Site icon TLIFE

K-Beauty: Αυτή είναι η φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούν τα It girls στην Κορέα

Καλωσορίζουμε την εποχή του latte και των φύλλων και αυτό σημαίνει ότι αλλάζουμε συνήθειες. Όχι μόνο διατροφικές αλλά όσον αφορά στην περιποίησης της επιδερμίδας. Θα χρειαστεί να αλλάξεις κάποιες συνήθειες στην καθημερινή ρουτίνα ώστε το δέρμα να παραμείνει λαμπερό και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες που πλησιάζουν.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να μοιραστώ μαζί σου μερικές πολύτιμες φθινοπωρινές συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας έτσι ώστε η μετάβαση από τις ηλιόλουστες μέρες στο κρύο να είναι απόλυτα ομαλή. Κι επειδή οι K-Beauty κανόνες παραμένουν στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος στη συνέχεια θα δεις τους σημαντικότερους.

Το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για να επικεντρωθείς στην αποκατάσταση τυχόν βλαβών που προκαλεί το καλοκαίρι. Είναι πολύ πιθανό τώρα να βλέπεις τα σημάδια και ατέλειες που έχει αφήσει ο ήλιος στο δέρμα σου. Για να τα αντιμετωπίσεις θα χρειαστεί να εισάγεις στην καθημερινή σου ρουτίνα αντιοξειδωτικά, με τη βιταμίνη C στο επίκεντρο. Αυτό το ισχυρό συστατικό όχι μόνο εξαφανίζει τις δυσχρωμίες αλλά διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, αναζωογονώντας το δέρμα. 

Προϊόντα όπως serum και ενυδατική κρέμα με βιταμίνη C είναι εκείνα που πρέπει να χρησιμοποιείς αν θέλεις μια λαμπερή και αναζωογονημένη επιδερμίδα. 

Ενυδάτωση με θεραπείες 

Καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει το δέρμα σας γίνεται ξηρό και αφυδατωμένο. Θα τα καταπολεμήσεις με ενισχυμένα προϊόντα ενυδάτωσης, όπως αιθέρια έλαια και αμπούλες. Είναι η φόρμουλες που προσφέρουν έξτρα υγρασία, απαλότητα και άνεση. Επιλέγεις προϊόντα που περιέχουν ceramides, πανθενόλη και υαλουρονικό οξύ. Συστατικά που κλειδώνουν την υγρασία και δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα στο δέρμα. 

Παράλληλα, είναι καλό να αντικαταστήσεις τις ανάλαφρες ενυδατικές κρέμες με πιο πλούσιες. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, το δέρμα χρειάζεται  βαθιά θρέψη. Συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ και τα φυσικά έλαια κάνουν θαύματα παρέχοντας την επιπλέον δόση ενυδάτωσης που λαχταρά το δέρμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. .

Μην ξεχνάς το αντηλιακό

Ακόμη κι αν δεν βλέπεις ή νοιώθεις τον ήλιο, η ακτινοβολία του είναι παρούσα. Μην την υποτιμάς. Συνεχίζουν να επηρεάζουν σιωπηλά και ύπουλα το δέρμα σου. Είναι μια εποχή που πρέπει να θυμάστε ότι το αντηλιακό δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η θωράκιση του δέρματός σου με SPF ευρέος φάσματος, ακόμη και όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες, είναι μια επένδυση για μακροπρόθεσμη λάμψη και ανθεκτικότητα. Αφήστε αυτό το φθινόπωρο να είναι απόδειξη της δέσμευσής σου να διατηρήσεις την ομορφιά και την υγεία του δέρματός σου χρησιμοποιώντας αντηλιακό ευρέως φάσματος για να προστατεύσεις το δέρμα από τις ακτίνες UVA και UVB.

Μάσκες προσώπου

Καθώς το φθινόπωρο βάφει τον κόσμο σε ζεστές αποχρώσεις και ο αέρας γίνεται πιο ψυχρός, είναι η τέλεια στιγμή για να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στην περιποίηση του δέρματος. Μία φορά την εβδομάδα ακολουθείς ένα τελετουργικό περιποίησης που περιλαμβάνει μάσκες προσώπου. Θρέψη και περιποίηση χρειάζεται η επιδερμίδα τους επόμενους μήνες και αυτό καθιστά τις μάσκες προσώπου απαραίτητη προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης. Ενώ χαλαρώνεις στον καναπέ σου και απολαμβάνεις την ατμόσφαιρα του φθινοπώρου, χαρίζεις στο δέρμα σου λάμψη και αναζωογόνηση με τον πιο απολαυστικό τρόπο. 

Ενυδάτωση εκ των έσω

Μην ξεχνάς ότι η σωστή περιποίηση του δέρματος ξεκινά από μέσα. Προσφέρεις πλούσια ενυδάτωση λοιπόν πίνοντας νερό όλη την ημέρα και απολαμβάνοντας θρεπτικά αφεψήματα από βότανα. Υιοθετώντας αυτές τις K-Beauty φθινοπωρινές συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας, θα είσαι άψογα προετοιμασμένη ενόψει του χειμώνα με τον σωστό τρόπο. 

Photos: iStock 

 

 

© 2024 tlife.gr