Site icon TLIFE

Πώς να τον χωρίσεις (αλλά με τον πιο γλυκό τρόπο!)

Σίγουρα το να σε απορρίπτουν δεν είναι και το πιο ευχάριστο συναίσθημα, ωστόσο συχνά ξεχνάμε πως το να χωρίζεις εσύ κάποιον είναι επίσης δυσάρεστο, άβολο και στενάχωρο. Ναι, εσύ έχεις τον έλεγχο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν νιώθεις ενοχές, άγχος, θλίψη ή ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω. Σε τελική, κάποτε νοιαζόσουν πραγματικά για αυτό το άτομο. Πολύ πιθανόν να τον αγαπούσες και να νοιάζεσαι ακόμη και αυτό το κάνει ακόμα χειρότερο μιας και εσύ είσαι η αιτία που τώρα πληγώθηκε. Ωστόσο, προκειμένου να καταφέρεις να βγεις αλώβητη (όσο εφικτό μπορεί να είναι αυτό) από αυτό το ναρκοπέδιο, υπάρχουν τρόποι κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να γίνει λιγότερο επώδυνο και για τους δυο, από τη στιγμή που αποφασίζεις να το τελειώσεις μέχρι τη φάση του πένθους που ακολουθεί τον χωρισμό.

Πριν χωρίσετε, δώστε μια ευκαιρία να φτιάξουν τα πράγματα μεταξύ σας. Συνήθως αφού έχεις φτάσει σε αυτό σημείο δύσκολα θα λειτουργήσει, ωστόσο όταν πρόκειται για ένα σημαντικό πρόσωπο ή σχέση αξίζει το κόπο.

Συζητήστε για τα πρακτικά θέματα. Πολλά ζευγάρια είτε μένουν μαζί είτε έχουν κοινά οικονομικά. Αν είσαι σε αυτή τη περίπτωση βρείτε τρόπο και χρόνο ώστε αυτά τα θέματα να μην κάνουν το χωρισμό να τραβήξει χρονικά. Όσο πιο γρήγορα τα ξεκαθαρίσετε τόσο το καλύτερο και για τους δυο.

Προετοιμάσου για τα συναισθήματα που θα αντιμετωπίσεις και από τις δυο πλευρές. Ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου θα αντιδράσει σίγουρο σε αυτό που έχεις να πεις, είτε θετικά είτε αρνητικά. Μπορεί να του φανεί ξαφνικό, να θυμώσει ή να πληγωθεί. Πρέπει να έχεις προετοιμαστεί ακόμα και για την πιο αναπάντεχη αντίδραση από μεριάς του.

 

Ενημέρωσε τους φίλους για αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις. Σίγουρα μετά από καιρό έχετε αποκτήσει κοινές παρέες και αναπόφευκτα σε ένα χωρισμό κάποιοι θα πάρουν τη δική σου μεριά και άλλοι του (πρώην) συντρόφου σου. Επιπλέον είναι σημαντικό να έχεις ψυχολογική υποστήριξη όταν περνάς έναν χωρισμό καθώς θα έρθουν στιγμές που θα χρειαστείς έναν ώμο να κλάψεις.

Εξήγησε στον άλλον το γιατί έφτασες σε αυτή την απόφαση. Να είσαι ειλικρινής μαζί του, καθώς σε μια τόσο άβολη και στενάχωρη κατάσταση η αλήθεια είναι πάντα η σωστή. Δεν χρειάζεται ωστόσο να δώσεις περιττές πληροφορίες που μπορεί να τον πληγώσουν χωρίς λόγο.

Μην αρχίσεις τις πολλές σάλτσες. Αυτό εκνευρίζει τον άλλον. Σίγουρα έχει μια ιδέα του τι θέλεις να του πεις και με το να πλατειάζεις είναι σα να παίζεις παιχνίδια. Πες αυτό που θέλεις μια και έξω και μετά αντιμετωπίζεις τις συνέπειες.

Εξήγησε στον άλλον τον τρόπο που σκέφτεσαι και το πως κατέληξες σε αυτή σου την απόφαση. Αυτό δείχνει στον άλλον πως δεν είναι μια απόφαση της στιγμής και του δείχνει πως τον σέβεσαι και υπολογίζεις και το δικό του συναίσθημα.

Φωτογραφίες: iStock

 

© 2024 tlife.gr