My Beauty Buys: Η beauty editor αποκαλύπτει τα 10 νέα, αγαπημένα της φθινοπωρινά αρώματα

Το φθινόπωρο, τυπικά τουλάχιστον, είναι εδώ. Αργά μεν αλλά σταθερά αλλάζουν οι beauty συνήθειες από την skincare ρουτίνα μέχρι το άρωμα. Και όσον αφορά στο δεύτερο, θα χρειαστεί να αποχωριστείς τις δροσερές εσάνς για χάρη μιας νέας που ταιριάζει με την εποχή. Κι αν είσαι έτοιμη να αποκτήσεις ένα νέο, θέλω να δεις στη συνέχεια τα 10 αγαπημένα μου. Είναι brand new και όλα τους υπέροχα. 

Amouage Guidance 46 Exceptional Extrait: Το 2023 ο πολυτελής οίκος αρωμάτων από το Ομάν Amouage κυκλοφόρησε  το Guidance Eau de Parfum. Μια σύνθεση που δημιούργησε ο Quentin Bisch, υπό την καθοδήγηση του Chief Creative Officer Renaud Salmon. Στην πραγματικότητα επαναπροσδιόρισε το τρίπτυχο του Amouage από τριαντάφυλλο, λιβάνι και κεχριμπάρι, παραμένοντας πιστή στην ταυτότητα του Οίκου.  Ένα χρόνο μετά, ο Salmon και ο Bisch επιστρέφουν με το Guidance 46. Η σύνθεση ανοίγει με τη γνώριμη νότα του Αχλαδιού ενώ με την προσθήκη του Πικραμύγδαλου και του Ροζ πιπεριού, η σύνδεση γίνεται ακόμα πιο εθιστική και εκλεπτυσμένη. Το Τριαντάφυλλο, το Σαφράν, το Γιασεμί και ο Όσμανθος επεκτείνουν τη διάσταση του αρώματος σε μεγαλειώδεις αναλογίες, ελκύοντας αυτόν που το φοράει βαθύτερα μέσα στην ουσία του αρώματος. Παράλληλα, το Λιβάνι διατηρεί τη μαγεία αποκαλύπτοντας μια μυστηριώδη πτυχή, η οποία εντείνεται με το ξυλώδες βάθος και την επιβλητική χροιά του Κέδρου και του Cypriol. 

Guerlain Santal Royal: Ένα σπάνιο και μεγαλοπρεπές ξύλο, το sandalwood μπλέκει τις ξυλώδεις και κρεμώδεις νότες του ανάμεσα στη φωτεινότητα του γιασεμιού, του τριαντάφυλλου και το βάθος του δέρματος, που αναδεικνύεται από μια συμφωνία oud.

byredo Desert Dawn: Μια εσάνς που αντιπροσωπεύει την ιδέα της ερήμου και τις δημιουργικές αντιθέσεις της φύσης που αναδεικνύονται μέσα από μια οσφρητική ένταση που εξισορροπείται με μια νέα και απροσδόκητη φρεσκάδα. Ανοίγοντας με φιλόξενα γλυκά μπαχαρικά από Κάρδαμο και Ροδοπέταλα, οι ξυλώδης νότες θυμίζουν την ξηρή ζέστη της ερήμου. Η ζεστασιά του σανταλόξυλου και του κέδρου σχηματίζουν μια ισχυρή καρδιά: powdery και ελαφρώς γήινη. Στη βάση, ένα δελεαστικό φινίρισμα παραμονεύει με την πλούσια καπνικότητα του Vetiver και του Silk Musk, που αναζωογονείται από το «τραγανό», καθαρό άρωμα παπύρου. 

acqua di Parma Luce di Rosa: Πικάντικές αποχρώσεις από φρέσκο μαύρο και ροζ πιπέρι συνδυάζονται με τον κάρδαμο, δημιουργώντας ένα υπέροχο οσφρητικό ταξίδι. Στην καρδιά του ανθίζει το ευγενές τριαντάφυλλο από τη Βουλγαρία που φημίζεται για την έντονη φρεσκάδα του. Συμπληρώνεται από το καταπράσινο γεράνι. Στη βάση το γήινο vetiver, τα ξύλο guaiac και κέδρος, όλα περιτριγυρισμένα από την απαλή, αισθησιακή αγκαλιά των αποχρώσεων μόσχου, δημιουργώντας ένα φινάλε που αποκαλύπτει και αντανακλά διαρκώς διαφορετικές αισθήσεις με την πάροδο του χρόνου.

Lancome La Vie est Belle L’ Elixir: Το ζουμερό αχλάδι ενώνεται με τις φωτεινές νότες του περγαμόντου και του superessence πράσινου μανταρινιού Το πλούσιο absolute φύλλων βιολέτας παντρεύεται με ένα absolute καρδιάς τριαντάφυλλου, δημιουργώντας ένα λαμπερό μπουκέτο λουλουδιών. Η βελούδινη βιολέτα με την περίτεχνη υφή ενισχύεται από το τριαντάφυλλο, συνθέτοντας τον νέο, μοντέρνο λουλουδάτο χαρακτήρα του L’Elixir. Το συστατικό που απογειώνει την εθιστική ένταση του αρώματος είναι το εκχύλισμα κακάο που ξεχωρίζει μέσα από τις νότες καρδιάς.

Marc Jacobs Perfect Elixir: Η ζεστή και πιο πλούσια ερμηνεία του αυθεντικού Eau de Parfum, ξετυλίγεται με το ζουμερό ακόρντο μωβ Rhubarb που συναντά το ισχυρό, ξυλώδες και χρυσό Κεχριμπάρι. Το γλυκό και χυμώδες εκχύλισμα από ξύλο βανίλιας αγκαλιάζει το σαγηνευτικό αυτό ελιξίριο μετατρέποντάς το σε ένα ακαταμάχητο άρωμα που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις. Το μπουκάλι εμπνεύστηκε από την αγάπη του Marc να συνδυάζει καθημερινά στοιχεία για να δημιουργήσει κάτι πραγματικά γοητευτικό και εντελώς καινούριο, ενώ ο μωβ χυμός συνδυάζεται αρμονικά με την πλούσια λάμψη κάθε charm, προσδίδοντας μια νέα οπτική στη φιάλη που αιχμαλωτίζει το βλέμμα.

Hermes Barenia:  Στο πρώτο chypre άρωμα του Οίκου που συνδυάζει νότες από συναρπαστικό butterfly lily με το αισθησιακό ξύλο βελανιδιάς. Το γοητευτικό patchouli συναντά το ντελικάτο miracle berry σε μια μαγευτική εσάνς. 

diptyque Rose Roche: Με πλούσιες νότες από την Ανατολή, αυτό το συναρπαστικό άρωμα προσφέρει μια μοναδική ερμηνεία του τριαντάφυλλου: αιθέριο, σα να έχει διαμορφωθεί από τον άνεμο. Οι λαμπερές, αιχμηρές νότες του λεμονιού φωτίζουν τα πέταλα του τριαντάφυλλου centifolia, ενώ το ορυκτώδες πατσουλί προσθέτει ένα μαγευτικό βάθος που δημιουργεί ένα ατελείωτο αποτύπωμα, όπως τα ίχνη που μεταφέρονται με τον άνεμο καθώς σαρώνει τους αμμόλοφους. «Αυτή η δημιουργία εμπνεύστηκε από τους ανέμους που σχηματίζουν τους αμμόλοφους της ερήμου με εκπληκτική ακρίβεια κατά την πάροδο του χρόνου. 

Jo Malone London Hinoki & Cedarwood Cologne Intense: Μια επιβλητική συγχορδία από καθαρές αρωματικές νότες και ξυλώδη χαρακτηριστικά, συνδυασμένα με έντονες κομψές νότες κέδρου και hinoki. Αυτό το φρέσκο και χαρακτηριστικό άρωμα είναι εμπνευσμένο από το δέντρο hinoki, που φημίζεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Μια ιαπωνική τελετουργία γνωστή ως “forest bathing” (Shinrin-Yoku).

Givenchy L’ Interdit Absolu: Σε αυτή την τελευταία οσφρητική ερμηνεία που μπορεί να προσελκύσει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, ο πλούτος της υφής των νέων συστατικών αναδεύει την αρχική σύνθεση, τονίζοντας το βάθος και τη μαγνητική της έλξη. Η δύναμη του αρχικού μπουκέτου λευκών λουλουδιών – κουαρτέτο ανθών πορτοκαλιάς, tuberose και sambac jasmine – διανθίζεται με τις αρωματικές πτυχές της λεβάντας και του κάρδαμου και αναβαθμίζεται από το ζωηρό neroli Essential. Οι βαθιές, ξυλώδεις νότες βάσης, που θερμαίνονται από το cashmeran, ενώνονται με τη λουλουδάτη καρδιά του αρώματος. Ένα απόλυτα εθιστικό υπόγειο ρεύμα από απαγορευμένες νότες καπνού, κίστου και αποστάγματος ρούμι προσθέτει έντονη γοητεία. Το νέο άρωμα αναδεικνύει έναν ακαταμάχητο αισθησιασμό, με έντονη, μακράς διάρκειας αίσθηση που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164