Πρέπει να αποφύγεις το κουτσομπολιό στο γραφείο κι οι λόγοι είναι πολλοί!

Τον περισσότερο χρόνο μας, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, τον περνάμε στη δουλειά μαζί με τους συνεργάτες και συναδέλφους μας. Ο εργασιακός χώρος είναι μια μικρογραφία μιας κοινωνίας, όπου η επικοινωνία και η ομαδικότητα αποδίδουν, ενώ οποιαδήποτε αλλαγή ισορροπίας μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

Το κουτσομπολιό στη δουλειά είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που μπορεί να σε ενθουσιάσουν, να ελαφρύνουν το κλίμα και να γίνουν αφορμή να έρθεις πιο κοντά με τους συναδέλφους σου. Η ένοχη απόλαυση του να γνωρίζεις κάτι που δεν ξέρουν οι άλλοι, ή το δέλεαρ των μη κολακευτικών πληροφοριών. Ωστόσο όλο αυτό είναι προσωρινό. Αργότερα μπορεί να νιώσεις ενοχές, ή ακόμα χειρότερα να εκτεθείς ανεπανόρθωτα σε ένα χώρο με ανθρώπους που θες δεν θες δεν μπορείς να αποφύγεις.

Ένας χώρος εργασίας όπου το κουτσομπολιό δίνει και παίρνει είναι επίσης και αρκετά τοξικός. Μπορεί να δημιουργήσει μια δυναμική κλίκας όπου οι φήμες έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τη πραγματικότητα και μπορεί να φέρει ένα κλίμα γενικευμένης αρνητικότητα που μειώνει την ποιότητα της καθημερινότητας αλλά και τη παραγωγικότητα, αφού αργά ή γρήγορα αυτή η ατμόσφαιρα θα σε επηρεάσει.

Ακόμα και αν πρόκειται για «καλοπροαίρετο κουτσομπολιό», μην σε ξεγελάει. Οτιδήποτε λέγεται πίσω από τη πλάτη κάποιου είναι συνήθως με κακή πρόθεση. Όσο για τις πληροφορίες που μπορεί να έχει συνάδελφος για το μέλλον της εταιρίας που εργάζεσαι για παράδειγμα, καλό είναι να μην βασιστείς σε αυτό. Σε χώρους εργασίας η ομαδικότητα και η συνεργασία είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αναζητάς προκειμένου να βρεις ένα υγιές περιβάλλον. Και αν νομίζεις πως ότι συμβαίνει στο γραφείο μένει εκεί, σύντομα θα δεις πως η καθημερινότητα και η γενικότερη ψυχολογία σου μπορούν να επηρεαστούν σημαντικά.

Φωτογραφίες: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164