Λαχταριστές, light και spicy τηγανίτες με γέμιση από καλαμπόκι και ανθότυρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. αλεύρι γοχ
- 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 2/3 φλ. ανθρακούχο νερό
- 1 1/3 φλ. καλαμπόκι (από δύο ρόκες)
- 1/2 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα ανθότυρο θρυμματισμένο
- 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- 1 κ. σούπας + έξτρα σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- μέλι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πρόσθεσε και το ανθρακούχο νερό και ανακάτεψε καλά για να μην σχηματιστούν σβόλοι.
- Ρίξε στα υλικά και το ανθότυρο, το καλαμπόκι, την ψιλοκομμένη (σχεδόν λιωμένη) πιπεριά και το σχοινόπρασο.
- Ανακάτεψε καλά τα υλικά, ώστε να γίνει το μείγμα ομοιογενές και ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με μία κουταλιά βούτυρο.
- Πάρε μερίδες ίσες με 1/4 του φλιτζανιού από το ρευστό χυλό και ρίξ’ τες στο τηγάνι.
- Ψήσε τις τηγανίτες για περίπου τέσσερα λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Αφαίρεσε τις τηγανίτες, αλατοπιπέρωσέ τες και επανάλαβε τη διαδιασία με τον υπόλοιπο χυλό, χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο βούτυρο κάθε φορά.
- Σέρβιρε τις τηγανίτες με μέλι και πασπάλισε με το έξτρα ανθότυρο και το έξτρα σχοινόπρασο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ