Site icon TLIFE

Τα 10 λάθη που κάνουμε και το φλερτ δεν καταλήγει σε σχέση!

Δείχνει να του αρέσεις. Και όλα βαίνουν καλώς. Μέχρι που δεν. Τι μπορεί να έχει συμβεί; Τι λάθος μπορεί να έχεις κάνει εσύ και το φλερτ σας δεν έγινε σχέση; Η Ντόρα Μίνου, ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Σύμβουλος, γράφει για τις λανθασμένες συμπεριφορές στις οποίες παρασυρόμαστε και δυναμιτίζουμε, χωρίς να το θέλουμε, τις ερωτικές μας ιστορίες. Ο λόγος σε εκείνη…

Θα έχεις πολλές φορές αναρωτηθεί γιατί ενώ ξεκινάει ένα φλερτ με πολύ καλές προϋποθέσεις, ενώ φαίνεται ότι έχεις γνωρίσει έναν άνθρωπο που σου βγάζει μία διάθεση να επενδύσεις συναισθηματικά και να προχωρήσεις σε σχέση μαζί του, τελικά αυτό δεν συμβαίνει, χάνεστε στο πρώτο στάδιο της γνωριμίας ή φτάνετε μέχρι τη σεξουαλική επαφή και μετά φαίνεται πως δεν υπάρχει συνέχεια -κάπου εκεί διαψεύδονται οι προσδοκίες και αναρωτιέσαι γιατί…

1. Ξεκινάς αγχωμένη για τη συνέχεια της σχέσης. Είτε γιατί ήσουν αρκετό διάστημα μόνη, είτε γιατί δεν αντέχεις τη μοναξιά, είτε γιατί φοβάσαι ότι δεν έχεις σύμμαχο το χρόνο, φαίνεται από την πρώτη στιγμή ότι θέλεις “να γαντζωθείς” πάνω σε έναν άνθρωπο που μόλις γνώρισες και παραδίδεσαι άνευ όρων. Αυτό πολλές φορές για τον άλλο άνθρωπο είναι πολύ μεγάλο βάρος και του προκαλεί το φόβο του εγκλωβισμού.

2. Βομβαρδίζεις με τηλέφωνα και μηνύματα κάθε λίγο.
Μοιάζει σαν να γίνεται επίκεντρο της ζωής σου η συγκεκριμένη γνωριμία και ο άλλος δεν έχει το χρόνο ούτε καν να σκεφτεί και να έχει επιλογή στο να σε διεκδικήσει, να σου προτείνει, να σε εκπλήξει.

3. Κάνεις συνεχώς παράπονα και ερωτήσεις για το αν σε σκέφτεται και πόσο. Αυτό δείχνει έντονα τη δική σου ανασφάλεια και κουράζει τον άλλο ακόμη και αν αρχικά τον γοήτευε και ξεκίναγε μαζί σου έχοντας τις καλύτερες διαθέσεις.

4. Έλλειψη αποδοχής. Προβάλλεις στον άλλο αλλαγές που θα ήθελες να κάνει με αποτέλεσμα να νιώθει ότι δεν τον αποδέχεσαι όπως είναι και προσπαθείς να τον αλλάξεις. Αυτό δημιουργεί δυσκολίες και καταπίεση.

5. Γίνεσαι άβουλη. Είσαι δεκτική σε ό,τι σου λέει και ακολουθείς τις δικές του επιθυμίες και επιλογές σαν να μην έχεις βούληση.

6. Έλλειψη χώρου και χρόνου. Ζητάς να είσαστε συνέχεια μαζί με αποτέλεσμα να μην έχεις χώρο και χρόνο για τον εαυτό σου και παράλληλα να τα στερείς και από τον ίδιο.

7. Καταπίεση και έλεγχος. Κάνεις συνέχεια ερωτήσεις τύπου: που ήσουν, με ποιον θα βγεις, τι ώρα θα γυρίσεις και βέβαια ο άλλος βλέπει την τάση σου να τον ελέγχεις.

8. Γίνεσαι επικριτική και αδιάκριτη με τους φίλους ή την οικογένειά του και βέβαια αυτό είναι εισβολή στην προσωπική του ζωή και παραβίαση ορίων.

9. Μιλάς για το παρελθόν σου, για τον προηγούμενο σύντροφό σου, συγκρίνεις και επιμένεις να μάθεις λεπτομέρειες και για τη δική του προσωπική ζωή πριν από σένα. Αυτό δεν βοηθάει στην εξέλιξη της σχέσης, την καθηλώνει, δημιουργεί προηγούμενα και κακώς κείμενα με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να απολαύσετε ότι καινούριο σας δίνει αυτή η γνωριμία μεταξύ σας. Οι σκιές από το παρελθόν συχνά μεταφέρουν ανοιχτούς λογαριασμούς από τις προηγούμενες σχέσεις στην τωρινή.

10. Συζητάτε πρόωρα για ένα αρκετά δεσμευτικό μέλλον, χωρίς να έχετε ξεκαθαρίσει αν ταιριάζετε ώστε αρχικά να ξεκινήσει η σχέση.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ…
Η σχέση χτίζεται. Η χημεία, ο χρόνος, η αποδοχή και η καλή επικοινωνία είναι τα βασικά συστατικά για να καταλήξει το φλερτ στη σχέση. Όταν βιάζουμε και πιέζουμε τις καταστάσεις δεν δίνουμε στον άλλο το περιθώριο να εκτιμήσει και να υποστηρίξει την επιλογή του ώστε να συντελέσει και στην εξέλιξή της. Αναμφισβήτητα, πολλά αρνητικά μπορεί να υπάρχουν και από την άλλη πλευρά ωστόσο εμείς σε αυτό το σημείο εστιάζουμε σε αρνητικά που θα μπορούσαμε να χρεωθούμε ως μία δική μας ευθύνη.

© 2025 tlife.gr