Αθηνά: “Το θέμα μου είναι ότι τις τελευταίες φορές όταν τσακωνόμαστε σηκώνει χέρι πάνω μου…”

Κορίτσια γεια σας.
Είμαι 20. Είμαι σε σχέση με ένα αγόρι εδώ και τρία χρόνια.

Στην αρχή ήταν όλα νορμάλ. Τον τελευταίο χρόνο όμως δεν μου δίνει σημασία, δεν μου μιλάει (να σημειώσω ότι μένουμε μαζί) και όταν μου μιλάει το κάνει με απότομο τρόπο. Τις προάλλες μου είπε ότι είμαι καταπιεστική και πως θα αρχίσει να με συγκρίνει με άλλες κοπέλες.

Το κινητό του εννοείται πάντα το κρύβει. Το μόνο ενδιαφέρον του είναι το πώς θα φτιάξει το αμάξι του! Το θέμα μου όμως είναι ότι τις τελευταίες φορές όταν τσακωνόμαστε σηκώνει χέρι πάνω μου, δηλαδή μου ρίχνει σφαλιάρες, με σέρνει στο πάτωμα τραβώντας με από τα μαλλιά και μου λέει ότι του κατέστρεψα τη ζωή, ότι με βαρέθηκε κτλ.

Μετά όταν με βλέπει να κλαίω λέει πως δεν θέλει να με βαράει, αλλά το κάνει επειδή τον προκαλώ κι έπειτα κλαίει κι αυτός επειδή νιώθει τύψεις. Την άλλη μέρα είναι πάλι αδιάφορος. Είναι η πρώτη φορά που μιλάω κάπου για αυτό, γιατί εδώ που μένω τώρα δεν έχω φίλους, αλλά και να είχα δεν θα τα έλεγα!!

Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο!!!
Αθηνά

(Το tlife.gr λόγω της σοβαρότητας της ιστορίας έκρινε απαραίτητο να ζητήσει και τη γνώμη της ειδικού)
Αγαπητή αναγνώστρια,

Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να μιλάς για ένα τέτοιο θέμα, αλλά ταυτόχρονα χαίρομαι που τολμάς και το μοιράζεσαι μαζί μας. Η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα με τον ερωτικό σύντροφο, τα οποία κρατάει κρυφά συνήθως είτε από ντροπή, είτε από ενοχές..
Δεν είναι σπάνιο ο σύντροφος να δημιουργεί την πεποίθηση πως εσύ ευθύνεσαι για τη βίαιη και απαξιωτική συμπεριφορά του, ενώ εκείνος υποφέρει μετά από τέτοιου είδους συμπεριφορές απέναντί σου, καθώς υποστηρίζει πως είσαι ότι το πιο σπουδαίο και σημαντικό για εκείνον. Η μόνη που τον καταλαβαίνει και αυτή που χρειάζεται στη ζωή του..
Θα ήθελα να αναρωτηθείς για ποιο λόγο μένεις σε αυτήν τη σχέση. Τι σου προσφέρει; Σε τι σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και πως ο άνθρωπος αυτός συμβάλει στην ευτυχία σου. Προσπάθησε να φέρεις στο μυαλό σου όχι ότι συνέβαινε παλιά, αλλά τα όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα. Πολλές φορές, το συναίσθημα μας εγκλωβίζει και δεν μας αφήνει να δούμε καθαρά. Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν βοηθητικό να απευθυνθείς ανώνυμα στην τηλεφωνική γραμμή sos 15900, προκειμένου να μοιραστείς τις σκέψεις σου με άτομα ειδικά καταρτισμένα.
Μην αφήνεις κανέναν να σε υποβιβάζει, γιατί αξίζεις πολλά!


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Κι εγώ τηλ. αριθμό βοήθειας θα σου έδινα. Μπράβο στο tlife και την ειδικό επί του θέματος. Φίλη Αθηνά, μην επιτρέπεις ποτέ οποιαδήποτε λεκτική και σωματική βία και καταπίεση από κανέναν και καμία, ακόμα κι αν σε κάνουν να πιστεύεις πως τη προκάλεσες. Δεν είμαστε άνθρωποι των σπηλαίων, αλλά του 2000+. Και τέλος, να μιλάς, να μην ντρέπεσαι! Αυτός πρέπει να ντρέπεται που λέγεται άνθρωπος.

  2. Φύγε απο εκεί πριν χειροτερέψουν τα πράγματα…

  3. Φύγε κοριτσάκι μου καλό… 20 χρονών λουλούδι τι θέλεις με αυτόν τον άχρηστο. Φύγε να σωθείς κ να σώσεις τα νιάτα σου. Μην κρατάς παθητική στάση θα φτάσεις 40 μια μέρα κ ούτε που θα το καταλάβεις…κ γράψε μας όταν τον διαολοστειλεις να χαρούμε. Σε φιλώ γλυκά

  4. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο φίλος σου σε κακοποιεί ψυχολογικά και σωματικά. Δεν έχεις κανένα λόγο να μένεις μαζί του, αντιθέτως έχεις έναν πάρα πολύ σοβαρό για να φύγεις. Η προτεραιότητά σου αυτή τη στιγμή είναι να προστατεύσεις τη σωματική σου ακεραιότητα, όχι να απαντήσεις σε “πώς” και “γιατί”. Πάρε ΑΜΕΣΑ τηλέφωνο σε κάποια γραμμή και ζήτησέ τους να σε καθοδηγήσουν. Το να σκεφτείς τις ερωτήσεις που σου θέτει η ειδικός παραπάνω μπορεί να περιμένει για όταν θα βρίσκεσαι κάπου ασφαλής, μακριά από αυτόν τον (κατ’ευφημισμό) άνθρωπο και καλό θα ήταν να τις απαντήσεις με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου.

  5. Φύγε και κάνε συνεδρίες με ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή . Εαν θες πρότεινέ του να συμβουλευτεί κι εκείνος κάποιον ειδικό. Δεν είσαι υπεύθυνη για εκείνον, αλλά εαν νοιώθεις κάνε το με όποιον τρόπο νομίζεις.

  6. Φύγε αμέσως, χωρίς εξηγήσεις χωρίς τίποτα, από εκεί μέσα (αν και με εξοργίζει ότι δεν έχεις κάποιαν/ον να σε βοηθήσει να πας στην αστυνομία και να διώξεις δικαστικός αυτό το άθλιο υποκείμενο και απειλή για τις γυναίκες). Ο ‘φίλος’ σου είναι ότι χειρότερο, ένας ανώριμος τύπος που όχι μόνο δεν έμαθε ποτέ να χειρίζεται το θυμό του αλλά δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτός είναι το πρόβλημα. Δεν σε αφορά το γιατί και πως εκείνου (και όσοι βαριούνται με τη σχέση τους χωρίζουν δεν πλακώνουν την σχέση στο ξύλο), είναι εντελώς δική του υπόθεση να εξανθρωπιστεί και να ζητήσει βοήθεια (την οποία χρειάζεται επειγόντως), εσύ έχεις υποχρέωση μόνο προς τον εαυτό σου, και αυτό σημαίνει ότι οφείλεις να τον προστατεύεις από την κακοποίηση και τον υποβιβασμό.
    Ούτε συζητήσεις, ούτε τίποτε μαζί του, λοιπόν, γιατί είσαι ήδη βαθιά μέσα σε μια κακοποιητική σχέση και ο αυτοσεβασμός σου είναι στα Τάρταρα, οπότε ο άθλιος αυτός τύπος μπορεί να σε χειριστεί πολύ εύκολα.
    Χρειάζεται λοιπόν να φύγεις αμέσως από το σπίτι και δεύτερον να ζητήσεις ψυχολογική υποστήριξη για να θέσεις και απαντήσεις τα ερωτήματα που παραθέτει και η ειδικός (δεν πιστεύω με τίποτα ότι μπορείς από μόνη σου να θέσεις αυτά τα ερωτήματα και να καταλάβεις γιατί αφήνεις αυτόν τον άθλιο να σε κακοποιεί, γιατί πιστεύεις ότι κάποιος που βιαιοπραγεί εναντίον σου σε ‘αγαπά κατά βάθος’ και αλλά τέτοια που δεν ισχύουν. Κανένα κακοποιημένο άτομο δεν μπορεί να καταλάβει τους λόγους που το οδήγησαν σε μια τέτοια σχέση). Και να ξέρεις και για τώρα και για το μέλλον, όποιος αγαπάει δεν κακοποιεί τον/την αγάπη του, το αντίθετο. Οι κακοποιητικοί τύποι μόνο να σε χειρίζονται θέλουν, τίποτε άλλο, και σου πουλάνε δήθεν αγάπη (για την οποία δεν είναι ικανοί) για να συνεχίσουν να σε χειρίζονται.

    ΥΓ. Μεγάλωσες με πρότυπα σχέσεων όπου οι γυναίκες κακοποιούνταν και δεν μιλούσαν? Με θλίβει αφάνταστα το ότι ‘ντρέπεσαι’ να μιλήσεις για την κακοποίηση σου. Ο μόνος που πρέπει να ντρέπεται είναι το άθλιο τέρας που σε κακοποιεί.

  7. Αν δεν τολμήσεις να μιλήσεις με ειδικο σε βλέπω να το καθυστερεις πολύ γιατι εχεις χαθεί ψυχολογικα και μαλλον εχασες τον εαυτό σου.φυγε διακριτικα και αθορυβα οσο δυσκολο και αν ειναι αυτο.ζητα απο τους δικους σου να σε στηρίξουν αν αυτό ειναι εφικτο και κυρίως μην ντρέπεσαι.νιώθεις οτι ειναι ταπεινωτικό να σε δέρνουν αλλα πρέπει να μιλησεις ..ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ.μην υποτιμας τα γεγονότα.ξερεις οτι ειναι ψυχοπαθολογική η περίπτωση οπως ξέρεις οτι ξεπτά πάνω σου για δικά του θέματα οχι για δικάσου…

  8. Το πρόβλημα δεν έχω καταλάβει ποιό
    είναι.

    Είσαι 20 χρονών έχεις την ζωή μπροστά σου, αυτός σε ξυλοφορτώνει, παιδιά δεν έχετε μαζί και είσαι προβληματισμένη !!!!

    Προς τί ο προβληματισμός ?

    Η λύση είναι “ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑ” και το ξέρεις.

    Μάλλον δεν έχεις βιώσει πραγματικά προβλήματα που όταν κανείς προσπαθεί να τα λύσει βρίσκετε σε αδιεξόδους !!!

  9. Κοριτσάκι μου, μπουμπουκακι μου, θα ήθελα να είμασταν όλοι εμείς εκεί από μια γωνιά να το τουλουμιασουμε το γελοίο κ θρασυδειλο υποκείμενο. Τίποτα μην ψάχνεις. Δεν είναι η ώρα για να δεις τι σου δίνει. Είναι η ώρα για να δεις τι σου παίρνει!!! Τα νιάτα σου. Την ψυχική σου υγεία. Την ζωή σου όλη! Την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που ανέχονται ή δίνουν βία, έχουν ζήσει βία. Σπάσε τον κύκλο. Φύγε! Ξέρεις πως έτσι θα σωθεις. Ξέρεις πως βλάπτεσαι. Τα ξέρεις ήδη, γι ‘ αυτό γράφεις εδώ. Έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα ήδη. Αν δεν έχεις κοντά σου εναν άνθρωπο να απευθυνθείς, αν δεν μπορείς να μιλήσεις στην οικογένεια σου, μιλά στην ειδική γραμμή. Φύγε κ μιλά. Αυτοί θα σε καθοδηγήσουν κ θα σε φιλοξενήσουν αν χρειασθεί, μέχρι να ορθοποδησεις. Αυτοι θα σου πουν πως οταν ενα παιδακι κανει λαθος, δεν το χτυπαμε. Οταν μια γυναικα κανει κατι που δεν αρεσει σε εναν αντρα, δεν τη χτυπαει! Μισώ την βία κάποιου που επειδή έχει μεγαλυτερο μπόι κ βαρύτερο χέρι, τολμά να υποθέσει ότι μπορεί να την ασκήσει πάνω σε ένα άλλο είδος. Τέτοια είναι και η βία του γονιού στο παιδί κ δεν έχω ιδέα τι έχεις βιώσει εσύ η ο φίλος σου, όμως δεν είναι ώρα για αναλύσεις. είναι ώρα για μια γενναία πράξη. Φύγε κ ολα τα άλλα θα τα βρεις. Ζητά βοήθεια και προστασία και φύγε. Αυτά τα ανθρωπάκια είναι κατά βάθος πολυ δειλά. Εσύ όμως αυτή τη στιγμή νομίζεις το αντίθετο. Σε πληροφορώ λοιπόν πως εσύ είσαι η δυνατή. Εσύ είσαι η γενναία. Εσύ ξέρεις ότι αυτό που ζεις είναι λάθος. Εσύ θα φύγεις ασκώντας το βασικό σου δικαίωμα, αυτό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εσύ έχεις το μπόι Αθηνά.

  10. Βρε κοπέλα μου αλήθεια δεν μπορώ να σε καταλάβω! Αυτό που περιγράφεις πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με τον έρωτα και την συντροφικότητα περισσότερο 10η εντολή μου μοιάζει. Έχεις μπλέξει με έναν σκατόψυχο τρελό και το ερώτημα είναι για ποιο λόογο δεν χωρίζεις?? Είσαι 20 χρονων στην καλυτερη εποχή σου και ζεις ακραιες καταστάσεις που θα σαφησουν σημάδι χωρίς λόγο. Ο άνθρωπος που έχει τέτοιες συμπεριφορές μονο επικινδυνος ειναι. Και δεν φταις εσυ για τη μιζέρια του ο ιδιος φταίει. Εσύ για ποιο λόγο να γίνεσαι ο σάκος του μποξ και όταν του κάνει κέφι να ξεδίνει? Είσαι καλά? Στο εγγυώμαι θα βρεις 100 καλύτερους έξω και θα μαθεις τι θα πει αγάπη πραγματική. Αλλα για να μάθεις πρέπει να αποχωρήσεις άμεσα. Πριν ένα ξεσπασμα του αποβεί μοιραία και σου προκαλέσει ανεπανόρθωτη σωματική και ψυχική ζημιά. Ακόμη και κανεναν να μην έχεις στον κόσμο μπορεί να φύγεις, ο κόσμος και οι επιλογές στα πόδια σου. Μην χαραμίζεσαι έτσι. Είναι κριμα!!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164