Γιατί ένα απλό γραμματάκι αρκεί για να κάνει τη διαφορά. Τη μεγάλη διαφορά!
Υπάρχουν οι άντρες – με τ – και υπάρχουν και οι άνδρες – με δ. Για την ελληνική γραμματική και τα δύο είναι σωστά. Για μια γυναίκα όμως όχι.
Ο άντρας με φοράει παντελόνια. Ο άνΔρας, κατά τη μικρή μου εμπειρία, αρκείται στη θεωρία – και μόνο. Κουβέντα να γίνεται δηλαδή.
Τ vs Δ
Ο άνΤρας μιλάει λίγο και πράττει πολύ. Δεν μασάει, έχει συναισθήματα, αγαπάει τις γυναίκες και κάνει καλό σεξ. Ξέρει να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι, αλλά ξέρει και πότε ακριβώς να το κάνει, χωρίς να καταντάει αστείος, γελοίος, γραφικός.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Και μεταξύ μας, τώρα, γυναίκες είμαστε, ξέρουμε και τους αναγνωρίζουμε. Μπροστά σε έναν άνΤρα σκάμε από σεβασμό και θαυμασμό. Μπροστά σε ένα άνΔρα… σκάμε γιατί σεβόμαστε την οφθαλμοφανή αδυναμία του. Για να μην τον πληγώσουμε, για να μην συνειδητοποιήσει ότι το “τ” το έχουμε εμείς. Σιωπούμε μπροστά στο “δ” που βλέπουμε και απομακρυνόμαστε διακριτικά. Σεξ πάντως μαζί του δεν κάνουμε. Δεν αξίζει τον κόπο.
Ο άνΤρας κλαίει, αλλά κλαίει μόνος του. Αν τύχει, σε δύσκολες στιγμές, ίσως κλάψει και μπροστά σου. Δεν θα τον χρεώσεις ως κλαψιάρη. Τον άλλον όμως θα τον χρεώσεις και το ξέρει, για αυτό δεν θα τον δεις ποτέ να κλαίει. Ούτε μόνος του. Το κόμπλεξ δεν του το επιτρέπει.
Ο άνΔρας κοιτάζεται στον καθρέφτη αρκετή ώρα. Σκέφτεται τί θα φορέσει, επίσης αρκετή ώρα. Ξέρει πως γράφεται η λέξη “κυτταρίτιδα” και κατανοεί πλήρως ποιο είναι το “πόδι της χήνας”. Όχι, δεν είναι gay. Αλλά δεν είναι και άνΤρας. ΆνΔρας είναι με το δ μάλλον κεφαλαίο.
Ο άνΤρας δεν μιλάει με υπονοούμενα και μπηχτές. Ό, τι έχει να πει το λέει. Δεν φοβάται. Δεν μασάει. Έχει κότσια. Κι αυτά αρκούν, ώστε να μην χρειάζεται να σχολιάζει, να υπονομεύει, να νιαουρίζει, να κάνει γλύκες, χαμογελαστές φατσούλες και να μετράει τις θερμίδες του μουσακά.
Ο άνΤρας ψωνίζει, κι αυτός ναι. Ασχολείται, προσέχει τον εαυτό του, αλλά με ένα αντρικό τρόπο. Λίγο πρωτόγονο, λίγο αδιάφορο και αυτό τον κάνει γοητευτικό.
Ο άνΔρας θα γίνει φίλος σου. Αλλά σύντομα θα αποδειχτεί ότι δεν είναι. Κι ας ξέρει τί θα πει πασαρέλα, κι ας κατανοεί την ανάγκη σου για αντιρυτιδική. Τον οργασμό σου δεν ξέρει, γιατί δεν τον είδε ποτέ. Και δεν νομίζω ότι τον ενδιαφέρει κιόλας. Ούτε καν ο δικός του. Κυρίως τον ενδιαφέρει το “εγώ” του. Σε έναν άντρα με τ το “εγώ” υφίσταται από μόνο του. Δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια για να χτιστεί.
Το “τ” δεν θα σε κολακέψει ποτέ. Κι όταν το κάνει, θα έχει μεγάλη αξία και θα είναι από ειλικρίνεια, όχι για να κερδίσει κάτι. Δεν σκέφτονται τόσο σύνθετα οι άντρες. Όπου μυρίσεις σύνθετη σκέψη, δεύτερη σκέψη… περίμενε να ακούσεις και το “δ” του σύντομα.
Το “τ” κάνει καριέρα λόγω αξίας, δουλειάς, ταλέντου και αντοχής. Αξίζει να αφεθείς στα χέρια του. Θα σε κρατήσουν. Το “δ” δεν κάνει καριέρα. Νομίζει ότι κάνει.
Το “τ” έχει περάσει από αρκετά γυναικεία κρεβάτια. Μία όμως τον κέρδισε πραγματικά. Δύο αν προσθέσεις και την μητέρα του. Τ “δ” υπονοεί ότι έχει περάσει από αρκετά κρεβάτια, αλλά… Και… Όμως… Δηλαδή… Συνεπώς… Προφανώς…
Το “τ” έχει αρρενωπότητα στο πρόσωπο και στο μάτι. Το “δ” έχει πονηριά (γυναικείο χαρακτηριστικό κατά τα λεγόμενα του “τ”). Ο άνΤρας είναι ευαίσθητος, αλλά το κρατάει για τον εαυτό του, δεν διαφημίζει τις αδυναμίες του για να κερδίσει. Κι αν βιώσεις την τρυφερότητά του θα είναι πολύτιμη και όχι βαρετή, γιατί δεν είναι συχνή.
Ο άνΔρας το παίζει ευαίσθητος, αλλά κατά βάρος Δεν είναι. Γιατί αυτό το κρυμμένο “δ” μέσα του βγαίνει σαν ένα αποκαλύπτικο “Δεν” την πιο ακατάλληλη στιγμή για εκείνον. Γιατί το ένστικτο… το γυναικείο ένστικτο έχει “τ” μέσα του και μάλιστα δύο. Κάνενα “δ” όμως.
Κι αν όλες μας παραπονιόμαστε ότι οι άντρες μας ταλαιπωρούν και θα τους θέλαμε λίγο πιο άνΔρες, λίγο πιο συναισθηματικούς, λίγο πιο τρυφερούς, λίγο πιο ομιλητικούς, κατά βάθος όλες ξέρουμε ότι τους τελευταίους όταν τους βρίσκουμε τους βαριόμαστε, τους παρατάμε, τους κερατώνουμε, τους γειώνουμε, τους δ-ιαολοστέλνουμε!
Γιατί κατά βάθος δεν μας αρέσει καθόλου εκείνος που χαίρεται με το shopping όσο κι εμείς. Γιατί κατά βάθος ξέρουμε ότι το πραγματικό επίτευγμα είναι να σε αγαπήσει το Τ και όχι το Δ. Γιατί το Τ θα σε στηρίξει. Το Δ θα χρειαστεί να το στηρίξεις εσύ.
Της Ξένιας Ιωάννου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;
Τα σχόλια είναι κλειστά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!!!!!!!! ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ :-)))
Μόνο που το Δ ως γράμμα πατάει πολύ καλύτερα στα πόδια του από το Τ που είναι κουτσό. σημειολογικά το λέω βέβαια…
Θερμα συγχαρητηρια!!!Ειχα μηνες να δω τοσο ανουσιο θεμα!!!
Να σαι καλα! Γελάσαμε και σήμερα!!!!
Ήδη στα μισά το βαρέθηκα…
To skeftikes poli?
mallon exeis plhgwthei,h exeis polu eleuhero xrono
emeis den skeutomaste etsi…oi etiketes s mono upovivazoun ta pragmata…elpizw na breis enan swsto suntrofo na se bgalei apo autes tis apories 😛
paidia kai emena m arese… symfwnw apolyta me tin eyaggelia k pistevw oti akoma ki an exeis pligw8ei i oxi,akoma ki an dn exeis kanei sovari sxesi i akoma ki an ta atoma auta einai aplws filika,boreis na ta 3exwriseis eukola kai einai kai auta p 8a agapiseis sto telos gt dystyxws oi res einai perissoteroi apo tous anTres k afou pleon vare8eis ola ta meionektimata tous k ti vareti kai to idio adiafori tous 8a strafeis pali stous anTres k 8a katalaveis oti autoi pragmatika a3izoun
Σχολιασμένο το άρθρο από έναν ανδροπρεπή άντρα:
«Γιατί ένα απλό γραμματάκι αρκεί για να κάνει τη διαφορά. Τη μεγάλη διαφορά!
Υπάρχουν οι άντρες – με τ – και υπάρχουν και οι άνδρες – με δ. Για την ελληνική γραμματική και τα δύο είναι σωστά. Για μια γυναίκα όμως όχι.»
Αν ωστόσο ο άντρας «το πάει το γράμμα», η gay είναι ή ταχυδρόμος!
«Ο άντρας με Τ φοράει παντελόνια. Ο άνΔρας, κατά τη μικρή μου εμπειρία, αρκείται στη θεωρία – και μόνο. Κουβέντα να γίνεται δηλαδή.
Τ vs Δ»
Ναι, ο άντρας με Τ κυκλοφορεί γυμνός, με το πουλί έξω, κι ένα ρόπαλο Ο δε άνΔρας με Δ μόνο με τάγκα και ψηλοτάκουνες γόβες!
«Ο άνΤρας μιλάει λίγο και πράττει πολύ. Δεν μασάει, έχει συναισθήματα, αγαπάει τις γυναίκες και κάνει καλό σεξ. Ξέρει να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι, αλλά ξέρει και πότε ακριβώς να το κάνει, χωρίς να καταντάει αστείος, γελοίος, γραφικός.»
Ο άντρας Τ, κατά τη συγγραφέα του βαθυστόχαστου αυτού άρθρου, μιλάει λίγο γιατί μάλλον δεν προλαβαίνει.. Ξεθεώνεται πιθανόν απτο πολύ καλό σεξ που έχει να κάνει. Ενίοτε σπάει και κάτι τραπέζια με καρατιές.
«Και μεταξύ μας, τώρα, γυναίκες είμαστε, ξέρουμε και τους αναγνωρίζουμε. Μπροστά σε έναν άνΤρα σκάμε από σεβασμό και θαυμασμό. Μπροστά σε ένα άνΔρα σκάμε γιατί σεβόμαστε την οφθαλμοφανή αδυναμία του. Για να μην τον πληγώσουμε, για να μην συνειδητοποιήσει ότι το “τ” το έχουμε εμείς. Σιωπούμε μπροστά στο “δ” που βλέπουμε και απομακρυνόμαστε διακριτικά. Σεξ πάντως μαζί του δεν κάνουμε. Δεν αξίζει τον κόπο.»
Μπροστά δε σε ένα νορμάλ άντρα σκάμε από το κακό μας που δεν έχουμε τι να αναλύσουμε..
«Ο άνΤρας κλαίει, αλλά κλαίει μόνος του. Αν τύχει, σε δύσκολες στιγμές, ίσως κλάψει και μπροστά σου. Δεν θα τον χρεώσεις ως κλαψιάρη. Τον άλλον όμως θα τον χρεώσεις και το ξέρει, για αυτό δεν θα τον δεις ποτέ να κλαίει. Ούτε μόνος του. Το κόμπλεξ δεν του το επιτρέπει.»
Επιπλέον το κλάμα προκαλεί στο χώρο υγρασία, και αν δεν έχεις και μαζί χαρτομάνΤηλα με Τ θα γίνεις σαν τη Μάρθα Βούρτση! ΧαρτομάνΔηλα με Δ δεν έχει. «Το κόμπλεξ δεν του το επιτρέπει.»
«Ο άνΔρας κοιτάζεται στον καθρέφτη αρκετή ώρα. Σκέφτεται τί θα φορέσει, επίσης αρκετή ώρα. Ξέρει πως γράφεται η λέξη “κυτταρίτιδα” και κατανοεί πλήρως ποιο είναι το “πόδι της χήνας”. Όχι, δεν είναι gay. Αλλά δεν είναι και άνΤρας. ʼνΔρας είναι με το δ μάλλον κεφαλαίο.»
Ρουφάει επίσης και καμιά κοιλιά, σφίγγει και κανένα μπράτσο.. Κατανοεί επίσης πλήρως και «το παλαμάρι του βαρκάρη» και ξέρει πως γράφεται η λέξη «ανισόρροπες».
«Ο άνΤρας δεν μιλάει με υπονοούμενα και μπηχτές. Ό, τι έχει να πει το λέει. Δεν φοβάται. Δεν μασάει. Έχει κότσια. Κι αυτά αρκούν, ώστε να μην χρειάζεται να σχολιάζει, να υπονομεύει, να νιαουρίζει, να κάνει γλύκες, χαμογελαστές φατσούλες και να μετράει τις θερμίδες του μουσακά.»
Αν μόνο αλλά μόνο όμως- με κότσια, χωρίς τίποτα άλλο, μπορούσες να ρίξεις γκόμενες, το ανθρώπινο είδος θα είχε εκλείψει! :-/ 🙁
«Ο άνΤρας ψωνίζει, κι αυτός ναι. Ασχολείται, προσέχει τον εαυτό του, αλλά με ένα αντρικό τρόπο. Λίγο πρωτόγονο, λίγο αδιάφορο και αυτό τον κάνει γοητευτικό.
Ο άνΔρας θα γίνει φίλος σου. Αλλά σύντομα θα αποδειχτεί ότι δεν είναι. Κι ας ξέρει τί θα πει πασαρέλα, κι ας κατανοεί την ανάγκη σου για αντιρυτιδική. Τον οργασμό σου δεν ξέρει, γιατί δεν τον είδε ποτέ. Και δεν νομίζω ότι τον ενδιαφέρει κιόλας. Ούτε καν ο δικός του. Κυρίως τον ενδιαφέρει το “εγώ” του. Σε έναν άντρα με τ το “εγώ” υφίσταται από μόνο του. Δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια για να χτιστεί.
Το “τ” δεν θα σε κολακέψει ποτέ. Κι όταν το κάνει, θα έχει μεγάλη αξία και θα είναι από ειλικρίνεια, όχι για να κερδίσει κάτι. Δεν σκέφτονται τόσο σύνθετα οι άντρες. Όπου μυρίσεις σύνθετη σκέψη, δεύτερη σκέψη περίμενε να ακούσεις και το “δ” του σύντομα.»
Επιπλέον η ανθρώπινη νοημοσύνη έχει εξελιχθεί, ω ναι, και οι άντρες έχουν σύνθετες σκέψεις, και όποια έχει τεράστιο πρόβλημα με αυτό, μπορεί να πάει στη ζούγκλα να βρει τον Ταρζάν!!!
«Το “τ” κάνει καριέρα λόγω αξίας, δουλειάς, ταλέντου και αντοχής. Αξίζει να αφεθείς στα χέρια του. Θα σε κρατήσουν. Το “δ” δεν κάνει καριέρα. Νομίζει ότι κάνει.
Το “τ” έχει περάσει από αρκετά γυναικεία κρεβάτια. Μία όμως τον κέρδισε πραγματικά. Δύο αν προσθέσεις και την μητέρα του. Τ “δ” υπονοεί ότι έχει περάσει από αρκετά κρεβάτια, αλλά Και Όμως Δηλαδή Συνεπώς Προφανώς »
Και το Δ μπορεί να έχει πάει με πολλές Όμως μπορεί να μην το νοιάζει αν τον πιστεύεις . Δηλαδή . στα @@ του. Συνεπώς η καριέρα είναι άσχετη με τον αριθμό των γυναικών του.. Προφανώς . οι γυναίκες δεν έχετε ιδέα για μας!
«Το “τ” έχει αρρενωπότητα στο πρόσωπο και στο μάτι. Το “δ” έχει πονηριά (γυναικείο χαρακτηριστικό κατά τα λεγόμενα του “τ”). Ο άνΤρας είναι ευαίσθητος, αλλά το κρατάει για τον εαυτό του, δεν διαφημίζει τις αδυναμίες του για να κερδίσει. Κι αν βιώσεις την τρυφερότητά του θα είναι πολύτιμη και όχι βαρετή, γιατί δεν είναι συχνή.
Ο άνΔρας το παίζει ευαίσθητος, αλλά κατά βάρος Δεν είναι. Γιατί αυτό το κρυμμένο “δ” μέσα του βγαίνει σαν ένα αποκαλύπτικο Δεν την πιο ακατάλληλη στιγμή για εκείνον. Γιατί το ένστικτο το γυναικείο ένστικτο έχει “τ” μέσα του και μάλιστα δύο. Κάνενα “δ” όμως.»
Το μάτι σου το αλλήθωρο που τρέχει στον κατήφορο! Κατήφορος επίσης με Τ! Σαν τη ταινία της Λάσκαρη.. Ο δε συναισθηματισμός είναι προτέρημα όσο υπάρχουν αδυναμίες και άνθρωποι που τις αντιμετωπίζουν..
«Κι αν όλες μας παραπονιόμαστε ότι οι άντρες μας ταλαιπωρούν και θα τους θέλαμε λίγο πιο άνΔρες, λίγο πιο συναισθηματικούς, λίγο πιο τρυφερούς, λίγο πιο ομιλητικούς, κατά βάθος όλες ξέρουμε ότι τους τελευταίους όταν τους βρίσκουμε τους βαριόμαστε, τους παρατάμε, τους κερατώνουμε, τους γειώνουμε, τους διαολοστέλνουμε!»
Ενώ εμείς μια χαζογκομενίτσα που δεν θέλει όλα τα παραπάνω αλλά μόνο αγριάδες, αφωνία και σεξ, την έχουμε σε μεγάλη υπόληψη!
«Γιατί κατά βάθος δεν μας αρέσει καθόλου εκείνος που χαίρεται με το shopping όσο κι εμείς. Γιατί κατά βάθος ξέρουμε ότι το πραγματικό επίτευγμα είναι να σε αγαπήσει το Τ και όχι το Δ. Γιατί το Τ θα σε στηρίξει. Το Δ θα χρειαστεί να το στηρίξεις εσύ.»
Το πραγματικό επίτευγμα είναι να υπάρχει αμοιβαία αγάπη, αλληλοσεβασμός και κατανόηση. Ο ένας να στηρίζει ανυστερόβουλα τον άλλον όπου χρειαστεί. Αυτή είναι άλλωστε και η ουσία των ανθρώπινων σχέσεων
Υ.Γ: «Ανδρών επιφανών, πάσα γη τάφος» 🙂
δεν ξέρω τελικά εαν το Τ Ή το Δ κάνει την διαφορά το μόνο σιγουρο είναι ότι αντρες υπάρχουν πολλόί ….αντρες ώριμοι να σεβονται να ξέρουν πως να συμπεριφέρονται σε μια γυναίκα ( σε ΚΥΡΙΑ ) Ν αναλαμβάνουν ευθυνες και να παιρνουν πρωτοβουλιες …..δυστυχώς εκλιπουν και ειναι λίγοι και αυτες που τους έχουν τυχερες !!!
αντρας δεν είναι αυτός που απλά εργάζεται και με την οικονομική του διαφάνεια νομίζει ότι εχει ξεπληρώσει το χρέος του και ότι ξέρει να συμπεριφέρεται σε μια γυναίκα !!!!!!