Περιποίηση επιδερμίδας: Γιατί η βιταμίνη C είναι εξίσου απαραίτητη τόσο το καλοκαίρι όσο και το φθινόπωρο

Όλες γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το κολλαγόνο στο δέρμα μιας και είναι εκείνο που το κρατά σφριγηλό και νεανικό. Είναι επίσης αυτονόητο όμως ότι υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που δοκιμάζουν συχνά τα όρια του στην επιδερμίδα. Όπως επίσης και το πέρασμα του χρόνου.

Η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται φυσικά μετά την ηλικία των 25 ετών ενώ οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου δημιουργούν οξείδωση που καταστρέφει το κολλαγόνο με αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει και ρυτίδες, λεπτές γραμμές και κηλίδες να κάνουν την εμφάνιση τους.

Πρόκειται για ένα ζήτημα με το οποίο έρχεσαι αντιμέτωπη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μεν τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιο δύσκολο μιας και η ηλιοφάνεια είναι συνεχής και έντονη. Τι ακριβώς μπορείς να κάνεις ώστε να καταπολεμήσεις τα σημάδια γήρανσης που δημιουργούνται από την απώλεια κολλαγόνου; Οι ειδικοί έχουν την απάντηση: Βιταμίνη C. Αν και υπάρχει λανθασμένη αντίληψη ότι η βιταμίνη C είναι φωτοευαίσθητη, στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο. Παράλληλα μειώνει το κίνδυνο της φωτογήρανσης ενώ παίζει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση κολλαγόνου. 

Η περιποίηση δέρματος για ενίσχυση του κολλαγόνου παρουσιάζει στ’ αλήθεια μεγάλο ενδιαφέρον. Αποδεικνύεται ότι πρέπει να γνωρίζουμε περισσότερα για τη βιταμίνη C και τη σημασία της για την προστασία και την αποκατάσταση του δέρματος. Μία επιπλέον δόση βιταμίνης C μπορεί σίγουρα να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες από τον ήλιο ενώ κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ισχύς της ενισχύεται όταν το αντηλιακό και άλλα αντιοξειδωτικά όπως το φερουλικό οξύ και η βιταμίνη Ε περιέχονται στη σύνθεση του προϊόντος. Αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της ερυθρότητας αλλά και στην προστασία του δέρματος με μακροχρόνιες βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία. 

Τα βήματα που ακολουθείς: 

  • Ξεκινάς πάντα από τον καθαρισμό Ένα προϊόν με βιταμίνη C και απαλές, απολεπιστικές ιδιότητες είναι ιδανικό. Το χρησιμοποιείς κάθε πρωί προετοιμάζοντας το δέρμα για μέτρια έκθεση στον ήλιο, μειώνοντας την πιθανότητα υπερμελάγχρωσης και βλάβης και χαρίζοντας υγιή και λαμπερή όψη. 
  • Αυξάνεις τη χρήση τοπικών αντιοξειδωτικών, όπως ορούς που περιέχουν βιταμίνη C, E και φερουλικό οξύ ειδικά αν οι διακοπές σου ξεκινούν τώρα. Αυτές οι φόρμουλες διασφαλίζουν ότι το δέρμα είναι πάντα επαρκώς ενυδατωμένο και ο φραγμός του δέρματος είναι ισχυρός
  • Το βράδυ, χρησιμοποιείς προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση και να διατηρήσουν το δέρμα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
  • Αποφεύγεις την υπερβολική απολέπιση και εστιάζεις στα σημάδια που δημιουργεί η ηλιακή ακτινοβολία όπως κηλίδες  και κοκκινίλες.
  • Εφαρμόζεις καθημερινά αντηλιακό με SFP 50+ κάθε δύο ώρες, ειδικά μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση.

3 αγαπημένα serum που σου προτείνω να δοκιμάσεις. 

SkinCeuticals C E Ferulic: Αντιοξειδωτικός συνδυασμός που προστατεύει από περιβαλλοντικούς παράγοντες φωτογήρανσης εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρώιμα σημάδια γήρανσης. Μειώνει ορατά τις ρυτίδες, συσφίγγει και αποκαθιστά τα λιπίδια στην επιδερμίδα. 

Medik8 C-Tetra Lipid Vitamin C Radiance Serum: Αντιοξειδωτικός ορός προσώπου με Βιταμίνη C για παραγωγή κολλαγόνου και αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, κατάλληλο και για χρήση κάτω από τα μάτια. 

Sunday Riley C.E.O. 15% Vitamin C Brightening Serum:  Ορός με 15% εξελιγμένη βιταμίνη C που δρα για να καταπολεμήσει γρήγορα και αποτελεσματικά τη θαμπή επιδερμίδα και τις καφέ κηλίδες και χρωστικές, μειώνοντας παράλληλα τα σημάδια γήρανσης. Το δέρμα δείχνει σφριγηλό και γεμάτο, ανακτά την ομοιομορφία του και τη νεανική ελαστικότητά του. Η δράση του βασίζεται σε μια μορφή εξαιρετικής και πανίσχυρης βιταμίνης C, το ασκορβικό THD.

Photos: iStock

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164