Αλμυρά σου με τόνο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κι όμως τα μικρά μπαλάκια μπορούν να πάρουν και αλμυρή γέμιση! Είναι πεντανόστιμα. Η ίδια ζύμη και διαδικασία για το λαχταριστό προφιτερόλ θα σου δώσε ένα ωραιότατο ορεκτικό με γευστικό τόνο.

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ: 1 φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 4 αυγά
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 3 κονσέρβες τόνο σε λάδι
  • 3 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. Γλυκιά πλάσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. μαγιονέζα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακάτεψε το νερό με το βούτρο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά μέχρι να κοχλάσει το μείγμα σου
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε όλο το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
  • Άφησε τη ζύμη να κρυώσει καλά και βάλε την σε μίξερ για να προσθέσεις και τα αυγά ένα, ένα
  • Βάλε τη ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάξε σε λαδόκολλα μικρά μπαλάκια (σε ένα κανονικό ταψί κουζίνας θα σου βγουν μέχρι και 60 σου)
  • Ψήσε στους 220 C για 15 λεπτά να πάρουν χρώμα και χαμήλωσε το φούρνο στους 150 C
  • Άφησε για 20 λεπτά ακόμη να ψηθούν καλά και βγάλε τα σου
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί και με ένα κουταλάκι γέμισε τα σου

Tip

Γέμισε τα σου λίγη ώρα πριν τα σερβίρεις για να παραμείνει τραγανό το σου

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164