Site icon TLIFE

Drama Queens! Τι κάνεις… όταν όλα κινούνται γύρω από το δράμα, τη λύπηση, την υπερβολή;

Φέρνει την καστροφή… Κλαίει… Η υπερβολή είναι το χαρακτηριστικό της. Μεγαλοποιεί τα πάντα δίνοντάς τους μια δραματική χροιά. Ξανακλαίει. Πονάει.

“Η Drama Queen είναι ο τύπος της γυναίκας ο οποίος παραμένει προσκολλημένος σε ένα εφηβικό στάδιο συναισθηματικά και προσπαθεί να τραβάει την προσοχή με μελοδραματικό τρόπο” εξηγεί η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ…
Σου τηλεφωνεί νυχτιάτικα και σε ξεσηκώνει, σε αγχώνει, σε ταράζει και τρέχεις για να της συμπαρασταθείς. Όταν φτάνεις, ανακαλύπτεις ότι δεν έχει γίνει τίποτα τόσο σοβαρό. Απλά δεν την πήρε τηλέφωνο ή απλά της είπε καληνύχτα με “περίεργο” τρόπο.

Ακόμα κι αν της αρνηθείς κάτι απλό μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση φιλία χρόνων, αν δεν της κάνεις ένα χατήρι μπορεί να αρχίσει να μιλάει για άσχημες συμπεριφορές, να κλαίει γιατί κανένας δεν την αγαπάει…

Ένας απλός καυγάς στη σχέση σημαίνει χωρισμός, τα κοσμητικά επίθετα τα έχει εύκολα, λατρεύει το δράμα. Ανεβάζει την ένταση των συναισθημάτων της και ζει το έργο…

“Στην πραγματικότητα η στάση αυτή κρύβει ανωριμότητα, η οποία γεννά εγωκεντρισμό και ναρκισσισμό. Θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής κυρίως όμως για να την λυπούνται για τα παθήματά της -όπως την ηρωίδα ενός δράματος, για αυτό άλλωστε ονομάζεται και Drama Queen- και όχι για κάτι θετικό που έχει κερδίσει με κόπο και με μόχθο ή την προσωπική της ικανότητα. Θέλει λοιπόν με εύκολο τρόπο να τραβάει την προσοχή, τον οίκτο, τη λύπηση, όπως οι ηρωίδες των αισθηματικών ρομάτζων ή ακόμη και των παραμυθιών”

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ…
“Αν έχουμε κάποια τέτοια στοιχεία στη συμπεριφορά μας θα πρέπει οπωσδήποτε να κατανοήσουμε ότι υποδηλώνουν κάποιο πρόβλημα που μας κρατά προσκολλημένες σε παλαιότερα στάδια και να προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε” συμβουλεύει η Χρυσούλα Μαυράκη.

“Αν κάποια φίλη μας ή γνωστή μας, κάποια Drama Queen βρίσκεται στον περίγυρό μας θα πρέπει με διακριτικό τρόπο -οπωσδήποτε- να της δώσουμε να καταλάβει ότι η συμπεριφορά της έχει αυτά τα στοιχεία και να της εξηγήσουμε ότι ο μελοδραματισμός είναι καλός μόνο στην όπερα και στον κινηματογράφο…”

“Στην αληθινή ζωή είμαστε πρακτικοί, ρεαλιστές, προσγειωμένοι και προσπαθούμε να περνάμε καλά και να ξεχωρίζουμε με τα θετικά μας στοιχεία και όχι με τα παθήματα που τις περισσότερες φορές εφευρίσκουμε και δεν συμβαίνουν και αληθινά…” τονίζει η ψυχολόγος.

Λένε, ότι όλες οι γυναίκες είμαστε λίγο Drama Queens! Ίσως, γιατί έχουμε πιο άμεση σχέση με τα συναισθήματά μας και τα εκδηλώνουμε ευκολότερα. Στην πραγματικότητα όμως οι γυναίκες που ζούνε το δράμα, το κάνουν συνεχώς και πέραν του ότι είναι κουραστικό για τον περίγυρο, είναι και “πρόβλημα” για την ίδια τη γυναίκα που όπως δηλώνει η ψυχολόγος πρέπει να λυθεί.

© 2025 tlife.gr