Ρενάτα: “Έχω μία κολλητή εδώ και τρία χρόνια περίπου…”

Λοιπόν, εγώ θέλω να σας πω την ιστορία για τη φιλία μου και θέλω να μου πείτε τι πρέπει να κάνω. Σας παρακαλώ πάρα πολύ λοιπόν…

Έχω μία κολλητή εδώ και τρία χρόνια περίπου που σε όλα τα διαλείμματα ήμασταν μαζί. Όμως φέτος κάνει παρέα με ένα κορίτσι, και εγώ μαζί τους. Δεν το πολυσυμπαθώ αυτό το κορίτσι.

Τη λένε Μερόπη και είμαστε και οι τρεις μαζί πια, αλλά εμένα δεν μου πολυαρέσει γιατί φοβάμαι ότι πια θα είναι κολλητή της η Μερόπη.

Βέβαια, της έχω μιλήσει και μου είπε ότι δεν θα με άλλαζε για τίποτα και ότι είμαι το σημαντικότερο πράγμα και μπλα μπλα μπλα.

Τι να κάνω?????
Ρενάτα


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αν κατάλαβα καλά, είσαι μαθήτρια γυμνασίου ή λυκείου. Στις ηλικίες αυτές η φιλία είναι πολύ σημαντική. Όλες και όλοι νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε έναν κολλητό φίλο, με τον οποίο θα μοιραζόμαστε πιο προσωπικά θέματα και συχνά αισθανόμαστε προδομένοι, όταν βλέπουμε πως εκείνος σπάει αυτή την προστατευμένη σχέση βάζοντας στην παρέα κι άλλα άτομα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και σε σένα. Από ανασφάλεια και φόβο θεωρείς πως η φίλη σου έπαψε να σε θεωρεί κολλητή της και σε έχει αντικαταστήσει με κάποια άλλη. Αν κατάλαβα καλά, δεν είναι ο χαρακτήρας της άλλης κοπέλας που δεν σου αρέσει, αλλά το γεγονός ότι η κολλητή σου κάνει τόσο στενή παρέα μαζί της, ώστε να φοβάσαι πως θα σε εγκαταλείψει. Μήπως νιώθεις πως δεν αξίζεις αρκετά, ώστε να σε προτιμά για φίλη της; Μήπως όλο αυτό τελικά είναι μόνο στο μυαλό σου και η φίλη σου σε βεβαιώνει ορθά πως δεν έχεις λόγους να ανησυχείς; Έκανες πολύ καλά που της αποκάλυψες τους φόβους σου, γιατί στην πραγματική φιλία πρέπει να μιλάμε ανοιχτά. Σκέψου όμως πως, αν δεν ήσουν αρκετά καλή και δεν άξιζες, δεν θα ήστασταν φίλες τρία χρόνια τώρα. Αν η κολλητή σου δεν σε αγαπούσε και δεν σε εκτιμούσε αρκετά, θα είχε αναζητήσει άλλες παρέες πολύ νωρίτερα. Επιπλέον, σκέψου το εξής: είναι ωραίο να έχουμε κολλητούς, αλλά ακόμη ωραιότερο να διευρύνουμε τον κύκλο της παρέας μας. Αν δύο άνθρωποι είναι συνεχώς σαν αυτοκόλλητοι και αποφεύγουν την παρέα με άλλα άτομα, τότε θα ανακυκλώνουν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Σύντομα θα βαρεθούν και η φιλία τους θα τερματιστεί. Συνέχισε λοιπόν να είσαι κοντά στη φίλη σου, χωρίς ανασφάλειες και άγχος, και δες ως μια θετική ανανέωση την παρέα με την άλλη κοπέλα. Πού ξέρεις, μπορεί να αποδειχθεί κι εκείνη εξαιρετική φίλη και να γίνετε μια φοβερή τριάδα!

  2. Ρενάτα, έχω βρεθεί στη δικιά σου θέση. Μέχρι που κατάλαβα ότι η κολλητή φίλη δεν σημαίνει αποκλειστικότητα, δεν είναι κάποιος μονογαμικός δεσμός. Υπήρχε μια κοπέλα με την οποία δεν ταίριαζα καθόλου και δεν μου άρεζε, αλλά η κολλητή μου απολάμβανε καμιά φορά και τη δική της παρέα. Αυτό επειδή η φίλη μου είναι ένας άνθρωπος πολυδιάστατος, πολυσχιδής και με την ευκολία που θα πάει σε μουσείο μπορεί την επόμενη μέρα να πάει να κάνει bungee-jumping και τη μεθεπόμενη να βάλει μίνι και να χορέψει στα τραπέζια! Εγώ μπορώ να την ακολουθήσω μέχρι το μουσείο, άντε μέχρι το τραπέζι να τη χειροκροτώ από κάτω, όμως. 🙂 Η άλλη κοπέλα μπορούσε, αντίθετα, να την ακολουθήσει στα φλερτ και σε πιο εξτρίμ ασχολίες αλλά βαριόταν τις απλές βόλτες ή εξόδους για καφέ, κάτι που εμένα μ’ αρέσει πολύ. Με άλλα λόγια, η άλλη κοπέλα απλώς κάλυπτε κάποιες ανάγκες της φίλης μου που ήταν συνέπεια κάποιων πτυχών της προσωπικότητάς της. Αυτό δεν επηρέασε τη σχέση μας καθόλου, όμως. Δες, λοιπόν, μήπως αυτή η Μερόπη απλώς καλύπτει κάποιες ανάγκες της κολλητής σου για παρέα και αποδέξου το. Δεν χρειάζεται να γίνεις τα πάντα για την κολλητή σου, πολλαπλοί χαρακτήρες σε 1! Και δες αν μπορείς κι εσύ να διευρύνεις τις παρέες σου για να μπορείς κι εσύ να τις εναλλάσεις. Αν κάνεις παρέα συνεχώς με τις ίδιες φίλες, όσο καλά και να είστε, θα βαρεθείς μετά. Καλή σου συνέχεια!!

  3. Θα απαγορέψεις τη φίλη σου να έχει άλλες φίλες? Πρωτοφανές.Δεν έχεις δικαίωμα,αν την πιέζεις έτσι αργα ή γρηγορα θα κανει πέρα. Οι φιλίες είναι για να περνάμε καλά και όχι να καταπιεζόμαστε.δεν είναι γκομενοσ και κάνεις ζήλιες.εχει δικαίωμα να έχει εσένα φιλη και άλλες 500

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164