Οι νέες τάσεις στην περιποίησης της επιδερμίδας – Γιατί δεν υπάρχουν μόνο σε μακιγιάζ και μαλλιά

Κι όμως, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν trends και στην περιποίηση της επιδερμίδας. Νέες τεχνολογίες ή συστατικά αλλά και διαφορετική ρουτίνα. Κι αν αναρωτιέσαι ποιες ακριβώς είναι τη νέα σεζόν οι experts τις έχουν ήδη ανακαλύψει κι εγώ με τη σειρά μου θα στις αποκαλύψω. 

Αρχικά θέλω να σιγουρευτώ ότι κοινός στόχος όλων μας είναι ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, χωρίς δισχρωμίες έτσι ώστε να δείχνει υπέροχο ακόμη κι όταν δεν υπάρχει ίχνος μακιγιάζ σε αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί εστιάζουν σε θεραπείες φωτός και λέιζερ που αναζωογονούν και ενισχύουν τις άμυνες της επιδερμίδας αντιμετωπίζοντας λεπτές γραμμές, ρυτίδες και χαλάρωση. 

Less is more 

Όλο και περισσότερες γυναίκες απομακρύνονται πλέον από τη ρουτίνα περιποίησης με 10 βήματα. Είναι υπερβολική και δαπανηρή. Το βασικό πλέον είναι να βρεις ελάχιστα βασικά προϊόντα που λειτουργούν στο δικό σου τύπο και να παραμείνει πιστή σε αυτά. Σύμφωνα με έρευνες, γυναίκες που χρησιμοποιούν πολλές και διαφορετικές φόρμουλες αντιμετώπισαν προβλήματα όπως είναι για παράδειγμα, η περιστοματική δερματίτιδα (μικροσκοπικά κόκκινα εξογκώματα που εμφανίζονται γύρω από το στόμα ή τη μύτη) και αυτό οφείλεται στη συχνή χρήση προϊόντων με  ενεργά συστατικά όπως οξέα. Τώρα λοιπόν, εστιάζεις στην απλή περιποίηση του δέρματος με προϊόντα που βοηθούν στη σωστή  λειτουργία φραγμού και το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος έτσι ώστε να είναι υγιές και ελαστικό. 

Ένα βασικό σχήμα τεσσάρων βημάτων αποτελείται συνήθως από καθαρισμό (διπλός καθαρισμός αν προτιμάτε), τόνερ, συμπυκνωμένο ορό όπως βιταμίνη C, νιασιναμίδη ή ρετινόλη και μια ενυδατική κρέμα με SPF ή αν προτιμάς, ενυδατική κρέμα και αντηλιακό. 

Σκοπός είναι να αποτρέψεις τα σημάδια πρόωρης γήρανσης

Θα έχεις προσέξει ότι τον τελευταίο καιρό, κυρίως στο TikTok όλο και περισσότερα νέα κορίτσια λατρεύουν και προτείνουν προϊόντα περιποίησης με  ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά, όπως η ρετινόλη. Υπερβολή μεν αλλά από την άλλη δείχνει ότι η Gen Z είναι πλήρως ενημερωμένη και υποψιασμένη σχετικά με την πρόληψη της ακμή και της πρόωρης γήρανσης. 

Αυτή λοιπόν είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις: Δεν διορθώνουμε, προλαμβάνουμε.

Πώς; Με δραστικά συστατικά όπως ρετινοειδή, βιταμίνη C, πεπτίδια, άλφα υδροξυοξέα (AHAs) και βήτα υδροξυ οξύ (σαλικυλικό οξύ) είναι μερικά μόνο που καταπολεμούν τα σημάδια γήρανσης. Προσοχή, τα ρετινοειδή εφαρμόζονται αποκλειστικά και μόνο τη νύχτα, ενώ η βιταμίνη C χρησιμοποιείται την ημέρα έτσι ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς. 

Μην φοβάσαι τον ήλιο 

Γνωρίζεις ότι το αντηλιακό είναι βασικό προϊόν της καθημερινής ρουτίνας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι και θα παραμείνει η μεγαλύτερη  «τάση» στην περιποίηση της επιδερμίδας μιας και όχι μόνο καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης, αλλά βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Ευτυχώς για όλες μας έχουν περάσει οι εποχές που τα προϊόντα δεν ήταν εύκολα στη εφαρμογή και παράλληλα άφηναν μια άβολη αίσθηση. Τώρα πια είναι ανάλαφρα, με χρώμα, στικ, λοσιόν ή ακόμη και spray. Το σίγουρο είναι ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε ακόμη πιο εξελιγμένες και επαναστατικές φόρμουλες. 

Θεραπείες και συσκευές

Οι μάσκες LED αλλά κι εκείνες που κάνουν μασάζ και μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο σπίτι, είναι πλέον παντού. Πρόκειται για τα απόλυτα gadgets ομορφιάς που βελτιώνουν πολλά προβλήματα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. 

Συστατικά-super heroes

Όσον αφορά τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, τα αγαπημένα beauty brands συνεχίζουν τις έρευνες ανακαλύπτοντας νέα συστατικά που  προέρχονται από φυσικές πηγές. Πρωτεΐνες, λιπίδια και εξωσώματα είναι τα πιο σημαντικά και συστατικά όπως μούρα της Αρκτικής, σημύδα, πεύκο bakuchiol, ακόμη και τα καρότα βρίσκονται ήδη στο προσκήνιο.  

 

Photos: iStock

 

 

 

 

 

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164