Αφράτο και γλυκό κέικ με γιαούρτι αντί γάλακτος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 αυγά
- 500 γραμμάρια (1 πακέτο) μαργαρίνη
- 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- Ξύσμα ενός λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, προσθέτεις το αλεύρι και ανοίγοντας μία μικρή λακούβα στο κέντρο ρίχνεις το αυγό, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύεις τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα συμπαγές μείγμα και προσθέτεις το γιαούρτι.
- Προσθέτεις μισό ποτήρι με νερό και ανακατεύεις ξανά (είτε με τα χέρια είτε με μία σπάτουλα), προκειμένου να προκύψει ένα συμπαγές μείγμα.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα κέικ περιχύνεις το μείγμα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (μέχρι να ροδοκοκκινίσει) στους 180 βαθμούς C.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ