Αφράτο σταφιδόψωμο

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Courteney φαίνεται πως λατρεύει το μαγείρεμα. Μία ακόμη συνταγή της για γλυκά πρωινά είναι ζεστό και αφράτο σταφιδόψωμο!

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. baking soda
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/3 του φλιτζανιού σταφίδες
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος Plus 1κ.σ. κρεμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC και ετοίμασε ένα ταψάκι στρωμένο με αλευρωμένη λαδόκολλα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking soda και το αλάτι
  • Πρόσθεσε και το βούτυτο και ανακάτεψε να γίνουν όλα τα υλικά ένα σώμα
  • Συμπλήρωσε και τις σταφίδες και στη συνέχεια τα αυγά και την κρέμα γάλακτος να γίνει μια μαλακή λεία ζύμη
  • Γύρισε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξε σε πάχος 2-3 εκατοστά. Θα σε βοηθήσει ένα κουπάτ
  • Βάλε τα στρογγυλά σταφιδοψωμάκια στη λαδόκολλα και βούρτσισε με το υπόλοιπο βούτυρο (1 κ.σ. επιπλέον)
  • Ψήσε στο φούρνο για 18 λεπτά και σέρβιρε ζεστά με βούτυρο και μαρμελάδα

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164