Γιατί είναι πιο εύκολο να κάνουμε σχέσεις το καλοκαίρι;

Ποιος θα διαφωνήσει ότι το καλοκαίρι νιώθουμε πιο ερωτικοί, πιο ανέμελοι, πιο ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και σχέσεις; Φαίνεται να υπάρχει μια ιδιαίτερη γοητεία στις σχέσεις που δημιουργούνται στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ίσως επειδή αυτή η έλξη συνδέεται περισσότερο με την ανέμελη και χαλαρή φύση που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

Είναι γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι περισσότεροι έχουν μια αίσθηση μεγαλύτερης ελευθερίας, είναι πιο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες και πιο πρόθυμοι να ζήσουν τη στιγμή. Οι ζεστές μέρες και οι δροσερές νύχτες δημιουργούν το ιδανικό κλίμα για ρομαντικές συναντήσεις και τη δημιουργία νέων σχέσεων με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να χαρακτηρίζεται ως η εποχή που οι άνθρωποι αναζητούν/αποδέχονται πιο πολύ νέες εμπειρίες.

Η καλοκαιρινή ένταση αλλά και η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται οι σχέσεις φαίνεται να απλώνεται μέσα από την επιθυμία του καθενός να ζήσει ότι του στέρησε ο κρύος χειμώνας, να ζήσει ακόμα και στα άκρα – γιατί όχι άλλωστε, αν δεν κινδυνεύει ο ίδιος ή ο περίγυρος του. Από την άλλη, ο χρόνος φαίνεται να περνάει τόσο γρήγορα, κάτι που αντιλαμβανόμαστε σχεδόν όλοι, καθώς ξεφεύγουμε με τα ταξίδια και τις εξορμήσεις στις παραλίες, τις καλοκαιρινές συναυλίες αλλά και τις ρομαντικές βόλτες στην αμμουδιά, κάτω από τα αστέρια… Εικόνες όμορφες που χαράζονται στη καρδιά και στη μνήμη μας.

Βέβαια, χρειάζεται να τονίσουμε ότι οι καλοκαιρινές σχέσεις δεν συμβαδίζουν πάντα με την ανέμελη διάθεση, καθώς οι προσδοκίες μπορεί να φέρουν τις δικές τους ξεχωριστές προκλήσεις. Πιο απλά, μην σας φανεί καθόλου περίεργο αν νιώσετε να φωλιάζουν μέσα σας ανησυχίες και αμφιβολίες για το μέλλον της νέας αυτής σχέσης. Λογικό άλλωστε, εφόσον γνωρίζετε ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η καλοκαιρινή αυτή σχέση να μην αντέξει στα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια και στο κρύο του χειμώνα. Ίσως είναι προτιμότερο να ζήσετε τις στιγμές, παρά να τις χάσετε μέσα από τη συναισθηματική ένταση και τις σκέψεις για τη διάρκεια της. Άλλωστε, ξέρουμε οι περισσότεροι ότι οι καλοκαιρινές σχέσεις έχουν μια ξεχωριστή μαγεία που συνδέεται με την ανεμελιά και τη χαλαρότητα της εποχής και όχι με προβληματισμούς, ανασφάλειες, αμφιβολίες και εντάσεις.

Παρόλα αυτά, παρά τις πιθανές δυσκολίες τους, παρέχουν πολλές ευκαιρίες για μάθηση και εμπειρίες. Μας διδάσκουν τη σημασία του να εκτιμάμε τις μικρές χαρές που προσφέρει η ζωή, να ζούμε στο παρόν και να είμαστε ανοιχτοί στην ανακάλυψη νέων ανθρώπων και εμπειριών. Επιπλέον, μας ενσταλάζουν τη σημασία του να είμαστε ανοιχτοί σε αυτά. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα διαρκέσουν αυτές οι σχέσεις, η ζωή μας εμπλουτίζεται από ευχάριστες αναμνήσεις.

Κλείνοντας, ας κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι οι καλοκαιρινές σχέσεις είναι ένα σημαντικό κομμάτι που προσθέτει εμπειρία στη ζωή μας. Είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη και η σύνδεση μπορούν να βρεθούν στις πιο απροσδόκητες στιγμές και να μας γεμίσουν με χαρά και νόημα.

Κείμενο: Μαρίνα Μόσχα

Φωτογραφίες: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164