Site icon TLIFE

Η minimal ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς στις διακοπές

Οι διακοπές πλησιάζουν και είσαι πανέτοιμη και ενθουσιασμένη. Τσεκάρεις όλα όσα χρειάζεται να πάρεις μαζί σου και σε αυτό το σημείο θέλω να σου υπενθυμίσω το εξής: Επιβάλλεται να ακολουθείς μεν ευλαβικά την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης η οποία όμως είναι minimal. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πάρεις μαζί σου ότι προϊόν υπάρχει στο μπάνιο σου γιατί στην πραγματικότητα χρειάζεσαι ελάχιστα. Αρκεί να μην ξεχνάς ή παραβλέπεις ένα από τα 5 βήματα που αποκαλύπτουν οι experts.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τη συμβουλή τους να κρατήσεις σημειώσεις. 

Συχνή εφαρμογή αντηλιακής κρέμας: Όχι μόνο όταν βρίσκεσαι στην παραλία αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας φοράς αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50. Επιλέγεις μια λεπτή σύνθεση ειδικά αν χρησιμοποιείς βάση ή bronzer πούδρα. Μην ξεχνάς την περιοχή των χειλιών που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Ένα lip balm με SPF είναι απαραίτητο κι αν έχει χρώμα ακόμη καλύτερα μιας και μπορείς να το φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ. 

Πλούσια ενυδάτωση: Επειδή η θερμοκρασία είναι εξαιρετικά υψηλή η κρέμα ημέρας και νύχτας πρέπει να είναι λεπτόρευστες και ιδανικά σε μορφή gel. Αφήνεις στην άκρη τις “δυνατές” φόρμουλες δεν είναι εύκολες στην απορρόφηση και βαραίνουν το δέρμα ακόμη περισσότερο. Επίσης είναι εκείνες που ενισχύουν την εφίδρωση αφήνοντας μια δυσάρεστη αίσθηση. 

Αφήνεις στην άκρη το φον ντε τεν: Ειδικά αν αγαπάς τα super καλυπτικά που κλείνουν τους πόρους και δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει. Δεν ταιριάζουν στην ανάλαφρη διάθεση των διακοπών. Μια ανάλαφρη φόρμουλα ή ακόμη καλύτερα μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και SPF είναι ότι καλύτερο.  

Ο σωστός καθαρισμός: Όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία τόσο πιο συχνά θέλεις να ρίχνεις νερό στο πρόσωπο. Θα πρέπει να γνωρίζεις όμως ότι συγκεκριμένη συνήθεια ξηραίνει το δέρμα. Το σωστό είναι να καθαρίζεις το δέρμα σου πρωί και βράδυ με χλιαρό νερό. Θάλασσα, πισίνα και αντηλιακό αφήνουν στην επιδερμίδα υπολείμματα και θαμπάδα. Ένα προϊόν σε μορφή gel ή αφρού θα σε σώσει.  

Μάσκες αναζωογόνησης: Πρόκειται για έναν από τους πιο εύκολους τρόπους κρατήσεις την απαραίτητη ισορροπία στο δέρμα, προσφέροντας έξτρα υγρασία, ενισχύοντας την ελαστικότητα και τον φραγμό. Πρέπει να θυμάσαι ότι ο δερματικός φραγμός προστατεύει την επιδερμίδα από τους παράγοντες όπως είναι για παράδειγμα τα βακτήρια. Ταυτόχρονα βελτιώνει την υφή και χαρίζει λάμψη. Στα beauty καταστήματα θα βρεις συσκευασίες μιας χρήσης που δεν πιάνουν χώρο στο νεσεσέρ σου και θέλουν λίγα μόνο λεπτά για να δράσουν. 

Photos: iStock

 

 

© 2024 tlife.gr