Site icon TLIFE

French Bob: To κλασικό κούρεμα επανέρχεται στο προσκήνιο στην πιο cool μορφή του

Το bob είναι αναμφισβήτητα το πιο κλασικό και διαχρονικό κούρεμα. Έχουμε δει δεκάδες εκδοχές του συγκεκριμένου look τα τελευταία χρόνια με τις περισσότερες celebrities να έχουν υιοθετήσει τις ωραιότερες.

Και η λίστα συνεχώς μεγαλώνει. Gigi Hadid, Priyanka Chopra και η Lily Collins πρόσφατα, αποφάσισαν να μπουν στο club αποδεικνύοντας ότι το bob ήταν και παραμένει η αιώνια λύση για κάθε γυναίκα που θέλει να ανανεωθεί με τον πιο κομψό τρόπο. 

Κι αν πιστεύεις ότι τόλμησαν μία πολύ μοντέρνα version, κάνεις λάθος. Υιοθέτησαν το απόλυτο french bob, χωρίς ανατρεπτικές λεπτομέρειες. 

Τι είναι το french bob; Είναι πιο κοντό απ’ ότι τα περισσότερα που βλέπεις συχνά. Το μήκος του φτάνει πάνω από τους ώμους και είναι ενιαίο, εκτός από την εκδοχή με τις αφέλειες που είναι girlie αλλά και πάλι θηλυκό και κομψό. Το έχουμε δει σε αμέτρητες διασημότητες, όπως οι Hailey Bieber, Kaia Gerber, Carey Mulligan, Rihanna, Kelly Rowland παλιότερα και στην Cate Blanchett πριν από μερικές εβδομάδες.

Πηγή έμπνευσης του french bob είναι οι εμβληματικές celebrities των 20’s και 30’s. H Louise Brooks, διάσημη τραγουδίστρια της τζαζ συνεχίζει να είναι το απόλυτο inspo μιας και έμεινε πιστή στο κούρεμα το οποίο ήταν σήμα κατατεθέν του beauty look της. Οι κοντές αφέλειες αλλά και το μήκος των μαλλιών που θυμίζει το boyfriend bob που είδαμε την περασμένη σεζόν να κάνει θραύση. 

Είναι όμως δύσκολο να το διατηρήσεις και να κάνεις μόνη σου styling στο σπίτι; Έχει να κάνει με τον τύπο των μαλλιών. Αν είναι ίσια, ανήκεις στην κατηγορία των τυχερών μιας και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς προϊόντα styling ή συσκευές θερμότητας. Αν πάλι είναι σπαστά μπορείς να το υιοθετήσεις στην πιο ανάλαφρη εικόνα του που σημαίνει με λίγο όγκο και απαλούς, διακριτικούς κυματισμούς.

Προετοιμάζεις τα μαλλιά απλώνοντας προϊόν προστασίας από τη θερμότητα και styling mousse πριν τα στεγνώσεις. Παράλληλα οι hairtylists προτείνουν να “αγκαλιάσεις” τη φυσική υφή των μαλλιών σου που σημαίνει να μην χρησιμοποιήσεις κανένα προϊόν. Τα αφήνεις να στεγνώσουν και απλώνεις μικρή ποσότητα ελαίου στις άκρες για να μην φριζάρουν. 

Το french bob δείχνει υπέροχο σε όλες τις αποχρώσεις μαλλιών. Από το καστανό μέχρι το κόκκινο ή ακόμη και το icy blonde. Αυτό σημαίνει ότι μένει να το αποφασίσεις και να κλείσεις ραντεβού με τον κομμωτή σου αμέσως τώρα ή λίγο πριν το Σεπτέμβριο. 

 

© 2024 tlife.gr