Site icon TLIFE

Πώς ένα ερωτικό μυθιστόρημα μπορεί να αλλάξει τη σχέση σου – ή ακόμα και να την τελειώσει!

Μερικές μόνο σελίδες ήταν αρκετές να για να καταλάβει μια φίλη τι ήταν αυτό που τη δυσαρεστούσε στη σχέση της αλλά ούτε η ίδια δεν μπορούσε να προσδιορίσει. Μεταξύ βαρεμάρας και κατάθλιψης άρχισε να ξεφυλλίζει ένα ερωτικό μυθιστόρημα- τα γνωστά ρομάντζα όπως λεγόντουσαν παλιότερα- και ξαφνικά άλλαξε όλη της η κοσμοθεωρία. Ανάμεσα στις γραμμές που γράφτηκαν γεμάτες υπερβολή, κάποια παραπάνω περιγραφικότητα των ερωτικών διαλόγων και πράξεων και φυσικά υπερβάλλοντα ρομαντισμό, βρήκε τα λόγια να εκφράσει αυτό που ένιωθε για το χαμένο πάθος στη δική της σχέση.

Πριν κατακρίνουμε τα ερωτικά μυθιστορήματα ως περιττά και ανούσια, ας δούμε λίγο τι επιρροή μπορεί να έχουν στις σχέσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας, ακόμα και στην σεξουαλική μας ζωή. Η άνθηση τέτοιων βιβλίων έχει να κάνει με όλα τα είδη συναισθημάτων, όχι μόνο τα σεξουαλικά. Για κάποιους μάλιστα είναι σα να κοιτούν σε ένα καθρέφτη που οδηγεί τους αναγνώστες σε ταξίδια αυτοανακάλυψης, λειτουργώντας σχεδόν ως εργαλείο που τους βοηθά να κατανοήσουν, να φανταστούν και να απαιτήσουν μια καλύτερη ερωτική ζωή.

 

Αν το σκεφτεί κανείς σαν μια άλλη μορφή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης- στο σημείο που δεν διαστρεβλώνει την εικόνα και την αίσθηση της σεξουαλικότητας- είναι καλύτερο και σαφώς ασφαλέστερο από το διαδίκτυο και τα social media. Ιδίως όταν το περιεχόμενο μπορεί να σου ξυπνήσει συναισθήματα με τέτοιο τρόπο που μόνο ένα βιβλίο μπορεί, αντί να σε βομβαρδίζει με εικόνες και τάσεις με τις οποίες τελικά ταυτίζεσαι αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά σου θέλω και ορμές.

 

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που εκμεταλλεύονται όλη αυτή τη λεπτομέρεια, για να δοκιμάσουν νέες κινήσεις στην κρεβατοκάμαρα. Το διάβασμα και η πραγματικότητα δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να συναντηθούν, κυρίως όταν πρόκειται για τις βαθύτερες, πιο κρυμμένες επιθυμίες μας. Τις μετατρέπει σε λέξεις που μπορούμε να κρατήσουμε, να σκεφτούμε και ίσως ακόμη και να πράξουμε. Καλώς ή κακώς, τα ρομάντζα δεν έχουν πάρει τυχαία το όνομα τους, καθώς σκοπός τους ήταν και θα είναι πάντα να τροφοδοτούν αυτές τις μικρές φλόγες φαντασίας και πάθους.

Φωτογραφίες: iStock

 

© 2024 tlife.gr