Site icon TLIFE

Disco Curls: Γιατί τα σγουρά μαλλιά είναι και πάλι τάση!

Αν έχεις σγουρά μαλλιά αυτή η σεζόν σου ανήκει μιας και οι iconic disco curls είναι εδώ για να σου υπενθυμίσουν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σέξι και ανατρεπτικά hairstyles. Αφήνεις στην άκρη το σίδερο ισιώματος και δημιουργείς τέλειες μπούκλες με vintage διάθεση και απίθανο, έξτρα όγκο. Celebrities και it girls έχουν ήδη ακολουθήσει την τάση η οποία ταυτόχρονα είναι πρακτική, ειδικά για όσες γυναίκες έχουν φυσικά σγουρά ή πολύ σγουρά μαλλιά μιας και σταματούν να τα ταλαιπωρούν. 

Instagram: @daniellepriano

 “The bigger is better” υποστηρίζουν οι celebrity hairstylists ενώ υπενθυμίζουν ότι το συγκεκριμένο χτένισμα αναβαθμίζει το beauty look με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Κι αν είσαι έτοιμη να το υιοθετήσεις κράτησε σημειώσεις ώστε να το κάνεις σωστά. 

Περιποίηση

Οι μπούκλες έχουν την τάση να φριζάρουν αλλά εσύ θα ακολουθήσεις τη σωστή οδό που είναι η πλούσια ενυδάτωση. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείς σαμπουάν και κοντίσιονερ κατάλληλα για σγουρά μαλλιά μεν αλλά και με πλούσια ενυδατικά στοιχεία. Συνεχίζεις με το κατάλληλο προϊόν προστασίας από τη θερμότητα το οποίο εφαρμόζεις σε νωπά μαλλιά. Προσοχή στην ποσότητα. Αν το παρακάνεις το μόνο που θα πετύχεις είναι να βαρύνουν τα μαλλιά σου που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να αποκτήσουν τον επιθυμητό όγκο. 

Instagram: @khloekardashian

Styling

 

  • Αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά, τα στεγνώνεις χρησιμοποιώντας το diffuser στο σεσουάρ έχοντας το κεφάλι σου γυρισμένο.
  • Κι αν είσαι ακόμη πιο τολμηρή μπορείς να χτενίζεις τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια του στεγνώματος με φορά από τη ρίζα προς τις άκρες.
  • Μόλις στεγνώσεις τα μαλλιά σου και ενώ είναι ακόμη ζεστά απλώνεις σε όλη την επιφάνεια ένα spray φιξαρίσματος για μπούκλες και τις “δουλεύεις” με τα χέρια επιμένοντας στις άκρες. 

Instagram: @cwoodhair

  • Αν τα μαλλιά σου είναι σπαστά το σίδερο για μπούκλες είναι απαραίτητο. Αφού απλώσεις το κατάλληλο προϊόν προστασίας θα τυλίγεις την τούφα στο σίδερο και θα την ελευθερώνεις κρατώντας την κάθετα. Φιξάρει με μικρή ποσότητα spray και συνεχίζεις.
  • Τέλος, “τινάζεις” τα μαλλιά με τα δάχτυλα πιέζοντας απαλά τις ρίζες.  

Splash

  • Αφέλειες, χωρίστρα στη μέση ή την άκρη δεν σε περιορίζουν μιας και οι μπούκλες ταιριάζουν με όλα. Οι αφέλειες, για παράδειγμα αποκτούν υπέροχη curly όψη και η χωρίστρα χαρίζει έξτρα όγκο στην κορυφή.
  • Μην ξεχάσεις να απλώσεις μικρή ποσότητα ορού ενυδάτωσης στις άκρες ώστε να της λειάνεις και ενυδατώσεις.
  • Ο αφρός για μπούκλες είναι το προϊόν που επανέρχεται στο προσκήνιο μιας και πρόκειται για εκείνο που θα τις κρατήσεις ελαστικές και σταθερές για ημέρες. Τον απλώνεις πριν από το προϊόν προστασίας από τη θερμότητα, σε νωπά, πάντα μαλλιά αλλά και σε στεγνά αν θέλεις να ανανεώσεις το hair look χωρίς να λουστείς. 
© 2024 tlife.gr