Site icon TLIFE

My Beauty Buys: 10 έλαια προσώπου που προτείνει η beauty editor

Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας αμέσως μετά τις διακοπές αλλάζει μιας και χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση. Παράλληλα θέλεις να την κρατήσεις λαμπερή και απαλή ώστε να αντιμετωπίσεις την ξηρότητα που έχει προκαλέσει η έκθεση στον ήλιο, η θάλασσα και το νερό της πισίνας. Εκτός από τα βασικά βήματα που ήδη γνωρίζεις υπάρχει και ένα προϊόν που επιβάλλεται να προστεθεί στην ρουτίνα σου και θα παραμείνει τους επόμενους μήνες. 

Πρόκειται για το έλαιο προσώπου με συστατικά που θρέφουν και ενυδατώνουν σε βάθος. 

Πως χρησιμοποιείς το έλαιο 

Είναι το πρώτο προϊόν που απλώνεις στο πρόσωπο αμέσως μετά τον καθαρισμό και σε απόλυτα στεγνό δέρμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή είναι η σωστή σειρά μιας και οι πόροι σου είναι ανοιχτοί με αποτέλεσμα να εισχωρεί το προϊόν ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά. Στην περίπτωση που εφαρμόσεις άλλο προϊόν πριν από το έλαιο δεν θα καταφέρει να δράσει όπως πρέπει. Αμέσως μετά το λάδι, σειρά έχει η ενυδατική κρέμα που “κλειδώνει” την υγρασία. 

Εφαρμογή και μασάζ

Το έλαιο θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις τους μυς του προσώπου σου. Αυτό σημαίνει πως απλώνεις μικρή ποσότητα στα χέρια σου και το απλώνεις ξεκινώντας από το κέντρο με φορά προς τα έξω. Συνεχίζεις με το μέτωπο και το λαιμό πάντα με ανοδικές κινήσεις.  

U.F.O. Sunday Riley Acne Treatment Face Oil: Έλαιο που εισχωρεί στην επιδερμίδα και δρα γρήγορα χάρη στο σαλικυλικό οξύ που περιέχει σε ποσοστό 1,5%. Καταπολέμα τις ατέλειες και απομακρύνει τους ρύπους που φράσσουν τους πόρους αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή και απαλή. Τα έλαια τεϊόδεντρου και μελάνθιου που επίσης περιέχει, έχουν καθαριστική δράση, ενώ η εξυλορεσορκινόλη και η γλυκόριζα εξασφαλίζουν μια πιο ομοιόμορφη απόχρωση της επιδερμίδας, αμβλύνοντας την εμφάνιση των επίμονων κηλίδων. 

Sisley Huile Precieuse a la Rose Noire:  Με υψηλή συγκέντρωση σε ενεργά συστατικά θρέφει, ενυδατώνει και απαλύνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Είναι πλούσιο σε Ωμέγα 3 και 6 αλλά και φυτικά συστατικά όπως Padina pavonica, Ασανωποποίητα από Αβοκάντο και φυσικές Τοκοφερόλες που ανανεώνουν και προστατεύουν. Το λάδι Δαμάσκηνου και Καμελίνας διατηρούν τη λιπιδική ισορροπία της επιδερμίδας. Το εκχύλισμα Μαύρου Τριαντάφυλλου που βρίσκεται στην καρδιά της σύνθεσης συνδυάζεται με αιθέρια έλαια από Τριαντάφυλλο Βουλγαρίας και Μανόλιας όπου έχουν τονωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Revox Just Argan Oil 100%: Αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνει λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, απομακρύνει τις τοξίνες και περιποιείται σε βάθος την ξηρή και ώριμη επιδερμίδα.

Korres Santorini Grape Velvet Skin Drink: Ξηρό λάδι προσώπου που χαρίζει μοναδική απαλότητα στην επιδερμίδα. Ενυδατώνει και μειώνει τις ατέλειες χάρη στο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά εκχύλισμα από αμπέλι Σαντορίνης, χαρίζοντας αναζωογονημένη και λαμπερή όψη. Το έλαιο από σταφύλι που επίσης περιέχει είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα που ενισχύουν τον υδρολιπιδικό προστατευτικό φραγμό και βελτιώνουν την ελαστικότητα και την υφή της επιδερμίδας ενώ η ρεβεραστρόλη είναι η πολυφαινόλη από τη φλούδα των σταφυλιών με ισχυρή αντιοξειδωτική και επανορθωτική δράση.

Bobbi Brown Extra Face Oil: Μια ελαφριά φόρμουλα που απορροφάται εύκολα αφήνοντας την επιδερμίδα ελαστική και απαλή. Επιπλέον έχει υπέροχο άρωμα, χάρη στα καταπραυντικά αρωματικά και ένα μίγμα φυσικών ελαίων όπως neroli, patchouli, lavender, και sandalwood.

Augustinus Bader The Face Oil: Μια επανορθωτική σύνθεση ταχείας απορρόφησης σύνθεση που προσφέρει άμεση θρέψη, ενυδάτωση και προστασία, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την όψη της επιδερμίδας. 

Apivita Beevine Elixir Replenishing Firming Face Oil: Ανάλαφρο έλαιο που χαρίζει σφριγηλή, αναζωογονημένη και λαμπερή όψη. Αναδομεί, συσφίγγει και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας χάρη στην πρόπολη και στο έλαιο σταφυλιού. Αναδιαμορφώνει και λειαίνει το ανάγλυφο της επιδερμίδας χάρη στο έλαιο από κρίταμο, ένα φυσικό ανάλογο της ρετινόλης ενώ αναζωογονεί την επιδερμίδα με τα αιθέρια έλαια νέρολι, πατσουλί, φασκόμηλο, τριαντάφυλλο και γεράνι. 

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil: Μια φόρμουλα καθημερινής υποστήριξης με 100% υψηλής καθαρότητας, βιώσιμης προέλευσης, βιολογικό, ψυχρής έκθλιψης έλαιο σπόρων τριαντάφυλλου. Το συγκεκριμένο συστατικό είναι πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ, λινολενικό οξύ και προβιταμίνη Α που μειώνουν τα σημάδια που προκαλεί στο δέρμα η έκθεση στον ήλιο.  

Clarins Lotus Face Treatment Oil: Κατάλληλο για  μικτές και λιπαρές επιδερμίδες. Μια σύνθεση που συνδυάζει τα φυτικά εκχυλίσματα με τα αιθέρια έλαια που βοηθούν στην διατήρηση της ισορροπίας της επιδερμίδας. Περιέχει 100% αγνά συστατικά όπως εκχυλίσματα δενδρολίβανου, γερανιού και λωτού, τα οποία καθαρίζουν την επιδερμίδα, συσφίγγουν τους πόρους και βελτιώνουν την υφή της. Το λάδι φουντουκιού μαλακώνει, καταπραΰνει και σφραγίζει την υγρασία αποτρέποντας τον σχηματισμό των λεπτών γραμμών και την απώλεια υγρασίας. 

Drunk Elephant Virgin Marula Luxury Facial Oil:  Πλούσιο σε σημαντικά αντιοξειδωτικά και ωμέγα 6 και 9, το μαρούλα θρέφει και εξισορροπεί, επαναφέροντας τη νεανική λάμψη. 

© 2024 tlife.gr