Site icon TLIFE

DIY: Η μάσκα με αβοκάντο που θα περιποιηθεί τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου

Μόλις γύρισες από τις διακοπές. Είναι Σεπτέμβριος και το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να κλείσεις ραντεβού με τον κομμωτή για να επαναφέρει τα μαλλιά σου στην αρχική τους, υγιή κατάσταση. Κι εγώ σήμερα έχω να σου προτείνω κάτι καλύτερο. Περίμενε 1-2 εβδομάδες ώστε να αποφασίσεις το νέο κούρεμα και χρώμα που θα υιοθετήσεις ενόψει της νέας σεζόν και να τον επισκεφτείς μια και καλή. 

Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να περιποιηθείς σε βάθος τα ταλαιπωρημένα, από τον ήλιο και τη θάλασσα μαλλιά σου, με μια μάσκα που θα φτιάξεις μόνη στο σπίτι με φυσικά υλικά και μέσα σε λίγα λεπτά. 

iStock

Θα χρειαστείς: 1 αβοκάντο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μέλι και 1/8 φλ. γάλα καρύδας. 

Τι πρέπει να κάνεις: Λιώνεις το αβοκάντο και το βάζεις σε ένα μπολ. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις: Απλώνεις τη μάσκα με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια των στεγνών μαλλιών σου αποφεύγοντας τις ρίζες και επιμένοντας στις άκρες. Στη συνέχεια τυλίγεις τα μαλλιά σου με διάφανη μεμβράνη και αφήνεις τη μάσκα να δράσει για 30 περίπου λεπτά. 

Τέλος, λούζεις τα μαλλιά σου κανονικά. Καλό είναι να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά. 

Επαναλαμβάνεις 1-2 φορές την εβδομάδα ανάλογα με τη φθορά της τρίχας. 

© 2024 tlife.gr