Βαμμένα μαλλιά: Η σειρά περιποίησης που τα κρατά ενυδατωμένα και λαμπερά και διατηρεί το χρώμα αναλλοίωτο

Το χρώμα στα μαλλιά δεν είναι απλή υπόθεση. Πρόκειται για τη δήλωση που κάνεις στον έξω κόσμο για τις προθέσεις, τη διάθεση αλλά και την προσωπικότητά σου. Σε ποια κατηγορία ανήκεις; Είσαι διακριτική και συντηρητική; Η καλύτερη φίλη και πιο συχνή επισκέπτρια του κομμωτή σου ή αμετανόητα τολμηρή; Αγαπάς τις ξανθές, καστανές, κόκκινες ή παστέλ αποχρώσεις; Θέλεις ένα σέξι, ανατρεπτικό ή επαναστατικό look; Έχεις την απόλυτη ελευθερία να επιλέξεις την εικόνα που σε εκφράζει. Αρκεί να κλείσεις το επόμενο ραντεβού με τον hair colorist και παράλληλα να μάθεις πώς θα κρατήσεις το χρώμα ζωντανό και τα μαλλιά σου λαμπερά με υγιή όψη. 

Κι αν αναρωτιέσαι πώς θα το πετύχεις η Kérastase δίνει τη λύση με τη σειρά περιποίησης Chroma Absolu. Είναι κατάλληλη για εσένα που ετοιμάζεσαι να κάνεις τη μεγάλη αλλαγή αλλά και για όσες τολμούν να πειραματίζονται υιοθετώντας ακόμη και τις πιο ακραίες τάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πλέον να φοβάσαι τη φθορά που προκαλεί η διαδικασία της βαφής, αν έχεις στο μπάνιο σου τα κατάλληλα προϊόντα. Και μην ξεχνάς ότι μπορείς να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να εφαρμόσει τις εξατομικευμένες υπηρεσίες περιποίησης, που μόνο εκείνος μπορεί, πριν ή μετά τη βαφή.    

 

Η σειρά Chroma Absolu κατάφερε να σπάσει τον κώδικα της περιποίησης των βαμμένων μαλλιών, ακολουθώντας μια νέα  προσέγγιση στη δημιουργία των προϊόντων εμπνευσμένη από την περιποίηση της επιδερμίδας, με μοναδικό σκοπό να ενισχύσει και να προστατεύσει την τρίχα. Πριν σου αποκαλύψω τα προϊόντα της σειράς και τις ιδιότητές τους, θα χρειαστεί να σου υπενθυμίσω τους βασικούς εχθρούς του χρώματος, εκείνους που ευθύνονται επίσης για τη φθορά της τρίχας.

Οι 3 εχθροί του χρώματος

Νερό: Έχει την ιδιότητα να διεισδύει ευκολότερα στη βαμμένη τρίχα με αποτέλεσμα να διασπά τις πρωτεΐνες που την προστατεύουν και ταυτόχρονα να ξεθωριάζει το χρώμα.

Ηλιακή ακτινοβολία: Οι ακτίνες UV αλλοιώνουν το χρώμα ενώ μειώνουν ή και εξαφανίζουν τα λιπίδια, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι θαμπά και αδύναμα.

Styling και βούρτσισμα: Τόσο οι συσκευές θερμότητας όσο και το λάθος βούρτσισμα ή χτένισμα καταστρέφουν την πρωτεϊνική δομή, προκαλώντας σπάσιμο της τρίχας, θαμπή όψη και το γνωστό, ενοχλητικό φριζάρισμα.

Και τώρα που γνωρίζεις τους εχθρούς, πρέπει να σου συστήσω τους συμμάχους σου και –πιο συγκεκριμένα– τα προϊόντα της σειράς Chroma Absolu, που περιέχουν έναν συνδυασμό ισχυρών οξέων τα οποία διεισδύουν μέχρι τον πυρήνα της τρίχας, δρώντας από μέσα προς τα έξω και διατηρώντας το χρώμα αναλλοίωτο και τα μαλλιά ενυδατωμένα, απαλά και με απίθανη, φυσική λάμψη.

Η σύνθεση της σειράς Chroma Absolu

Η επιστημονική ομάδα της Kérastase άκουσε προσεκτικά τους φόβους και τις απαιτήσεις των γυναικών, εμπνεύστηκε από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και κατέληξε σε μια τριπλέτα οξέων και ένα αρχαίο βότανο, τα οποία προσφέρουν όλα όσα χρειάζονται τα βαμμένα μαλλιά για να δείχνουν άψογα μέχρι το επόμενο ραντεβού με τον haircolorist. Ποια ακριβώς είναι; Δες στη συνέχεια:

Τρυγικό οξύ: Προέρχεται από το σταφύλι και έχει την ιδιότητα να εναποθέτει τα ενεργά συστατικά στην επιφάνεια της τρίχας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αντοχή της ενάντια στο οξειδωτικό στρες και να αποκτά απαλότητα και λάμψη.

Αμινοξύ: Είναι γνωστό για την ικανότητά του να διεισδύει στην τρίχα, ενισχύοντας τη δομή της. Λειτουργεί σαν δομικό στοιχείο προσφέροντας δύναμη και ζωντάνια.

Γαλακτικό Οξύ: Ανήκει στην οικογένεια των AHA και είναι διάσημο για τις ήπιες απολεπιστικές του ιδιότητες καθώς και την ικανότητά του να αναδομεί την τρίχα. Παράλληλα, «παγιδεύει» τα μέταλλα που ευθύνονται για τη θαμπάδα.

Centella Asiatica: Αναγεννώμενο φυτό που χρησιμοποιείται ευρέως στην ασιατική περιποίηση της επιδερμίδας. Το εκχύλισμά του έχει καταπραϋντικές  και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, κατάλληλες για τα μαλλιά που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία.

Η Σειρά Chroma Absolu

Λούσιμο  

  • Bain Chroma Respect: Ειδικά σχεδιασμένη για λεπτά έως κανονικά μαλλιά, που προστατεύει την τρίχα χαρίζοντας πλούσια ενυδάτωση. Και, όπως αποκαλύπτει η ονομασία του, «σέβεται» απόλυτα το χρώμα.
  • Bain Riche Chroma Respect: Ειδικά σχεδιασμένη για μαλλιά με μέτρια έως χονδρή τρίχα, με πλούσια σύνθεση που θρέφει την τρίχα σε βάθος.

Περιποίηση

  • Fondant Cica Chroma: Conditioner επανόρθωσης που μειώνει το πορώδες.
  • Masque Chroma Filler: Μια μάσκα που προσφέρει βαθιά αναζωογόνηση και ταυτόχρονα μειώνει το πορώδες της τρίχας.
  • Soin Acide Chroma Gloss: Περιποίηση που χαρίζει αναδόμηση και μοναδική λάμψη.
  • Masque Vert Chroma Neutralisant: Μάσκα που εξουδετερώνει τους ανεπιθύμητους κόκκινους υποτόνους στα σκούρα καστανά μαλλιά.

Προετοιμασία

Serum Chroma Thermique: Αντιοξειδωτικός ορός προστασίας από τη θερμότητα, που λειτουργεί παράλληλα κατά του φριζαρίσματος.

Εξατομικευμένη περιποίηση από τον κομμωτή σου

  • Booster Resurfacant: Briliance Booster για ευαίσθητα ή ταλαιπωρημένα βαμμένα μαλλιά. Εμπλουτισμένο με γαλακτικό οξύ.
  • Concentré Chroma Absolu: Σύνθεση εντατικής περιποίησης με Αμινοξύ για βαμμένα μαλλιά. Επανορθώνει την τρίχα από τη φθορά της βαφής, για πιο φωτεινό χρώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από την υπηρεσία βαφής ή ενδιάμεσα από τα ραντεβού. ​

Last but not least: Ένα υπέροχο άρωμα

Όλα τα προϊόντα της σειράς Chroma Absolu έχουν ένα αισθησιακό άρωμα,  δημιουργία των Γάλλων αρωματοποιών Dominique Hazael-Massieux και Isabelle Abram, που συνδύασαν το νέρολι με λουλούδια, ξύλα και μόσχο για να χαρίσουν στα μαλλιά μια αισθησιακή εσάνς που παραμένει αναλλοίωτη για ώρες.

 

 

 

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164