Σε όλους μπορεί να συμβεί…το θέμα είναι τι κάνεις τώρα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υπάρχει λύση για να μην πετάξεις το φαγητό ή το γλυκό που…άρπαξε από τη φωτιά! Εφόσον φυσικά αυτό δεν έχει καεί τελείως και έχει απλώς μαυρίσει επιφανειακά. Αν αυτό σου συμβεί με το λαχταριστό σου κέικ, μην ανησυχείς και εύκολα θα το καμουφλάρεις. Αρχικά, με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαίρεσε τα καμμένα κομμάτια από την επιφάνεια. Για καλή μας τύχη, πάντα το καμμένο μέρος ενός κέικ βρίσκεται από την κάτω πλευρά…ένα πολύ “νόστιμο” τρικ είναι να το καλύψεις με εύκολο και γρήγορο γλάσο. Χυμός λεμόνι και ζάχαρη αρκούν. Ανακάτεψέ τα και θα σου δώσουν μια γυαλιστερή λευκή κρούστά, αλλά και λεμονάτη γεύση!
Αν πάλι είναι το σουφλέ που πήρε λίγο στην επιφάνεια, τότε πρέπει οι κινήσεις σου να είναι αστραπιαίες. Αφαίρεσε αμέσως το πάνω μέρος του σουφλέ με ένα κουτάλι και άλειψε την επιφάνεια με αυγό καλά χτυπημένο. Βάλε πάλι το ταψί στο φούρνο και άφησε να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ