Αφράτο και γλυκό κέικ με γιαούρτι αντί γάλακτος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 αυγά
- 500 γραμμάρια (1 πακέτο) μαργαρίνη
- 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- Ξύσμα ενός λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, προσθέτεις το αλεύρι και ανοίγοντας μία μικρή λακούβα στο κέντρο ρίχνεις το αυγό, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύεις τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα συμπαγές μείγμα και προσθέτεις το γιαούρτι.
- Προσθέτεις μισό ποτήρι με νερό και ανακατεύεις ξανά (είτε με τα χέρια είτε με μία σπάτουλα), προκειμένου να προκύψει ένα συμπαγές μείγμα.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα κέικ περιχύνεις το μείγμα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (μέχρι να ροδοκοκκινίσει) στους 180 βαθμούς C.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ