Εσύ ξέρεις τι είναι το «ρέικι»; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Στην εποχή του wellness, κάθε νέα τάση κάνει την εμφάνιση της και στη συνέχεια πρωταγωνιστεί στα social media. Μια από αυτές, ωστόσο όχι και τόσο νέα τάση, είναι το ρέικι, μια μέθοδος ενεργειακής θεραπείας που βρίσκει όλο και περισσότερους ακόλουθους. Οι μυημένοι γνωρίζουν πολύ καλά τόσο τις ίδιες τις πρακτικές του όσο και τον ευρύτερο τρόπο ζωής που συμβαδίζει με αυτές. Αλλά τι ακριβώς είναι;

Το ρέικι είναι μια μορφή ιαπωνικής πνευματικής θεραπείας που χρησιμοποιεί τα τσάκρα μας, ή πνευματικά πεδία στο σώμα, για να μας βοηθήσει να θεραπευθούμε από μέσα προς τα έξω.

Η πρακτική μεταφέρει τη θεραπευτική μας ενέργεια εκεί που τη χρειαζόμαστε περισσότερο, αλλά τα αποτελέσματα εξαρτώνται πλήρως από τον αποδέκτη. Μέσω της απαλής σωματικής επαφής, ένας δάσκαλος του ρέικι χρησιμοποιεί την ενέργεια από τα χέρια του για να βελτιώσει τη ροή και την επούλωση της ενέργειας στο σώμα μας. Ωστόσο, εάν ο παραλήπτης δεν αποδεχτεί τη θεραπευτική του ενέργεια και τη μεταφέρει στην προβληματική περιοχή, η διαδικασία δεν θα λειτουργήσει. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η πρακτική υποτίθεται ότι φέρνει ισορροπία, σαφήνεια και συγκέντρωση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του σωματικού πόνου. Για καλύτερα αποτελέσματα, οι Masters του ρέικι συμβουλεύουν τους θεραπευμένους να εξασκούνται στον διαλογισμό.

Είναι λογικό να έχει κανείς τις αμφιβολίες του όταν ακούει για ενεργειακές θεραπείες, ωστόσο έχουν γίνει αρκετές ανεξάρτητες μελέτες που μετρούν τα επίπεδα ενέργειας που ‘βγαίνουν’ από τα χέρια του θεραπευτή, ενώ όσοι το έχουν βιώσει γνωρίζουν και βιώνουν τα οφέλη. Όμως, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ο τρόπος ζωής, οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε και οι καθημερινές συνήθειες δεν μπορεί να είναι εντελώς έξω από τη φιλοσοφία του ρέικι, προκειμένου να μπορεί κανείς να βοηθηθεί ολιστικά από αυτό.

Κεντρική φωτογραφία: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164