Αυτή είναι η νέα ρουτίνα περιποίησης μαλλιών ενόψει του χειμώνα

Τα μαλλιά σου είναι ζωντανός οργανισμός που επηρεάζεται πολύ από την αλλαγή εποχής και θερμοκρασίας. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ακολουθήσεις μια νέα ρουτίνα όπως ακριβώς κάνεις και με την επιδερμίδα. Αν πάλι, τα μαλλιά σου τον τελευταίο καιρό είναι θαμπά και άτονα, επιβάλλεται να ξεκινήσεις τις νέες συνήθειες άμεσα.΄

Αυτό σημαίνει ότι θα κάνεις μερικές, μικρές αλλαγές που θα αλλάξουν τόσο στην υφή όσο και την όψη τους. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φθινόπωρο τα μαλλιά μπορούν να στεγνώσουν ευκολότερα λόγω της αντίθεσης του κρύου, υγρού καιρού έξω και της ζεστής και ξηρής ατμόσφαιρας στους εσωτερικούς χώρους. Με αυτό τον τρόπο χάνουν τόσο τα ζωτικά λιπίδια όσο και τα φυσικά τους έλαια με αποτέλεσμα να γίνονται θαμπά, ξηρά και μπερδεμένα. 

Αν και οι μάσκες θρέψης μπορούν να βοηθήσουν, δεν λύνουν το πρόβλημα. Μερικές φορές μάλιστα η υπερβολική χρήση μασκών και ορών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να αφήσει τα μαλλιά βαριά και άτονα. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντική η ισορροπία ενυδάτωσης και αναδόμησης.

Τι πρέπει να κάνεις:

 

Το χειμώνα, είναι καλή ιδέα να αντικαταστήσεις  το κανονικό σου conditioner με μια μάσκα ενυδάτωσης, ακόμα κι αν δεν έχεις χρόνο να το αφήσεις να δράσει για ώρα. Τα πιο συμπυκνωμένα συστατικά της μάσκας θα σε βοηθήσει να χαρίζεις έξτρα απαλότητα και την απαραίτητη υγρασία στην τρίχα.

 

Hair Rituel by Sisley Le Masque Soin Nutrition Intense: Πλούσια, κρεμώδης υφή της αγκαλιάζει και καλύπτει τα ξηρά, πολύ ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά με στόχο να αναπληρώσει τα λιπίδια που τους λείπουν, αφήνοντάς τα ανάλαφρα χωρίς να τα βαραίνει.

Kerastase Masque Thérapiste Résistance:Η τρίχα ανακτά τη δύναμη και την ελαστικότητά της και τα μαλλιά τονώνονται και αναζωογονούνται. 

Ouai Detox Shampoo: Με μηλόξυδο και κερατίνη στη σύνθεση του καθαρίζει σε βάθος, απομακρύνει τις ακαθαρσίες και τα συσσωρευμένα κατάλοιπα λιπαρότητας και προϊόντων styling. 

 

Clarifying Shampoo: Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Αν τα μαλλιά σου είναι θαμπά και άτονα και δεν μπορείς να τους δώσεις τη φόρμα που θέλεις ένα σαμπουάν αποτοξίνωσης ή για βαθύ καθαρισμό πριν τη χρήση της μάσκας θα σε βοηθήσει να τα επαναφέρεις στην αρχική τους υγιή κατάσταση. 

Wella Oil Reflections Luminous Smoothing Oil: Πολλαπλών χρήσεων, με έλαιο macadamia και έλαιο αβοκάντο, που χαρίζει στα μαλλιά απαλότητα και μια αστραφτερή τελική όψη.

Lorvenn Hair Professionals Argan Exotic Oil Daily Care: Με εξωτικά έλαια argan και Monoi de Tahiti, γνωστά για τις θρεπτικές και ενυδατικές τους ιδιότητες. Χαρίζει δύναμη, απαλότητα και λάμψη στα μαλλιά.   

Butter και έλαια: Η υψηλότερη περιεκτικότητα σε υγρασία βρίσκονται σε προϊόντα που έχουν υφή ελαίου και ¨βούτυρου”. Αφήνουν τα μαλλιά, απαλά, πλούσια ενυδατωμένα και λαμπερά. Το ίδιο ισχύει και για το serum ή την κρέμα χωρίς ξέβγαλμα που μπορείς να εφαρμόσεις τόσο σε νωπά όσο και στεγνά μαλλιά. Όλα τα προϊόντα μειώνουν παράλληλα το φριζάρισμα που δημιουργεί η υγρασία το χειμώνα. 

Κεντρική photo: Christian Vierig/Getty Images – Matilde Bono/Getty Images

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164