Site icon TLIFE

Αχ, αυτές οι ενοχλητικές, λεπτές γραμμές γύρω από μάτια – Το όπλο για να τις καταπολεμήσεις

Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών είναι ο μεγαλύτερος εχθρός ενός αψεγάδιαστου μακιγιάζ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από τα να έχεις σπαταλήσει χρόνο για να δημιουργήσεις το τέλειο μακιγιάζ, και μετά από μισή ώρα το concealer να εισχωρεί μέσα στις λεπτές αυτές γραμμές και να τις κάνει να φαίνονται 10 φορές πιο έντονα από πριν. Δεν συμφωνείς; Και κάπου εκεί κάνει την εμφάνισή της η ρετινόλη, το πιο περιζήτητο ενεργό, skincare συστατικό των τελευταίων χρόνων. Κρέμες ματιών με ρετινόλη λοιπόν. Αξίζουν τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από άκουσμά τους; Οι παρακάτω ναι – και με το παραπάνω!

Επιτρέπεται να εφαρμόσω ρετινόλη γύρω από τα μάτια; 

Λόγω των διαρκών εκφράσεών μας, η περιοχή γύρω από μάτια είναι σε μια συνεχή πίεση, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτη στην εμφάνιση ρυτίδων, λεπτών γραμμών. Κάπως έτσι δημιουργείται το ιδανικό «έδαφος» πάνω στο οποίο μπορεί να δουλέψει η Βιταμίνη Α, γνωστή και ως ρετινόλη. Άρα ναι, επιτρέπεται να την εφαρμόσουμε σε εκείνο το σημείο. Φυσικά, επειδή μιλάμε για μια περιοχή που είναι πολύ κοντά στα μάτια, με το δέρμα εκεί είναι εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν θα τοποθετήσεις εκεί τη ρετινόλη που εφαρμόζεις στο υπόλοιπο πρόσωπο. Θα ποντάρεις σε ένα ρετινοειδές καλλυντικό που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Τι ακριβώς θα κάνει η ρετινόλη σε εκείνη την περιοχή και πώς πρέπει να την χρησιμοποιήσω;

Αν έπρεπε να συνοψίσουμε τα οφέλη της ρετινόλης για το δέρμα μας: Η ρετινόλη διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου με αποτέλεσμα να μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων, ενώ την ίδια στιγμή προωθεί την κυτταρική ανανέωση για λεία επιδερμίδα και μειώνει την μελάγχρωση για ομογενοποιημένο τόνο, άρα καταπολέμηση και των μαύρων κύκλων. Για να δεις τα πρώτα αποτελέσματα χρειάζεται να περάσουν 4 ως 12 εβδομάδες. Η συνέπεια στη χρήση είναι το κλειδί. 

Μεγάλη προσοχή στην χρήση της ρετινόλης κατά την διάρκεια της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές μάρκες ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα ρετινόλης τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν και αυτό μπορεί να ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει αποδειχθεί ότι τα περισσότερα ρετινοειδή αποδομούνται στο ηλιακό φως, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα αν τα χρησιμοποιείς τη νύχτα. Επιπλέον, καθώς τα ρετινοειδή αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο, δεν υπάρχει λόγος να θέσεις την επιδερμίδα σου σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο. Εφάρμοσε την ρετινόλη στο πρόσωπό σου πριν πέσεις για ύπνο. Και το επόμενο πρωί, μην ξεχάσεις το αντηλιακό σου. Γενικώς μην ξεχνάς το αντηλιακό σου…

5 κρέμες ματιών με ρετινόλη, στις οποίες ορκίζομαι!

Σέρουμ ματιών A-Shaba Complex Eye Serum, Drunk Elephant.

Κρέμα ματιών με ρετινόλη Crystal Retinal Ceramide Eye 3, Medik8.

Κρέμα ματιών Retinol Eye Cream, The 1kney List, Sephora.

Κρέμα ματιών Redermic Retinol Eyes, La Roche-Posay.

Κρέμα ματιών με αβοκάντο Avocado Melt Retinol Eye Cream, Glow Recipe.

© 2024 tlife.gr