Αντικαθιστούμε το κόκκινο κρέας με άπαχο λευκό κρέας γαλοπούλας, σερβίρουμε με γευστικά καραμελωμένα κρεμμύδια και δίνουμε στο burger άλλη διάσταση. Πάντα γευστικό, αλλά όχι πια παχυντικό…
Θερμίδες 307
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: 1 φλιτζάνι κόκκινο ξύδι
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. allspice τριμμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
- Για τα burger: 400 γρ. άπαχο κιμά γαλοπούλας
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
- 1 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. καυτερίο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. allspice σε σκόνη
- 1 κ.γ. ηλιέλαιο
- 4 ψωμάκια ολικής
- 8 κ.γ. μαγιονέζα light
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το allspice σε ένα κατσαρολάκι. Ζέστανε να πάρει μια βράση. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και ανακάτεψε να καλυφθεί
- Προθέρμανε το γκτιλ και βάλε τον κιμά σε μπολ με το κόλιαντρο, το κύμινο, το καυτερό πιπέρι, αλάτι και allspice. Πλάσε καλά και μοίρασε σε τέσσερα μπιφτέκια
- Άλειψε τα burger με το λάδι και ψήσε στο γκριλ για τρία με τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλε στο τέλος και τα ψωμάκια να φυγανιστούς στο γκριλ
- Στράγγιξε το κρεμμύδι, άπλωσε 2 κ.γ. μαγιονέζα σε κάθε βάση και συμπλήρωσε το burger, τα κρεμμύδια και το άλλο ψωμάκι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ