My Beauty Buys: Τα 10 anti-ageing, αγαπημένα serum της beauty editor

Serum το απαραίτητο. Αν δε, τα πρώτα σημάδια γήρανσης έχουν κάνει την εμφάνιση είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητο. Οι οροί είναι έχουν πιο συμπυκνωμένη σύνθεση σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης και απορροφώνται ευκολότερα και πιο γρήγορα που σημαίνει ότι είναι οι πλέον κατάλληλοι για στοχευμένη θεραπεία. 

Βασικά συστατικά που συνήθως περιέχουν οι αντιγηραντικοί οροί:

  1. Υαλουρονικό οξύ: Βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος, αφήνοντας το δέρμα πιο σφριγηλό και ενυδατωμένο.
  2. Ρετινόλη (Βιταμίνη A): Είναι ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό που βελτιώνει την υφή του δέρματος, μειώνει τις λεπτές γραμμές και ενισχύει την κυτταρική ανανέωση.
  3. Βιταμίνη C: Έχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθά στην αντιμετώπιση των σημαδιών της φωτογήρανσης, όπως οι κηλίδες και ο ανομοιόμορφος τόνος.
  4. Πεπτίδια: Ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθούν στην αναδόμηση του δέρματος.
  5. Νιασιναμίδη (Βιταμίνη B3): Ενισχύει τον φραγμό υγρασίας του δέρματος και βελτιώνει τον τόνο και την υφή.
  6. Αντιοξειδωτικά: Προστατεύουν το δέρμα από το οξειδωτικό στρες και τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. 

Πότε εφαρμόζεις το serum 

  • Το απλώνεις μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδατική κρέμα ημέρας ή νύχτας.
  • Αν περιέχει ρετινόλη το χρησιμοποιείς μόνο το βράδυ ενώ μην ξεχνάς ότι η επιδερμίδα πρέπει να είναι στεγνή και χωρίς ίχνος μακιγιάζ, ρύπων ή λιπαρότητας. 

Στη συνέχεια θα δεις τα 10 αγαπημένα μου serum αντιγήρανσης. 

Chanel Le Lift Serum Lisse-Raffermit Smooths-Firms: Μια απαλή σύνθεση με το βοτανικό συμπύκνωμα alfalfa, ένα ισχυρό αλλά ήπιο συστατικό φυσικής προέλευσης τόσο αποτελεσματικό όσο η ρετινόλη. Συνδυάζεται με σύμπλεγμα μαύρης μέντας, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που λειαίνουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες προστατεύοντας από τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες. 

Dior Prestige La Micro-Huile de Rose Activated Serum:  Ορός επανόρθωσης που συγκεντρώνει όλη τη δύναμη του Rose de Granville από το μίσχο στο άνθος που επανορθώνει την επιδερμίδα. Οι 10.000 μικρο-πέρλες, εμπλουτισμένες με αναζωογονητικά μικροθρεπτικά συστατικά του τριαντάφυλλου που περιέχει, ενεργοποιούνται  κάνοντας το δέρμα πιο σφριγηλό. Παράλληλα, το νέο Nutri-Rosapeptide, ένα μοναδικό συμπύκνωμα μικροθρεπτικών στοιχείων δημιουργούν μια σύνθεση που έχει 6 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αναζωογονητικά μικροθρεπτικά στοιχεία και είναι 14 φορές πιο πλούσια σε επανορθωτικά στοιχεία ωμέγα. Έτσι, η αποκατάσταση της επιδερμίδας γίνεται 2 φορές πιο γρήγορα, εξασφαλίζοντας 6 φορές πιο γεμάτη επιδερμίδα με 33% λιγότερες ρυτίδες.

 

Clinea Bio-Retinol Reset Age Defense & Illuminating Serum:  Με 1% bakuchiol και 2% νιασιναμίδη που προσφέρουν στο δέρμα αντιγηραντική δράση, βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και αποκαθιστά τη λάμψη του. Το αποκλειστικό σύμπλοκο 4 Balance Boosters που πρωταγωνιστεί σε όλα τα προϊόντα Clinéa  αποτελείται από υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους, βιο-ινουλίνη  και εκχύλισμα κομπούχας (προϊόν ζύμωσης) και συμβάλει στην προστασία των 4 πυλώνων ισορροπίας του δέρματος (μικροβίωμα, pH, δερματικός φραγμός  και κυτταρική επικοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι χαρίζει υγιή και αναζωογονημένη όψη.

Apivita Beevine Elixir Firming Activating Serum:  Λεπτόρρευστο συμπυκνωμένο ελιξίριο για άμεσα πιο σφριγηλή, απαλή και ορατά πιο λαμπερή επιδερμίδα. Ενισχυμένο με το πατενταρισμένο σύμπλοκο Prοpolift με υψηλή συγκέντρωση σε πολυφαινόλες πρόπολης και αμπελιού και φυτικό κολλαγόνο, επαναφέρει την ισορροπία κολλαγόνων της νεανικής επιδερμίδας1 και προσφέρει εντατική αντιγηραντική φροντίδα.

La Vie En Rose Brilliant Rose Serum: Συσφικτικός ορός προσώπου με τη δύναμη του Μανιταριού της Αθανασίας, του υαλουρονικού οξέος χαμηλού μοριακού βάρους και ενός μοναδικού συστατικού σύσφιγξης με βάση το κόκκινο φύκι . Μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και προσφέρει σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα

 

Dr Sturm Super Anti-Aging Serum: Εμπλουτισμένο με ενεργά αντιοξειδωτικά συστατικά που θρέφουν την επιδερμίδα και μειώνουν ορατά την εμφάνιση ερεθισμών. Βοηθά στην αποκατάσταση των αποθεμάτων υγρασίας της επιδερμίδας χρησιμοποιώντας υαλουρονικό οξύ χαμηλού και υψηλού μοριακού βάρους. Η γλουταθειόνη έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ενώ τα εκχυλίσματα από Σκουτελλάρια και Αντράκλα προσφέρουν αντιγηραντική δράση.

 

 

the skin pharmacist Niacinamide 10% Zinc PCA 1% Serum:  Ορός αντιμετώπισης των ατελειών και μείωσης λιπαρότητας με 10% καθαρή Νιασιναμίδη (ενεργή μορφή βιταμίνης Β3) που βελτιώνει τον ανομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας και συσφίγγει τους πόρους. Ο ψευδάργυρος μειώνει τα μαύρα στίγματα  και ελέγχει την παραγωγή σμήγματος. Το Yαλουρονικό Νάτριο βελτιώνει την ελαστικότητα και υφή του δέρματος αναπληρώνοντας τη χαμένη υγρασία και η Πανθενόλη διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας.

 

Caudalie Resverastrol-Lift Instant Firming Serum: Διορθώνει τις ρυτίδες και λειαίνει το οβάλ του προσώπου. Η εξαιρετικά συμπυκνωμένη σύνθεσή του δρα άμεσα χάρη στο Vegan Collagen 1, ένα κολλαγόνο φυτικής προέλευσης, σε συνδυασμό με ένα αποκλειστικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αντιγήρανσης (ρεσβερατρόλη αμπέλου, υαλουρονικά οξέα και vegan ενισχυτικό κολλαγόνου) 3 φορές πιο αποτελεσματικό από τη ρετινόλη. 

Skinceuticals P-Tiox Wrinkle-Modulating Peptide Serum: Mε κατατεθειμένη ευρεσιτεχνία τεχνολογίας πεπτιδίων P-TIOX, η οποία περιέχει προηγμένο σύμπλοκο πεπτιδίων με δράση ενάντια στις ρυτίδες σύσπασης και glass skin complex με δράση υδάτινου peel, για άμεσα και ενισχυμένα αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας. Ένας ορός που διορθώνει ορατά 9 γραμμές σύσπασης σε 12 εβδομάδες, ακόμη και γραμμές που δε στοχεύουν οι νευροτοξίνες. Εμπνευσμένος από τη νέα τάση Micro-ΒΟΤΟΧ, βελτιώνει ορατά την υφή και ενισχύει τη λάμψη της επιδερμίδας και επιτυγχάνει ορατά αποτελέσματα πριν ακόμα φανεί το αποτέλεσμα των ενέσιμων θεραπειών, σε συνδυασμό με μακράς διάρκειας αντιγηραντική δράση.

Clarins Double Serum: Συμβάλλει κατά 100% στην εξουδετέρωση των επιδράσεων του epi-ageing που σχετίζονται με το lifestyle. Εμπνευσμένο από τη βιομιμητική, είναι εξαιρετικά ισχυρό, εξαιρετικά ανθεκτικό και στοχεύει το epi-ageing εις βάθος. Χάρη σε αυτό, τα κύτταρα αντιστέκονται
στις βλαβερές επιπτώσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος. Για νεανικό δέρμα ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής.

 

 

 

 

 

 

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164