Είναι εύκολο να τον φτιάξεις και τα μυρωδικά και το σκόρδο θα σου δώσουν υπέροχη πικάντικη γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 9 σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό πατάτες κομμένες για φούρνου
- 1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- ¼ του φλιτζανιού γάλα χωρίς λιπαρά
- 1 κ.σ ρίγανη, θυμάρι ή δενδρολίβανο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψήσε τις σκελίδες σε δυνατή φωτιά στο φούρνο, τυλιγμένα σε λαδόκολλα και χωρίς να τις ξεφλουδίσεις για 25 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν πίεσέ να βγουν από τις φλούδες σε ένα μικρό μπολ
- Στο μεταξύ βάλε τις πατάτες σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό, να τους καλύπτει.
- Άσε τις πατάτες να βράσουν και να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά. Στράγγιξε τες από το νερό και ξαναβάλτες στην κατσαρόλα.
- Λιώσε τις πατάτες και το ψητό σκόρδο και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και τα μυρωδικά σου μέχρι να γίνει αφράτη.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ