Το εύκολο γλυκό που μπορείς να απολαύσεις με όλη σου την καρδιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 αβγά
- 3/4 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
- 3/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτ. της σούπας αλάτι
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα
- 1 φλιτζάνι ξηροί καρποί
- 1 φλιτζάνι σταφίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα και τη σόδα μαγειρέματος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τα αυγά, το βουτυρόγαλα, το λάδι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύεις. Προσθέτεις το μείγμα του παραπάνω μπολ και ανακατεύεις προσεκτικά.
- Σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατεύεις τα καρότα, τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς.
- Ανακατεύεις και τα τρία μείγματα μαζί και με μία ξύλινη κουτάλα, χτυπάς απαλά.
- Περιχύνεις το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ.
- Ψήνεις για μία ώρα στον προθερμασμένο φούρνο.
- Μόλις ψηθεί, το αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ