Μια τέλεια συνταγή με πλούσια κρέμα και λαχανικά.
Θερμίδες: 225/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα (να έχει διάμετρο 23εκ. περίπου)
- 7 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- 2φλ. baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 2/3φλ. αποβουτυρωμένο γάλα
- 6κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 3κ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένος
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/2φλ. ρικότα
- 1/3φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 3/4φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη για την τάρτα, μέχρι να έχει διάμετρο 28 – 30εκ.
- Μετέφερε τη ζύμη σε μια πυρίμαχη γυάλινη πιατέλα 23 εκ., πιέζοντας τον πάτο και τα πλαϊνά με τα δάχτυλά σου.
- Κάνε μερικές τρύπες με το πιρούνι στον πάτο της ζύμης και ψήσε την στο φούρνο για 10 – 15 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το σπανάκι, το γάλα, 2κ. σούπας παρμεζάνα, το βασιλικό και το αλάτι.
- Πρόσθεσε το μείγμα μέσα στο ταψί, πάνω από τη ζύμη.
- Σε ένα πιο μικρό μπολ ανακάτεψε τη ρικότα, τη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Βάλε το μείγμα που μόλις έφτιαξες και τα τοματίνια πάνω από τη γέμιση.
- Αν θέλεις μπορείς να βάλεις αλουμινόχαρτο στα πλαϊνά για να μην καούν.
- Ψήσε την τάρτα για 50 – 55 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ