Μήπως θυματοποιείσαι; Μήπως οδηγείσαι στην κατάπτωση και στην ακύρωση της προσωπικότητάς σου; Μήπως εξαρτάσαι από έναν άντρα που δεν σε ικανοποιεί, δεν σε σέβεται; Μήπως δεν νιώθεις ευτυχισμένη;
Την απάντηση την ξέρεις. Την ακούς μέσα σου. Αλλά παρόλα αυτά δεν μπορείς να φύγεις. Τον αγαπάς, λες. Τον αγαπάς όσο τίποτε άλλο.
Η Μάγδα Δασκαλάκη, ψυχολόγος υπογραμμίζει… “Η υπερβολική αγάπη είναι ο ψυχολογικός εθισμός σε μια σχέση που λειτουργεί καταστροφικά για την προσωπικότητά μας”.
Τι σου συμβαίνει
Η ψυχολόγος θα σου δώσει τις πιθανές αιτίες που σε έχουν “εγκλωβίσει” σε μία σχέση που δεν μπορείς να φύγεις…
-Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για γυναίκες με χαμηλή έως πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση.
-Βιώνεις την κάθε στιγμή της σχέσης με την ελπίδα ή τη λανθασμένη πεποίθηση ότι θα «αλλάξεις» το σύντροφο σου και θα γυρίσει η κατάσταση υπέρ σου.
-Έχεις έντονο το φόβο της ενδεχόμενης μοναξιάς μετά το τέλος της σχέσης . Η ιδέα του να μείνεις μόνη σε «παραλύει» .
-Φοβάσαι την εγκατάλειψη κατά συνέπεια θα υπομείνεις ή θα κάνεις τα πάντα για να διατηρήσεις τη σχέση.
-Είσαι μια γυναίκα η οποία δεν έχει μάθει να διεκδικεί ή να φανερώνει τις επιθυμίες της με αποτέλεσμα να αρκείσαι σε ό, τι σου δίνεται.
-Η σχέση σου έχει γίνει συνήθεια, «ρουτίνα» και ο χρόνος περνά χωρίς να αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να εξελίξεις την κατάσταση.
-Είσαι γυναίκα που δεν έχεις μάθει να ασχολείσαι με τον εαυτό σου και η μόνη σου ικανοποίηση είναι η φροντίδα του συντρόφου σου.
-Πολλές φορές επωμίζεσαι παραπάνω από το 50% των ευθυνών και των λαθών της σχέσης , χωρίς να συνειδητοποιείς ότι έτσι διατηρείς μια στείρα σχέση.
-Η επικοινωνία του ζευγαριού είναι προβληματική. Πολλές φορές ο ένας σύντροφος δεν γνωρίζει τις ανησυχίες, τις επιθυμίες , τις σκέψεις του συντρόφου του.
-Σε πολλές περιπτώσεις η γυναίκα είναι εθισμένη στο συναισθηματικό πόνο, για αυτό και οι αντιστάσεις της είναι χαμηλές και έχει ταυτίσει την αγάπη με τον πόνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τι να κάνεις για σένα
“Όταν αποδεχτείς ότι η σχέση σου είναι αδιέξοδη και δεν γίνεται τίποτα για να το αλλάξεις αυτό, αλλά έφτασε η στιγμή να διακόψεις και να συνεχίσεις θα ήταν καλό να συμβούν τα εξής ώστε να βοηθηθείς και να υπερασπιστείς την απόφασή σου” σημειώνει η κ.Δασκαλάκη.
-Καλό είναι να ζητήσεις τη βοήθεια από κάποιον ειδικό. Με αυτόν τον τρόπο εκτός του ότι θα «απελευθερωθείς» από το τώρα θα είσαι και πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για την επόμενη σχέση σου.
-Υποστήριξε με σθένος την απόφασή σου και μην υποκύπτεις σε ενδεχόμενες κρούσεις από τον πρώην σύντροφό σου ό, τι κι αν υποσχεθεί.
-Ασχολήσου με τον εαυτό σου και απόκτησε νέες δραστηριότητες.
-Φρόντισε να επανέρθεις στον κοινωνικό κύκλο σου και μην διστάσεις να μιλήσεις για την εμπειρία σου. -Απέκτησε εγωισμό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;
Τα σχόλια είναι κλειστά.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ”ΜΗΠΩΣ ΑΓΑΠΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ” ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΟ ”ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑ” ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑ ”ΑΛΛΑΞΕΙ” ΑΛΛΑ ΕΝΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ”ΞΕΦΥΓΩ” ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΩ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΙΣ ΒΡΗΚΑ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ”ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ” ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.ΕΝΤΕΛΕΙ.
“gnwrizw edw k para poly kairo oti aytos o an8rwpos den mou a3izei,me plhgwnei diarkws k kyriws den me katalavainei….omws menw mazi tou k ka8e fora pou prospa8w na peisw ton eayto mou oti prepei na ton vgalw apo thn zwh mou,den ta katafernw…ton anazhtw…fovamai na meinw monh,fovamai oti den 8a ypar3ei kaneis allos meta apo ekeinon…exw kremastei epanw tou…8elw na to alla3w olo ayto alla den mporw..gt?
den pisteua oti iparxei kai allos anthropos ektos apo mena pou na to pernaei auto…pos tha allaksei?den antexetai allo auti i katastasi.Oraies oi sumvoules, ma poso eukola mporoun na ginoun praksi?