Το σκεφτόσουν καιρό αλλά ποτέ δεν έπαιρνες το θάρρος να φτιάξεις ένα προφίλ σε site γνωριμιών. Με τα πολλά όμως έπεισες τον εαυτό σου να γίνει μέλος και αυτός στον κόσμο των “online ραντεβού”, όπως το επιτάσσει και η εποχή μας πια -ας μην γελιόμαστε.
Τι πρέπει όμως να προσέξεις όταν φτιάχνεις ένα τέτοιο προφίλ; Τι πληροφορίες πρέπει να αποφύγεις να δώσεις για να μην σε παρεξηγήσουν αλλά και να έχεις επιτυχία σε όσους ενδιαφέρονται να σε γνωρίσουν από κοντά; Εδώ σου έχουμε έναν οδηγό με 23 λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε στα social media και τα οποία καλό είναι να αποφύγεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1. Το να βρίζεις πρόσωπα, ομάδες ατόμων κτλ.: Εάν κάποιος σε ενοχλεί, τον αντιπαθείς ή αν κάτι σε εξοργίζει, καλύτερα να μην εκφράσεις το μένος σου δημοσίως. Μόνο κακό στην εικόνα σου θα κάνεις.
2. Το να αναφερθείς σε έναν άντρα ως αγοράκι: Θα θεωρήσουν ότι έχεις θέμα με τους άντρες και δεν τους έχεις και σε μεγάλη εκτίμηση ή υπόληψη.
3. Το να γράφεις για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Β’ Παρουσία, για προφητείες και θεωρίες συνωμοσίας: LOL! Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά και φαντάσου πόσο αφελής – προκατειλημμένη – στερεοτυπική θα φανείς εάν προσπαθήσεις να μιλήσεις για όλα αυτά σε ένα site γνωριμιών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
4. Το να χρησιμοποιείς hashtags: Ταιριάζουν καλύτερα στο Twitter και το Instagram.
5. Το να συμπεριλαμβάνεις επιπλέον links: Όπως το link του blog σου. Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να κουράσεις το υποψήφιο ταίρι σου για να μάθει για εσένα.
6. Το να αναφέρεις τον πρώην σου: Σε site γνωριμιών και γράφεις για τον πρώην σου;;;! Καταλαβαίνεις πως κανείς άντρας δεν “ψήνεται” να βγει με μια γυναίκα κολλημένη με τον πρώην της.
7. Το να γράφεις “νέο ξεκίνημα”, “ξεχνάμε το παρελθόν και κοιτάμε μπροστά” και άλλα τέτοια κλισέ: Δίνεις την εντύπωση πως δεν το εννοείς και ότι κάτι ακόμα σε βασανίζει.
8. Το να χρησιμοποιείς το “κτλ” στο τέλος της λίστας με τα ενδιαφέροντά σου: Γιατί δεν βοηθάει καθόλου στο να καταλάβει ο άλλος τι ενδιαφέροντα έχεις.
9. Το να βάζεις διπλό κενό ανάμεσα στις προτάσεις: Επειδή σε κάνει να φαίνεσαι ότι δεν τα πας καλά με την τεχνολογία. Κάτι που δεν ισχύει.
10. Το να αναφέρεσαι στους “αναγνώστες” σου στον ενικό (εκτός κι αν υπάρχει λόγος): Σκέψου το… Είναι λιγάκι τρομακτικό.
11. Τέλος! Όλα! Έτσι! Και ό,τι άλλο συνοδεύεται από θαυμαστικό (!): Δεν χρειάζεται να δείχνεις υπερβολική ή απόλυτη.
12. Το να γράφεις χαζορομαντικά και γλυκανάλατα στάτους: Γιατί πολύ απλά είναι χαζορομαντικά και γλυκανάλατα και μόνο αυτό δεν θέλει να δει ένας άντρας πάλι σε γυναικείο προφίλ.
13. Το να γεμίζεις το προφίλ σου με ρητορικές ερωτήσεις: Γιατί μία είναι αρκετή.
14. Το να χρησιμοποιείς τη φράση “όπως όλοι οι άλλοι”: Γιατί είσαι ξεχωριστή και όχι όπως όλοι οι άλλοι.
15. Το να συμπληρώνεις όλες τις λίστες και τα πεδία στο προφίλ σου: Είναι πολλά, κάποια βαρετά να τα διαβάσεις και περιττά.
16. Το να γράφεις “οι φίλοι μου λένε ότι είμαι…”: Ξέρεις εσύ η ίδια πολύ καλά τι είσαι, οπότε μην δείχνεις ανασφαλής.
17. Το να κάνεις αναφορές στο σεξ: Γιατί δεν είναι κολακευτικό και μερικές φορές δημιουργεί παρεξηγήσεις για τον χαρακτήρα σου ή τις προθέσεις σου.
18. ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: Μόνο οι γονείς μας στο facebook γράφουν με κεφαλαία και αυτό γιατί δεν ξέρουν πώς να απενεργοποιήσουν τα Caps.
19. Το να αναφέρεσαι στο αφεντικό σου, στη δουλειά σου, στα λεφτά σου: Και σε ό,τι άλλο αφορά εσένα και μόνο. Μην μοιράζεσαι τα προσωπικά σου θέματα έτσι εύκολα.
20. Το να αποκαλύπτεις λεπτομέρειες για το ιστορικό της υγείας σου: Εντάξει. Καταλαβαίνεις πόσο περίεργο είναι αυτό για έναν άντρα που σε γνωρίζει μέσα από ένα τέτοιο site.
21. Το να χρησιμοποιείς παραπάνω από ένα emoticon: Χρησιμοποίησε το λόγο σου για να εκφράσεις τη διάθεσή σου, όχι τα emoticons.
22. Το να γίνεσαι ποιητική με όλα: Λίγη προσοχή με αυτό γιατί στην ουσία κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πόσο ρομαντικά ίσως βλέπεις κάποια πράγματα.
23. Το να λες ότι ψάχνεις για μια σχέση φυσιολογική χωρίς δράματα: Επειδή ξέρεις ότι κάτι τέτοιο είναι ουτοπικό και μάλιστα έχεις ήδη βγει από μία τέτοια σχέση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ