Site icon TLIFE

My Beauty Buys: Τα 10 αγαπημένα face scrubs της beauty editor – τα χρειάζεσαι απεγνωσμένα μετά τις διακοπές

Μετά τις διακοπές βλέπεις στον καθρέφτη σου ότι το δέρμα σου δείχνει λιγάκι θαμπό και ίσως ταλαιπωρημένο. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται έξτρα περιποίηση ώστε να αποκτήσει και πάλι την φυσική του λάμψη. Το πιθανότερο είναι να άφησες σπίτι το scrub και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το χρησιμοποιήσεις και πάλι. Μεθοδικά και χωρίς να “κλέβεις”. 

Κι επειδή έχω δοκιμάσει αρκετά στη συνέχεια θα δεις τα 10 αγαπημένα μου face scrub αλλά και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη σωστή απολέπιση. 

Avene Gentle Exfoliating Gel: Μια εξαιρετικά απαλή σύνθεση που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα χωρίς να ερεθίζει το δέρμα. Παράλληλα, χαρίζει έντονη αίσθηση δροσιάς και πλούσια ενυδάτωση.

Lancome Rose Sugar Scrub: Με ροδόνερο και κόκκους ζάχαρης, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και χαρίζει ομαλή και ομοιόμορφη υφή στην επιδερμίδα, αφήνοντας ένα άνετο και λαμπερό αποτέλεσμα.

Seventeen Cleansing & Gentle Exfoliating Cream:  Χάρη στο Οργανικό ελαιόλαδο και τα εκχυλίσματα Moringa και Χαμομηλιού, ενισχύει την υδρολιπιδική ισορροπία και την υγρασία του δέρματος σου ενώ παράλληλα καθαρίζει απαλά τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και τα υπολείμματα μακιγιάζ. Περιέχει μικρόκοκκους Φυσικής Κυτταρίνης που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τον μεγάλο εχθρό, τα μαύρα στίγματα. 

The Body Shop Seaweed Oil-Control Exfoliator: Εμπλουτισμένο με 96% συστατικά φυσικής προέλευσης, αυτό το gel απολέπισης προσώπου είναι σχεδιασμένο με ένα νέο ενεργό φύκι: τη βασιλική άλγη από τη Βρετάνη της Γαλλίας. Πρόκειται για ένα ενεργό φύκι αειφόρου προέλευσης που βοηθά στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας και της ξηρότητας, ρυθμίζοντας παράλληλα τα επίπεδα σμήγματος. 

Apivita Face Scrub Bilberry: Mε μύρτιλο στη σύνθεση του, ένα αγαπημένο superfood με αντιοξειδωτική δράση που χαρίζει φωτεινότητα και πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα. Με τη συστηματική της χρήση, απαλύνει τις πανάδες και τις δυσχρωμίες.

Clarins Comfort Scrub: Προϊόν με μικροκρυστάλους ζάχαρης, ιδανικό για ξηρή επιδερμίδα. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αφήνει την επιδερμίδα καθαρή και απαλή σαν βελούδο.

Vichy Normaderm 3in1: Προϊόν που λειτουργεί ως απολεπιστικό, καθαριστικό και μάσκα. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα ανοίγοντας τους πόρους. Μειώνει το σμήγμα απομακρύνοντας τους ρύπους και προσφέρει ματ αποτέλεσμα. 

Sephora Face Foaming Scrub: Vegan, αφρώδες scrub προσώπου με 95% συστατικά φυσικής προέλευσης. Προσφέρει απαλή διπλή απολέπιση χάρη στο συνδυασμό οξέων γκρέιπφρουτ, σπόρων γκρέιπφρουτ και φυτικών σωματιδίων, για τον καθαρισμό και την απολέπιση της επιδερμίδας.

Caudalie Deep Cleansing Exfoliator: Με βιολογικό νερό σταφυλιών, βιολογική μενθόλη και μικροσφαιρίδια ηφαιστειακής άμμου στη σύνθεση του που βελτιώνουν την υφή του δέρματος χαρίζοντας απαλότητα, ενυδάτωση και λάμψη.   

Nivea Rice Scrub: Με ρύζι Japonica, aloe vera από βιολογικές πηγές και κόκκους απολέπισης 100% φυσικής προέλευσης προσφέρει εντατική απολέπιση απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς.  

Γιατί το scrub προσώπου είναι το must-have της ρουτίνας περιποίησης 

Το scrub είναι εδώ για να διώξει μακριά τα νεκρά κύτταρα που κρύβουν τη φυσική σου λάμψη. Σκέψου το σαν ένα mini spa στο σπίτι που αφήνει το δέρμα σου απαλό και ανανεωμένο. Και το καλύτερο; Βοηθάει τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης να δουλέψουν ακόμα καλύτερα!

Πώς να το χρησιμοποιήσεις 

  • Βρέξε το πρόσωπό σου: Ξεκίνα βρέχοντας το πρόσωπό σου με ζεστό νερό. Αυτό θα ανοίξει τους πόρους και θα προετοιμάσει το δέρμα για το scrub.
  • Εφάρμοσε το scrub: Πάρε μια μικρή ποσότητα από το scrub και άρχισε να το εφαρμόζεις με κυκλικές κινήσεις. Φαντάσου ότι κάνεις ένα χαλαρωτικό μασάζ στον εαυτό σου. Σκέψου, πως διώχνεις μακριά ό,τι βαραίνει την επιδερμίδα σου!
  • Πρόσεξε τα ευαίσθητα σημεία: Μην τρίβεις δυνατά – το scrub δεν χρειάζεται πίεση για να κάνει τη δουλειά του! Εστίασε στις περιοχές που τείνουν να μαζεύουν περισσότερη λιπαρότητα, όπως το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι.
  • Ξέβγαλε και απολαύσε: Ξέπλυνε το πρόσωπό σου με δροσερό νερό για να κλείσουν οι πόροι και στέγνωσέ το απαλά με μια καθαρή πετσέτα. Αμέσως θα νιώσεις το δέρμα σου πιο απαλό και δροσερό, έτοιμο για την ενυδατική σου κρέμα!

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπο

Για το πιο φρέσκο και λείο δέρμα, κάνε το scrub σου 1-2 φορές την εβδομάδα. Μην το παρακάνεις όμως, γιατί η υπερβολική απολέπιση μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο.

 

© 2024 tlife.gr