέματος που αναβαθμίζει το beauty looks με τον πιο σοφιστικέ, cool και κομψό τρόπο.

Κι αν ψάχνεις για έμπνευση υπάρχει μία ακόμη version που οι experts λατρεύουν μιας και έχει τέλεια κίνηση και όγκο. Πρόκειται για το “butterfly bob” που είναι fun με ρετρό διάθεση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το hashtag #butterflybob έχει πάνω από 399.000 προβολές στο TikTok και συνεχίζει. Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σε πείσει, είδαμε επίσης πολλά μοντέλα να περπατούν στις πασαρέλες της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου αγκαλιάζοντας τη φυσική υφή των μαλλιών τους και τα πιο κοντά, bob χτενίσματα που έχεις δει τελευταία.

Τι είναι όμως το butterfly bob 

Σύμφωνα με τους hair experts το “butterfly bob” είναι μία πιο ανάλαφρη και χαλαρή εκδοχή του κλασικού bob χάρη στις απαλές ασυμμετρίες και την μακριά φράντζα που πλαισιώνει το πρόσωπο με ένα super γοητευτικό τρόπο. Είναι εμπνευσμένο άλλωστε από τα φτερά της πεταλούδας. Τα θυμίζουν έντονα οι κινήσεις των curtain bangs. 

Πώς θα φέρεις το butterfly bob στα μέτρα σου 

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μπορείς να το υιοθετήσεις όποιος κι αν είναι το τύπος των μαλλιών σου ή το σχήμα του προσώπου σου. Ο hairstylist είναι εκείνος που θα το προσαρμόσει έτσι ώστε να σε κολακεύει απόλυτα. Εάν, για παράδειγμα, το πρόσωπό σου είναι στη στρογγυλό ή έχει γωνίες , δημιουργείς κυματισμούς στο κέντρο περίπου των μαλλιών ώστε να επικεντρώνεται η προσοχή στο κέντρο του προσώπου σας, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός μακρύτερου σχήματος.

Αν πάλι έχεις οβάλ σχήμα προσώπου, το μήκος των layers φτάνουν μέχρι το πηγούνι και μένουν μακριά από το πρόσωπο έτσι ώστε με την κίνηση να να φαίνεται με περισσότερες γωνίες κολακεύοντας το σχήμα. Κι αν πάλι έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, οι μπούκλες είναι ιδανικές για εσένα μιας και απαλύνουν το πρόσωπο και μειώνουν την κίνηση και φέρνοντας παράλληλα ισορροπία και συμμετρία.

 

 

 

© 2024 tlife.gr