Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή. Και σίγουρα όχι το σημείο που θα εμφανίσεις σπυράκια στο πρόσωπό σου. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: εκτός αν έχεις απλώσει στο πρόσωπό σου ένα foundation που έληγε το ’13 ή αν κοιμήθηκες με μακιγιάζ, τα σπυράκια βγαίνουν στο πρόσωπό μας από διαφορετικές αιτίες. Και ανάλογα με την αιτία εμφανίζονται και σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Αρετή Καφαντάρη, ιδιοκτήτρια του Flow Center και συνεργάτιδα του TLIFE, ήταν η πρώτη που μου έθεσε το θέμα, κάπως έτσι: ξέρεις γιατί κάποιοι άνθρωποι βγάζουν σπυράκια στο μέτωπο, κάποιοι άλλοι στο πηγούνι και πάει λέγοντας; Δεν ήξερα- εννοείται ήθελα να μάθω- και εν τω μεταξύ με ένα google ανακάλυψα ότι η λογική λέγεται Face Mapping (έτσι λέγεται), παρουσιάζει ενδιαφέρον παγκόσμια και παρακάτω είναι συγκεντρωμένα όλα τα info!
Πες μας που βγάζεις σπυράκια να σου πούμε τι σημαίνει!
Από το ποιο σημείο βλέπουμε την ακμή μπορούμε να καταλάβουμε συνήθως και την αιτία. Η ακμή είναι το ξέσπασμα, δηλαδή είναι αυτό που βλέπεις. Για να θεραπεύσεις την ακμή πρέπει να δεις από πού προέρχεται!”, μου επισημαίνει η Αρετή Καφαντάρη, σύμβουλος ολιστικής διατροφής και Juice Therapist.
Σπυράκια στο μέτωπο
Ναι, όσες έχουν αφέλειες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν σπυράκια στο πρόσωπο λόγω και του ιδρώτα αλλά και των προϊόντων styling. Η ερώτηση είναι: αν δεν έχω αφέλειες, γιατί να βγάζω σπυράκια εκεί; “Τα σπυράκια στο μέτωπο έχουν να κάνουν συνήθως με την πέψη και το γαστρεντερικό μας σύστημα. Αυτό θέλει πολύ περισσότερο νερό, τσάι και οτιδήποτε υγρό. Επίσης, βοηθούν πολύ τα αντιοξειδωτικά όπως είναι τα φρούτα του δάσους και το λεμόνι”, λέει η ειδικός.
Σπυράκια στη μύτη
“Αυτό το κομμάτι έχει να κάνει με την καρδιά, άρα τα σπυράκια που εμφανίζονται εκεί είναι από στρες. Μπορούμε να βοηθήσουμε με κάτι χαλαρωτικό λίγο πριν κοιμηθούμε καθώς το στρες κατά την διάρκεια της μέρας δεν είναι εύκολα ελεγχόμενο. Επίσης, το στρες το βοηθάει πάρα πολύ ένας καλός οκτάωρος ύπνος ώστε ο οργανισμός να μπορέσει να συνέλθει από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται”, επισημαίνει η ειδικός.
Σπυράκια στο δεξί μάγουλο
“Εδώ πρόκειται για το αναπαραγωγικό μας σύστημα και τα σπυράκια αυτά έχουν να κάνουν με ορμονικές διαταραχές και πολυκυστικές ωοθήκες. Άρα εκεί πάντα θέλουμε τροφές υψηλές σε σίδηρο κι επίσης υψηλές σε φυλλικό οξύ. Ιδανική για αυτές τις περιπτώσεις είναι η maca που είναι το καλύτερο ρυθμιστικό- ορμονικό για τις γυναίκες. Πρόκειται για μια ρίζα περουβιανή, όπως το ginger περίπου, το οποίο είτε το παίρνουμε σε σκόνη (υπάρχει σε όλα τα βιολογικά καταστήματα) και το βάζουμε στα smoothie μας, στις σαλάτες μας, στο γιαούρτι μας, είτε το βρίσκουμε σε κάψουλες σε επιλεγμένα φαρμακεία. Είναι άχρωμο και άγευστο σχετικά οπότε δεν επηρεάζει την γεύση μας.
Σπυράκια στο αριστερό μάγουλο
Τα σπυράκια στα μάγουλα είναι α) ένα από τα συνηθέστερα σημεία όπου βγάζουμε σπυράκια β) πολύ δύσκολο να τα καλύψουμε. Αλλά μάθε κι αυτό: τα σπυράκια στο δεξί μάγουλο και τα σπυράκια στο αριστερό μάγουλο προκαλούνται από δύο εντελώς διαφορετικές αιτίες: “Τα σπυράκια στο αριστερό μάγουλα σχετίζονται συνήθως με τα πνευμόνια μας και αυτό έχει να κάνει με κάποιες αλλεργίες που έχουμε, με το κάπνισμα και γενικά το αναπνευστικό μας σύστημα. Αν, λοιπόν, κάποιος καπνίζει θα πρέπει να διακόψει το κάπνισμα, να μην βρίσκεται σε χώρο όπου υπάρχει καπνός έντονος ή έντονος κλιματισμός, δηλαδή θέλει πολύ περισσότερο καθαρό αέρα”.
Σπυράκια στο πηγούνι
Συχνά- πυκνά, μέσα στο μήνα θα βγάλουμε ένα- δύο σπυράκια στο πηγούνι μας. Και συμβαίνει στις περισσότερες από εμάς, σωστά; “Αυτό το σημείο έχει να κάνει με δυσκοιλιότητες και το λεπτό έντερο. Το χαρακτηριστικό εδώ είναι ότι αποφεύγουμε τις συσκευασμένες τροφές και το fast food. Γενικά, όμως, αν κάποιος θέλει να αντιμετωπίσει την ακμή στο πρόσωπο διατροφικά θέλει πολύ νερό, πολύ λίγη ζάχαρη έως καθόλου και καθόλου λιπαρά”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ