Τα 5 «ΠΡΕΠΕΙ» στο σεξ του γάμου… Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση;

Το “πρέπει” είναι από εκείνες τις λέξεις που λειτουργούν καταπιεστικά. Πολλές φορές έρχεται σε αντιπαράθεση με το “θέλω” και μας αγχώνει, μας στριμώχνει. Μερικά “πρέπει” όμως μας δημιουργούν προβλήματα, βάζουν όρια εκεί που δεν χρειάζονται, μπλοκάρουν το μυαλό μας και αποπροσανατολίζουν τη σχέση.

Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα σήμερα καταγράφει τα “πρέπει” στο σεξ του γάμου που συνήθως δημιουργούν προβλήματα και δίνει την κατεύθυνση την οποία πρέπει να πάρουμε ώστε να μην επηρεάσουν αρνητικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού! Του παντρεμένου ή εκείνου που έχει πολλά χρόνια σχέση.

1.Το συζυγικό σεξ (καθήκον)
Πολύ συχνά ακούμε κυρίως από τις γυναίκες αλλά και από τους άνδρες ότι αισθάνονται πίεση και πως “πρέπει” να ανταποκριθούν στο συζυγικό καθήκον τους. “Τι να κάνουμε; Εφόσον είμαστε παντρεμένοι πρέπει να κάνουμε και σεξ! Δεν έχω καθόλου όρεξη με όλη την κούραση, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας…” Αλίμονο, αν τη σεξουαλική μας ζωή τη δούμε μέσα από το καθήκον και την μετατρέψουμε σε …αγγαρεία!

2. Όταν εγώ θέλω εσύ πρέπει να θέλεις;
Όχι! Η σεξουαλική διάθεση δεν είναι κάτι που έρχεται επειδή θέλει ο ένας από τους δύο. Μπορεί να μην έχω διάθεση αυτή τη στιγμή, δεν σημαίνει ότι δεν σε θέλω. Το πρόβλημα έρχεται όταν …δεν έχω ποτέ διάθεση για εσένα πια!

3. Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε σεξ;
Η γνωστή και κλασική ερώτηση που ακούμε στο χώρο μας σχεδόν από όλους. Και όσο και αν λέμε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός αλλά είναι κάτι που εξαρτάται από το ίδιο το ζευγάρι και τους δικούς του ρυθμούς, παρόλα αυτά, η πίεση να απαντήσουμε στη συγκεκριμένη ερώτηση είναι μεγάλη. Το ζευγάρι μπορεί να βρει από μόνο του τους τρόπους και τη συχνότητα για να νιώθει καλά. Μπορεί να βρει μόνο του τον “μαγικό” αριθμό που θα το εκφράζει σεξουαλικά.

4. Πρέπει να σου λέω “όχι” όταν δεν θέλω;
Ναι και πάλι ναι! Βέβαια, αυτό έρχεται ως απάντηση στο πρώτο «ΠΡΕΠΕΙ», όπου νιώθει κάποιος ότι πρέπει να ανταποκριθεί μέσα από το συζυγικό του καθήκον. Ο δεύτερος λόγος που αισθάνεται υποχρεωμένος να δεχτεί και ας μην θέλει είναι ο φόβος στην αντίδραση του άλλου συντρόφου: “Φοβάμαι ότι θα νομίζει ότι δεν τον θέλω, …θα νομίζει ότι έχω άλλη, …θα πει ότι δεν ενδιαφέρομαι, …θα βρει άλλην…”

5. Όταν δεν θέλω, εσύ τι πρέπει να κάνεις για να θέλω;
Ίσως εδώ είναι και το πιο σημαντικό από όλα που όσο και να μην μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη λέξη “ΠΡΕΠΕΙ” στις ανθρώπινες σχέσεις, θα την έβαζα και με στόμφο μάλιστα. Ναι λοιπόν, “ΠΡΕΠΕΙ” όταν ο σύντροφός μου νιώθω ότι απομακρύνεται και δεν θέλει να βρεθεί μαζί μου σεξουαλικά, να αναρωτηθώ τι συμβαίνει. Που βρίσκομαι εγώ; Μήπως έχω αφεθεί; Μήπως έχω πάρει κιλά; Μήπως δεν φροντίζω τον εαυτό μου; Μήπως δεν προσέχω την εμφάνισή μου; Τι να δει ο σύντροφός μου από εμένα που θα πρέπει και να με θέλει αν έχω αλλάξει αρνητικά τόσο πολύ; Επίσης, χρειάζεται να παρατηρήσω τη μορφή της σχέσης μας. Πως είμαστε σήμερα; Τι κάνουμε μαζί; Διασκεδάζουμε όπως παλιά; Κάνουμε πράγματα που μας κρατάνε το ενδιαφέρον όπως παλιά; Μήπως τσακωνόμαστε και αντιδράμε σε οτιδήποτε λέει ο ένας στον άλλον; Μήπως έχουμε γίνει εχθρικοί; Μήπως…

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164