Ανάποδη τάρτα με μπανάνες

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Όταν βλέπεις μια τόσο ωραία τάρτα δεν μπορείς παρά να θέλεις διακαώς να το φτιάξεις. Ειδικά αν είσαι fun της μπανάνας… αν τώρα σε αυτό προσθέσεις πως πρόκειται για συνταγή του Gordon Ramsay, τότε το μόνο που μένει είναι να προμηθευτείς τα υλικά για να την ετοιμάσεις. 

Πηγή

Συστατικά

  • 50 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 1 φασόλι βανίλιας, ανοιγμένοσ τα δύο (κρατάς τους σπόρους)
  • 1/2 κ.γ. κόκκους ροζ πιπέρι κοπανισμένους
  • 1/2 κ.γ. κόκκους μαύρο πιπέρι κοπανισμένους
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 6 μεγάλες ώριμες μπανάνες καθαρισμένες
  • 302γρ. φύλλα σφολιάτας ή ειδικό για τάρτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Άπλωσε καλά το βούτυρο στη βάση ενός ρηχού τηγανιού 20 εκατοστών που μπαίνει και σε φούρνο. Πρόσθεσε τα σποράκια, αλλά και το περίβλημα της βανίλιας. Πασπάλισε με το ένα τρίτο από τα πιπέρια και τέλος πασπάλισε με τη ζάχαρη
  • Κόψε τις μπανάνες σε χοντρά κομμάτια 3 με 4 εκατοστά. Μοίρασέ τα στρώνοντας με ομόκεντρους κύκλους στο ταψάκι. Πασπάλισε από πάνω το υπόλοιπο ένα τρίτο τα πιπέρια
  • Ξετύλιξε το φύλλο και με ένα πιάτο λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού και κόψε έναν δίσκο. Στρώσε το φύλλο πάνω από τις μπανάνες και βύθισε το φύλλο στις άκρες. Τρύπησε με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού σε διάφορα σημεία το φύλλο
  • Βάλε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας για τρία με τέσσερα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη, ανακινώντας απαλά να καραμελώσει και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες στα πλάγια
  • Μετάφερε την τάρτα στο φούρνο και ψήσε για 30 με 35 λεπτά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Άφησε την τάρτα να σταθεί για 10′ λεπτά και στη συνέχεια αναποδογύρισε σε πιατέλα
  • Πέταξε τη βανίλια και πασπάλισε την τάρτα με το πιπέρι που έμεινε.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164