Site icon TLIFE

Retinol Sandwich: Τι ακριβώς είναι η νέα skincare τάση που κάνει θραύση στο TikTok και πως θα την υιοθετήσεις

Η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο γνωστά και ισχυρά συστατικά περιποίησης του δέρματος και είμαι σίγουρη ότι έχεις ακούσει πολλά τόσο από εμάς τις beauty editors όσο και από την facialist ή τη δερματολόγο σου. Ξέρεις όμως την τελευταία τάση που έγινε viral και ονομάζεται το “σάντουιτς με ρετινόλη”; 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Στα μέσα του χειμώνα τα κορίτσια στο TikTok δειλά στην αρχή και πιο έντονα στη συνέχεια αποκάλυψαν τη μέθοδο “retinol sandwich” που είναι ιδανική για γυναίκες με ξηρή επιδερμίδα. Το hashtag #RetinolSandwich έχει περισσότερες από 22,5 εκατομμύρια προβολές στην εφαρμογή και συνεχίζει να μετράει. Είμαι σίγουρη ότι αναρωτιέσαι αν η μέθοδος λειτουργεί πραγματικά ή είναι απλώς άλλη μια viral τάση που θα ξεχαστεί. Το λόγο έχουν οι experts. 

Τι είναι η ρετινόλη όμως: 

Η βιταμίνη Α, γνωστή και ως ρετινόλη, είναι ένα συστατικό περιποίησης που προάγει τον κυτταρικό κύκλο, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, μειώνει την υπερμελάγχρωση, λειαίνει και προλαμβάνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Είναι ένας τύπος ρετινοειδούς που χρησιμοποιείται πιο συχνά σε προϊόντα ενυδατικές κρέμες, κρέμες ματιών και serum. Δερματολόγοι και facialist συνιστούν τη χρήση προϊόντων ρετινόλης μόνο τη νύχτα και σημειώνουν επίσης ότι ένα προϊόν με SPF πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς το συστατικό κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στον ήλιο.

Sandwich ρετινόλης 

Ένα σάντουιτς ρετινόλης είναι ουσιαστικά ένα στρώμα ρετινόλης ανάμεσα σε δύο στρώσεις ενυδατικής κρέμας. Για να ακολουθήσετε τη μέθοδο αντί να απλώσεις απευθείας τη ρετινόλη μετά τον καθαρισμό ξεκινάς με ένα στρώμα ενυδατικής κρέμας σε νωπό δέρμα. Μόλις στεγνώσει τελείως, έρχεται η σειρά μια στρώση ρετινόλης. Αφού της δώσετε χρόνο στη ρετινόλη να απορροφηθεί ολοκληρώνεις με μια δεύτερη στρώση ενυδατικής κρέμας.

Τα οφέλη της μεθόδου

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να βοηθήσει όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα να αποφύγουν τον ερεθισμό από τη χρήση ρετινόλης. Η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας επιτρέπει στο δέρμα να απορροφήσει πρώτα την υγρασία, αφήνοντας λιγότερο χώρο για την απορρόφηση των μορίων ρετινόλης και έτσι μειώνονται τυχόν αρνητικές παρενέργειες του συστατικού.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης της μεθόδου είναι ότι επιτρέπει πιο συχνές νυχτερινές εφαρμογές. Εάν εφαρμόζεις ένα προϊόν ρετινόλης απευθείας στο δέρμα, το πιθανότερο είναι το δέρμα σου να μπορεί να το ανεχτεί 1-2 νύχτες την εβδομάδα. Σε αυτήν όμως την περίπτωση και με το συγκεκριμένο τρόπο μπορείς να την χρησιμοποιείς πιο συχνά.

Sunday Riley A+ High-Dose Retinoid Serum

The Ordinary Retinol 1% in Squalane – Anti-Aging Serum

La Roche Posay Retinol B3 Serum

111 Skin Black Diamond Retinol Oil

 

 

 

© 2024 tlife.gr