Φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησης: Αυτή είναι η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων

Αρκετές φορές αναρωτιέσαι αν ακολουθείς τη σωστή σειρά όταν εφαρμόζεις τα προϊόντα περιποίησης στην επιδερμίδα σου πρωί και βράδυ. Ειδικά αν είσαι fan της K-beauty και ακολουθείς τη ρουτίνα των 12 βημάτων. Ακόμη όμως και είναι λιγότερα είσαι σίγουρη ότι γνωρίζεις με ποιο ξεκινάς και πώς συνεχίζεις; 

Τώρα λοιπόν, στα μέσα του φθινοπώρου είναι μια πολύ καλή στιγμή να μάθεις τα πάντα με λεπτομέρειες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κρατήσεις σημειώσεις κι αν χρειαστεί κόλλησε ένα post it στον καθρέφτη του μπάνιου.

Βήμα 1ο: Καθαρισμός

Η ρουτίνα πάντα, χωρίς καμία εξαίρεση ξεκινά με τον σωστό καθαρισμό ο οποίος μπορεί να είναι διπλός αν το θεωρείς απαραίτητο. Όπως και να ‘χει αφαιρείς ρύπους και κάθε ίχνος μακιγιάζ και λιπαρότητας από το δέρμα διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι τα υπόλοιπα προϊόντα θα διεισδύουν πιο αποτελεσματικά. Ο καθαρισμός είναι ζωτικής σημασίας για την προετοιμασία του δέρματός σας για τα βήματα που ακολουθούν. Είναι το θεμέλιο της ρουτίνας σας λένε οι ειδικοί. Ξεκινάς με ένα προϊόν που έχει ως βάση το λάδι και στη συνέχεια με ένα με βάση το νερό. 

Βήμα 2ο: Μάσκα 

Το συγκεκριμένο βήμα είναι προαιρετικό και σίγουρα όχι καθημερινό. Η χρήση της μάσκας όμως 1-2 φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων, όπως οι κηλίδες και η αφυδάτωση. Εάν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με δισχρωμίες μια αποτοξινωτική μάσκα αργίλου μπορεί να βοηθήσει ενώ την ξηρότητα αντιμετωπίζει μια ενυδατική μάσκα σε μορφή τζελ που είναι ιδανική ειδικά όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή. 

Βήμα 3ο: Toner ή Essence (προαιρετικό)

Τo toner είναι ένα προϊόν που λατρεύουν οι Κορεάτισες και τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει δυναμικά. Περιέχει πλούσια ενυδατικά στοιχεία ενώ έχουν και απολεπιστική δράση. Εξισορροπούν το pH του δέρματός μετά τον καθαρισμό και προετοιμάζουν το δέρμα για το serum και την ενυδατική κρέμα. Πρόκειται για ένα προϊόν που λειτουργεί ως “γέφυρα” μεταξύ του καθαρισμού και της υπόλοιπης ρουτίνας. Αν έχεις ξηρό δέρμα επιλέγεις μια φόρμουλα με καταπραϋντικά συστατικά όπως πράσινο τσάι ή υαλουρονικό οξύ. Για πιο λιπαρές ή επιρρεπείς σε ατέλειες επιδερμίδες ιδανικό είναι ένα toner με οξέα όπως γλυκολικό ή σαλικυλικό.

Βήμα 4ο: Serum

Eίναι το προϊόν που δεν γίνεται να λείπει από την καθημερινή ρουτίνα μια και είναι σχεδιασμένα για να αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα όπως θαμπάδα, δισχρωμίες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Και δεδομένου ότι οι οροί έχουν ελαφριά σύνθεση και απορροφώνται γρήγορα, θα πρέπει πάντα να προηγούνται των προϊόντων όπως οι ενυδατικές κρέμες που έχουν πιο βαριά υφή. Ο κανόνας άλλωστε είναι: «Εφαρμόζεις προϊόντα από το πιο ελαφρύ στο πιο βαρύ». Αυτό διασφαλίζει ότι οι λεπτότεροι οροί με βάση το νερό εισχωρούν στο δέρμα πριν τους σφραγίσουν οι πιο δυνατές  ενυδατικές κρέμες. Οι οροί με βιταμίνη C είναι ιδανικοί για την ημέρα μιας και προστατεύουν από τη ρύπανση και τις περιβαλλοντικές βλάβες, ενώ ένας ορός ρετινόλης το βράδυ κάνει θαύματα για την αναζωογόνηση του δέρματος ενώ κοιμάσαι.

Βήμα 5ο: Κρέμα ματιών

Μαύροι κύκλοι, πρηξίματα ή λεπτές γραμμές, υπάρχει μια κρέμα ματιών που μπορεί να σε βοηθήσει να τα αντιμετωπίσεις. Δεδομένου ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπο, οι κρέμες ματιών είναι συχνά πιο ανοιχτόχρωμες και πρέπει να εφαρμόζονται πριν από την ενυδατική κρέμα. Την εφαρμόζεις απαλά. 

Βήμα 6ο: Ενυδατική κρέμα

Μια καλή ενυδατική κρέμα είναι αδιαπραγμάτευτη, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας. Ο κύριος ρόλος του είναι να κλειδώσει όλα τα καλά που έχετε εφαρμόσει στα προηγούμενα βήματα και να παρέχει ένα επιπλέον στρώμα ενυδάτωσης. Για το φθινόπωρο, επιλέξτε μια φόρμουλα που θα κρατά το δέρμα σας ενυδατωμένο χωρίς να αισθάνεστε πολύ βαρύ – ειδικά αν το δέρμα σας τείνει να αισθάνεται πιο ξηρό καθώς πέφτει η θερμοκρασία. Αναζητήστε συστατικά όπως κεραμίδια και υαλουρονικό οξύ για να επιδιορθώσετε και να προστατέψετε τον φραγμό του δέρματός σας.

Βήμα 7ο: Έλαιο προσώπου (προαιρετικό)

Εάν το δέρμα σου χρειάζεται μια επιπλέον τόνωση, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, καλό είναι να προσθέσεις ένα λάδι προσώπου στη ρουτίνα σου. Σφραγίζει την υγρασία χαρίζοντας απαλότητα και φυσική λάμψη. 

Βήμα 8ο: Αντηλιακή κρέμα 

Ακριβώς επειδή ο καιρός είναι πιο δροσερός δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραλείψετε το αντηλιακό. Οι ακτίνες UVA – οι ένοχοι πίσω από τη μακροχρόνια βλάβη του δέρματος μπορούν ακόμα να διεισδύσουν μέσα από τα σύννεφα και τα αποτελέσματά τους είναι γνωστά με την πάροδο του χρόνου. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορείς να επιλέξεις ένα προϊόν που λειτουργεί και ως βάση μακιγιάζ. 

Photos: iSrock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164