Site icon TLIFE

Οι skincare τάσεις του καλοκαιριού έχουν να κάνουν με τον υγιή δερματικό φραγμό

Γνωρίζεις ότι ακόμη κι αν είσαι απόλυτα ικανοποιημένη από την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης, επιβάλλεται να την αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει η εποχή. Η διαφορά στην θερμοκρασία όπως και οι ορμονικές αλλαγές επηρεάζουν την όψη της επιδερμίδα και τις ανάγκες της ταυτόχρονα.

Είναι αυτονόητο ότι η ξηρότητα του χειμώνα απαιτεί βαθιά αναπλήρωση της υγρασίας ενώ το καλοκαίρι, οι ακτίνες UV γίνονται ο Νο 1 εχθρός της. Οι experts το φετινό καλοκαίρι επικεντρώνονται στο skin streaming που σημαίνει στη θρέψη του δέρματος ακολουθώντας μια απλή μεν ρουτίνα αλλά με προϊόντα που περιέχουν ήπια αλλά αποτελεσματικά συστατικά. Στόχος είναι να παραμείνει υγιής ο επιδερμικός φραγμός μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος να είναι και να δείχνει το δέρμα σου τέλειο. 

Οι κορυφαίες skincare τάσεις είναι 3 και θα μάθεις τα πάντα στη συνέχεια. 

Μάσκα Ύπνου 

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι θρεπτικές μάσκες ύπνου είναι το προϊόν που πρωταγωνιστεί στη ρουτίνα σου τους επόμενους μήνες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μη φαγεσωρογόνες μάσκες θα είναι απαραίτητες μιας και αναζωογονούν την επιδερμίδα και την προστατεύουν από τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Παράλληλα προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση ενώ κοιμάσαι χαρίζοντας φυσική λάμψη παράλληλα. 

Προστασία του επιδερμικού φραγμού 

Τα ceramides είναι ένα super hero συστατικό που καταπολεμά τις φλεγμονές, ενισχύουν τον δερματικό φραγμό και καταπραΰνουν ερεθισμούς και κοκκινίλες. Πρόκειται για λιπαρά οξέα που αποτελούν το 50% της φυσικής σύνθεσης του δέρματος. Τα ceramides κλειδώνουν την υγρασία, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο ελαστικό και λαμπερό. Η επούλωση του δερματικού φραγμού είναι επίσης μία από τις μεγάλες τάσεις στην περιποίηση και αποτελεί βασική προτεραιότητα, ειδικά το καλοκαίρι. Οι δερματολόγοι έχουν παρατηρήσει αύξηση της βλάβης του δερματικού φραγμού τα τελευταία χρόνια που οφείλεται στην υπερβολική χρήση προϊόντων τα οποία περιέχουν συστατικά που τον διαταράσσουν. 

 

Σοβαρή αντηλιακή προστασία 

Το καλοκαίρι και το SPF πάνε μαζί. Αυτός είναι ο λόγος που τα αγαπημένα beauty brands έχουν δημιουργήσει προϊόντα κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος και ανάγκη καθώς και για όλα τα σημεία του προσώπου όπως χείλη και μάτια καθώς και σε διαφορετικούς τύπους όπως (εκτός από μορφή κρέμας) stick και πούδρα. Ειδικά τα αντηλιακά χειλιών φέτος έχουν την τιμητική τους μια και συνδυάζουν την προστασία με την πλούσια ενυδάτωση και το χρώμα. Μπορούν να αντικαταστήσουν το αγαπημένο σου κραγιόν ή lip gloss και δείχνουν τέλεια από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν θέλεις λοιπόν να αποφύγεις τις πανάδες, σκούρες κηλίδες, σπασμένα αγγεία, αφυδατωμένο δέρμα και ανομοιόμορφη υφή δέρματος θα χρειαστεί να αποκτήσεις μια “sunscreen wardrobe” που σημαίνει μια μικρή συλλογή αντηλιακών.

Κεντρική photo: iStock

 

 

© 2024 tlife.gr