Site icon TLIFE

Scrub σώματος: Συμβουλές και προϊόντα για τέλειο δέρμα πριν και μετά την παραλία

Έχεις ήδη κάνει τα πρώτα μπάνια και το πιθανότερο είναι να με διαβάζεις από την παραλία. Θέλω λοιπόν να σου υπενθυμίσω ότι επιβάλλεται να φροντίσεις το δέρμα στο σώμα σου ώστε να είναι super απαλό και χωρίς ψεγάδια. Η ενυδάτωση ναι μεν παίζει σημαντικό ρόλο αλλά το μυστικό είναι η σωστή και συχνή απολέπιση. Είναι ο μοναδικός τρόπος να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να το προετοιμάσεις για ένα τέλειο μαύρισμα. 

Υπάρχουν δύο τρόποι να απολεπίσεις το δέρμα. Αρχικά με τη γνωστή βούρτσα και στη συνέχεια με το κατάλληλο προϊόν. Μπορείς να το κάνεις εναλλάξ που σημαίνει ότι 1-2 φορές την εβδομάδα ακολουθείς τη μέθοδο του dry brushing και μία φορά απλώνεις ένα scrub σώματος με υπέροχο, εξωτικό άρωμα. 

Κι αφού αποκτήσεις την κατάλληλη βούρτσα ακολουθείς τα εξής βήματα. Και κάτι ακόμη πριν ξεκινήσεις: Το dry brushing βοηθά στη σωστή κυκλοφορία ενώ αν το ακολουθείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, βελτιώνει και προλαμβάνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού.  

  • Ξεκινάς από την κοιλιά με κυκλικές κινήσεις χωρίς καμία απολύτως πίεση. 
  • Σε σημεία του σώματος όπως είναι το στήθος και οι μασχάλες η πίεση είναι απαγορευτική επίσης μιας και υπάρχουν αρκετοί αδένες που μπορεί να ερεθιστούν.
  • Όλες οι κινήσεις είναι αποκλειστικά και μόνο ανοδικές. Ξεκινάς από τις πατούσες και προχωράς προς τις γάμπες, τους μηρούς και τη λεκάνη.
  • Στα χέρια ξεκινάς από το ραχιαίο κομμάτι προς την κλείδα του λαιμού. Εκεί που καταλήγει το πρόσωπο εκεί καταλήγει και το σώμα.
  • Αμέσως μετά το dry brushing κάνεις ντους με χλιαρό νερό και το αγαπημένο σου αφρόλουτρο. Ταμπονάρεις απαλά το δέρμα και απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα σε νωπό δέρμα.
  • Αν ταλαιπωρείσαι με τα πρηξίματα προτίμησε να κάνεις dry brushing και ντους το βράδυ, λίγο πριν πέσεις για ύπνο.

Tips για απολέπιση με προϊόν

  • Η καλύτερη στιγμή είναι ενώ είσαι μέσα στη μπανιέρα και πριν κάνεις ντους. 
  • Βρέχεις ελαφρά το δέρμα, απλώνεις μικρή ποσότητα προϊόντος και κάνεις απαλό μασάζ πάντα με κυκλικές κινήσεις. 
  • Αν υπάρχουν σημεία στο σώμα που παρουσιάζουν σκληρύνσεις ή άγρια υφή επιμένεις ή αρχικά χρησιμοποιείς τη βούρτσα καισ τη συνέχεια το scrub. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα γόνατα και τις φτέρνες
  • Απομακρύνεις το προϊόν απολέπισης με άφθονο, τρεχούμενο χλιαρό νερό. 
  • Συνεχίζεις με ντους χρησιμοποιώντας αφρόλουτρο ιδανικά της ίδιας σειράς με το scrub ειδικά αν θέλεις να παραμείνει το άρωμα αναλλοίωτο για ώρες.  
  • Ταμπονάρεις απαλά με την πετσέτα και απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα. 

Στη συνέχεια θα δεις 4 αγαπημένα προϊόντα. 

The Body Shop Coconut Sugar Body Scrub: Εμπλουτισμένο με απολεπιστικούς κρυστάλλους ζάχαρης και οργανικό παρθένο έλαιο καρύδας απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα από την ξηρή ή πολύ ξηρή επιδερμίδα χαρίζοντάς της πιο λεία υφή, μεταξένια απαλότητα και μια μοναδική αίσθηση ενυδάτωσης.

Sol de Janeiro Bum Bum Body Scrub: Ιριδίζον προϊόν απολέπισης που μετατρέπει το μπάνιο σου σε spa. Η σύνθεση του δεν περιέχει μικροσφαιρίδια. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θρέφει το δέρμα. Πρόκειται για ένα βραζιλιάνικο κοκτέιλ με θρυμματισμένους κόκκους cupuaçu, κρυστάλλους ζάχαρης και γκουαρανά, πλούσιο σε καφεΐνη.

Art Deco Creamy  Body Scrub: Aφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το υπερβολικό σμήγμα, βελτιώνοντας τη λάμψη του δέρματος και την όψη του. Στη σύνθεση του περιέχει εκχύλισμα από άνθη κερασιάς γνωστό για την ενυδατική και αναπλαστική του δράση. Αμυγδαλέλαιο με έντονες θρεπτικές ιδιότητες και αλλαντοΐνη που προσφέρει πλούσια ενυδάτωση. 

Radiant Mandarin & White Musk Body Scrub: Με νότες μανταρινιού και White Musk που αφήνουν ένα υπέροχο άρωμα, βούτυρο Κουπουάτσου σε μορφή λαδιού και άλατα που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους επαναφέροντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας. 

© 2024 tlife.gr