Ένα έλαιο που λειαίνει, ενυδατώνει και χαρίζει λάμψη και την υπέροχη εσάνς της γαλλικής καμέλιας στα μαλλιά

Ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που έχουν εμμονή με τα πολύ μακριά μαλλιά. Για να παραμείνουν όμως υγιή χρειάζονται εξαιρετική φροντίδα, πράγμα που σημαίνει ότι προσπαθώ –όσο μπορώ– να αποφεύγω τη συχνή χρήση συσκευών θερμότητας και έχω ένα μόνο προϊόν που θρέφει, ενυδατώνει, λειαίνει την τρίχα και χαρίζει λάμψη στα μαλλιά, αφήνοντας μια απίθανη εσάνς που διαρκεί για ώρες. Επίσης, ακολουθώ πιστά τις συμβουλές του κομμωτή μου, μιας και είναι ο μοναδικός που γνωρίζει πώς θα καταφέρω να αποφύγω το σπάσιμο και το φριζάρισμα, υπενθυμίζοντάς μου ότι πρέπει να κόβω τις άκρες όσο πιο συχνά μπορώ.

Τον ευγνωμονώ στ’ αλήθεια για έναν ακόμη λόγο. Είναι εκείνος που μου πρότεινε (και χρησιμοποίησε πρώτος στα μαλλιά μου) το εμβληματικό πλέον Elixir Ultime της Kérastase, που είναι η δική του εμμονή.

Και σε αυτό το σημείο θέλω να σου πω όλες τις λεπτομέρειες για το έλαιο που θεωρείται πλέον κλασικό. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η φθορά. Από τι προκαλείται;  Κράτησε σημειώσεις.  

Η υγρασία της ατμόσφαιρας και εξωτερικοί επιθετικοί παράγοντες, όπως είναι η ακτινοβολία UV, δημιουργούν φριζάρισμα και θαμπάδα. Και όχι μόνο: Το βούρτσισμα, το πολύ συχνό λούσιμο, το styling με συσκευές θερμότητας και η βαφή ευθύνονται επίσης. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kérastase (@kerastase_official)

Η λύση είναι η λείανση με το κατάλληλο προϊόν.

Αν τα μαλλιά είναι υγιή, οι φολίδες του περιτριχίου είναι ερμητικά κλειστές, οπότε η τρίχα είναι λεία και λαμπερή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κατάλοιπα ρύπων που τη θαμπώνουν. Το έλαιο Elixir Ultime λειαίνει με την πρώτη εφαρμογή το περιτρίχιο, δίνοντας λάμψη και ταυτόχρονα δύναμη και προστασία από περαιτέρω φθορά.

Το συγκλονιστικό του άρωμα

Παράλληλα, το νέο Elixir Ultime έχει ένα συγκλονιστικό άρωμα που δημιούργησε ο  Nicolas Beaulieu. «Με έμπνευση τον μαγευτικό, ηλιόλουστο χαρακτήρα των παραδόσεων της Ανατολής, δημιούργησα μια συμφωνία μανταρινιού και ηλιοτρόπιου που αντανακλά όλη τη φωτεινότητα και λάμψη των πολύτιμων ελαίων», τονίζει ο αρωματοποιός. Το άρωμα του Elixir Ultime ανοίγει με το μανταρίνι, τη φρέζια και τα φύλλα βιολέτας στις νότες κορυφής. Ο κέδρος, το άνθος βιολέτας και το ηλιοτρόπιο βρίσκονται στις μεσαίες νότες, ενώ στη βάση βρίσκονται το σανταλόξυλο και οι μόσχοι. Μερικές μόνο σταγόνες χαρίζουν στα  μαλλιά μια αύρα μαγευτικής ζεστασιάς, που παραμένει σταθερή καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το νέο μπουκάλι του Elixir Ultime είναι σχεδιασμένο με εστίαση στη βιωσιμότητα, χάρη στο εύχρηστο σύστημα refil.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kérastase (@kerastase_official)

Και το πιο σημαντικό -πώς το χρησιμοποιείς

Styling: Εφαρμόζεις σε μήκη και άκρες 2 δόσεις σε στεγνά και καλά ταμποναρισμένα μαλλιά. Ιδανικά, τα αφήνεις να στεγνώσουν φυσικά πριν προχωρήσεις στο styling.

Προστασία από τη θερμότητα: Απλώνεις 2 δόσεις σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών, πριν από τη χρήση συσκευής θερμότητας.

Φροντίδα πριν από το λούσιμο: Χτενίζεις και ξεμπλέκεις τα μαλλιά και εφαρμόζεις 2 δόσεις σε στεγνά μαλλιά. Ξεβγάζεις και συνεχίζεις με το λούσιμο.

Φινίρισμα: 1-2 δόσεις μετά το styling, για να χαρίσεις έξτρα λάμψη.

Φρεσκάρισμα και ενυδάτωση: Μερικές σταγόνες στις άκρες των στεγνών μαλλιών χαρίζουν πλούσια ενυδάτωση και λείανση.

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164