Feather cut: Είναι το ανέμελο hair look για εσένα που θέλεις να ξεκινήσεις τις διακοπές ανανεωμένη

Πριν από μερικά χρόνια οι τάσεις στα μαλλιά ήταν ελάχιστες και πολύ συγκεκριμένες. Οι κανόνες όμως έχουν πλέον αλλάξει και όλα “παίζονται” στα social media όπου κάθε σεζόν αναδεικνύουν τα trends που δημιουργούν τόσο οι celebrities όσο και τα it girls και οι influencers. Αν και το bob είναι το μεγαλύτερο trend των τελευταίων δεκαετιών, μέσα στη σεζόν βλέπουμε πολλές και διαφορετικές εκδοχές, τα γνωστά micro trends. 

Και τώρα, λίγο πριν φύγεις για διακοπές μία νέα τάση κάνει την εμφάνιση της και είναι ιδανική για εσένα που ναι μεν θέλεις να φύγεις ανανεωμένη αλλά χωρίς να τολμήσεις μια δραματική αλλαγή. Πρόκειται για το “feather cut” που έρχεται από τα 70’s και θέλει τα μαλλιά να αποκτήσουν ασυμμετρίες και τέλειο φιλάρισμα. 

@jennychohair

Τι είναι το feather cut 

Πρόκειται για ένα look που υιοθέτησαν οι περισσότερες stars πίσω στα 70’s και τώρα κάνει την επανεμφάνιση του στην απόλυτα μοντέρνα version. Οι ασυμμετρίες είναι μεν παρούσες αλλά πιο απαλές. Αγκαλιάζουν το πρόσωπο δίνοντας μια υπέροχη φόρμα στα μαλλιά και δημιουργώντας ταυτόχρονα μια υπέροχη “κορνίζα” που κολακεύει όλα τα σχήματα. Η ονομασία τους είναι εμπνευσμένη από τα φτερά των πουλιών. Τα layers που επιλέγει τόσο ο hairstylist να δημιουργήσει μπορούν να χαρίσουν έξτρα κίνηση και όγκο ή να τον μειώσουν ανάλογα με την υφή αλλά και το ύφος που θέλει κάθε γυναίκα να αποκτήσει.  

 

@hoskelsa

Όσον αφορά στο μήκος το feather cut είναι κατάλληλο τόσο για μεσαίου όσο και μακριά ή πολύ μακριά μαλλιά. Φέτος όμως, οι experts λατρεύουν και προτείνουν εκείνο που έχει το super model Elsa Hosk. Τα μαλλιά της ακουμπούν στην κλείδα και τόσο οι μακριές φράντζες όσο και τα μήκη έχουν έντονο φιλάρισμα με φορά προς τα μέσα. 

@salsalhair

Στα μακριά μαλλιά οι ασυμμετρίες είναι εξίσου απαλές και η αλήθεια είναι ότι μεταμορφώνουν τα μαλλιά με τον πιο μοντέρνο τρόπο. 

@dimitrishair

Ο αγαπημένος μας Δημήτρης Γιαννέτος συνδυάζει το shag με το feather cut στην Joey King δημιουργώντας ένα από τα πιο μοντέρνα looks που έχουμε δει τελευταία. 

@llawri

Δείχνει υπέροχο με full fringes, που σημαίνει πλούσιες και μακριές αφέλειες ενώ ταιριάζει πολύ στα σπαστά μαλλιά που χαρίζουν το ανεπιτήδευτο, καλοκαιρινό εφέ στο κούρεμα. 

@marcmena

Κι αν πάλι θέλεις να ανανεώσεις το lob σου που έχει μακρύνει, το feather cut θα σε σώσει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις αμέσως τώρα ραντεβού με τον κομμωτή σου. 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164