Μιλάμε για σχέση ή μήπως για παιχνίδι στρατηγικής;

Οι σχέσεις. Αυτή η λέξη που προκαλεί δέος και τρόμο σε ίση αναλογία. Είναι το πεδίο μάχης όπου οι άνθρωποι μεταμορφώνονται από απλούς πολίτες σε στρατηγούς, τακτικολόγους και περιστασιακούς κλόουν. Ναι, είναι αλήθεια! Οι σχέσεις είναι ταυτόχρονα ένα ασύλληπτο παιχνίδι στρατηγικής και ένα κωμικό σόου, όπου ο καθένας πρέπει να βρει το ρόλο του και να αποδώσει τα μέγιστα.

Ας ξεκινήσουμε με το στρατηγικό κομμάτι. Οι σχέσεις απαιτούν προγραμματισμό, ακριβώς όπως μια εκστρατεία. Πρέπει να ξέρεις πότε να στείλεις το μήνυμα, πότε να κάνεις την κίνηση, πότε να περιμένεις και, φυσικά, πότε να υποχωρήσεις. Η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι το “Πού θες να φάμε;” είναι μια ερώτηση που θα καθορίσει το υπόλοιπο της ημέρας σου είναι η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι τη σημασία της στρατηγικής σκέψης.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, έχουμε το κωμικό στοιχείο των σχέσεων. Όλοι έχουμε βιώσει την αμήχανη στιγμή που απαντάς “Κι εγώ σ’ αγαπώ” ενώ ο σύντροφός σου μόλις είπε “Περνάω υπέροχα”. Ή τις φορές που ρωτάς “Πού είσαι;” και η απάντηση είναι “Στο κρεβάτι μας”, ενώ εσύ δεν το είχες καταλάβει. Οι σχέσεις είναι γεμάτες με τέτοιες στιγμές, όπου το γέλιο είναι η μόνη λογική αντίδραση.

Οι σχέσεις είναι επίσης ένα παιχνίδι επιβίωσης. Χρειάζεται να μάθεις να αποφεύγεις τις παγίδες, όπως το να σχολιάσεις το νέο κούρεμα του συντρόφου σου, αν δεν είσαι σίγουρος ότι είναι για καλό. Ή να θυμάσαι τις επετείους και τα γενέθλια, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλεις υπενθυμίσεις στο κινητό σου από τον Ιανουάριο.

Και, φυσικά, υπάρχει η τέχνη της συγχώρεσης. Οι επιτυχημένες σχέσεις δεν είναι αυτές που δεν έχουν ποτέ προβλήματα, αλλά αυτές που ξέρουν πώς να ξεπερνούν τα προβλήματα με χιούμορ και κατανόηση.

Φωτογραφίες: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164