Site icon TLIFE

Όσα λένε οι άντρες μεταξύ τους – και τι ακούει μια γυναίκα!

Χρειάζεται να έχεις περάσει μια εκπαίδευση αλλά και κάποιες δοκιμασίες προκειμένου να μπορείς να σταθείς- ψύχραιμα- σε μια προσωπική συζήτηση μεταξύ ανδρών. Εκπαίδευση γιατί αυτά που ακούς λίγο πολύ τα ξέρεις και τα έχεις βιώσει από την άλλη πλευρά και δοκιμασία γιατί πρέπει να σε εμπιστεύονται και να σε θεωρούν «έναν από εμάς». Ας υποθέσουμε λοιπόν πως έχεις τις προδιαγραφές και καταφέρνεις να μπεις στα άδυτα της ψυχής τους, όχι όπως θα την παρουσιάζανε σε μια γυναίκα αλλά όπως την καταθέτουν στους κολλητούς τους. Κάτσε αναπαυτικά και απόλαυσε το ταξίδι!

Για κάποιο λόγο οι άντρες νιώθουν μια άνεση να μιλάνε ανοιχτά ενώ είμαι και εγώ παρούσα. Τόσο μάλιστα που κάποιες φορές έχω αναγκαστεί να χρησιμοποιήσω τον όρο T.M.I. (too much information). Από την άλλη, ακούγοντας τους να μιλάνε για γυναίκες και εφήμερες ή μακροχρόνιες σχέσεις, αντιλαμβάνεσαι δυο πράγματα. Πρώτον- όπως λέει και μια καλή συνάδελφος- οι άντρες είναι απλό λογισμικό. Η σκέψη τους δεν είναι τόσο πολύπλοκη όσο η δική μας ούτε υπεραναλύουν την κάθε μικρή λεπτομέρεια (ευτυχώς!). Και δεύτερον- αγόρια λυπάμαι-, δεν έχουν τη παραμικρή ιδέα του πως λειτουργούν οι γυναίκες. Στη πραγματικότητα και φυσικά με εξαιρέσεις, νομίζουν ότι θέλουμε ακριβώς αυτό που δεν θέλουμε.

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα σε μια τέτοια συζήτηση την οποία παρακολούθησα με αμείωτη προσοχή και αποφεύγοντας τους σχολιασμούς. Ένας φίλος μας έλεγε την ιστορία του πρώτου ραντεβού που βγήκε με μια κοπέλα. «Την ρώτησα τι θα πιει και μου απάντησε ‘τίποτα, δεν πίνω αλκοόλ’. Αυτό ήταν red flag». Χωρίς να χρειαστεί καν να ρωτήσω αυτό που φάνηκε στην έκφραση του προσώπου μου, συνέχισε εξηγώντας πως μια τέτοια δήλωση κρύβει από πίσω κάποιο πρόβλημα, γιατί αυτό είναι εντελώς ασυνήθιστο και άρα σημαίνει- κατά τον ίδιο- πως η κοπέλα καταπιέζεται στο ποτό και άρα και σε όλα τα υπόλοιπα. Καθώς η συνέχεια γίνεται ακατάλληλη δεν θα τη περιγράψω, ωστόσο παραθέτω το παραπάνω ως παράδειγμα τρόπου σκέψης. Το απλό λογισμικό του φίλου μας απέρριψε την υποψήφια, η οποία μπορεί ακόμα να αναρωτιέται τι έκανε λάθος.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι όταν ένας άλλος φίλος έπαθε αυχενικό κοιτώντας μια κοπέλα γύρω στα 25 που μπήκε μέσα στο μπαρ φορώντας crop top, στενή μίνι φούστα, μαύρες καουμπόικες μπότες (με 39 βαθμούς κελσίου υπό σκιά) και φυσικά με αψεγάδιαστο ισιωμένο μαλλί και γραμμή αλφάδι eyeliner.

Όταν τον ρώτησα γιατί δεν έχει ποτέ κοιτάξει έτσι άλλες εξίσου εντυπωσιακές γυναίκες που ξέρουμε, μου απάντησε «γιατί οι άλλες δεν είναι δεύτερες». Για να μην παρεξηγηθεί ούτε εκείνος ούτε εγώ, αυτό το σχόλιο δεν ήταν προσβολή για την κοπέλα, αντιθέτως το εννοούσε σαν κομπλιμέντο.

Σε αυτό το σημείο θα αποφύγω και πάλι τον σχολιασμό και θα σας αφήσω στις δικές σας σκέψεις. Αυτό όμως που συμπεραίνω είναι πως όντως οι γυναίκες και οι άντρες είναι από εντελώς άλλους πλανήτες!

Φωτογραφίες: istock

© 2024 tlife.gr