Τραγανή ζύμη γκουρού αγκαλιάζει μια γευστική σάλτσα κιμά. Είναι το νο. 1 πρώτο πιάτο για να εντυπωσιάσεις σε κάποιο επίσημο γεύμα ή ένα ωραίο ελαφρύ γεύμα για το βράδυ. Έχει μόλις 200 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο ζύμη κουρού
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σέλερι μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένα
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι γάλα (αν θες μπορείς να βάλεις 1/4 γάλα και 1/4 κρέμα γάλακτος)
- Θυμάρι
- Αλάτι, Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μέτριο τηγάνι ζέστανε το βούτυρο και σόταρε το κρεμμύδι το σέλερι και το σκόρδο να γυαλίσουν
- Πρόσθεσε τον κιμά, την πατάτα, το νερό και το γάλα και συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να πιει η σάλτσα τα υγρά της
- Πρόσθεσε το θυμάρι και αλατοπιπέρωσε, αφήνοντας για 5-6 λεπτά ακόμη στη φωτιά
- Πάρε τα ατομικά φορμάκια (τα υλικά είναι για 16 πιτάκια) και κόψε στρογγυλά κομμάτια ζύμης
- Πάρε ατομικά φορμάκια και στρώσε μέσα τη ζύμη γκουρού
- Γέμισε κάθε ένα με τον κιμά και σκέπασε με τα καπάκια πιέζοντας τις άκρες να ενωθεί η ζύμη
- Κάνε μικρές τομές στην επιφάνεα της ζύμης και βάλε τα φορμάκια στο φούρνο σους 200oC για περίπου 15 λεπτά
- Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τα πιτάκια στο φούρνο για άλλη μισή ώρα
Tip
Σου έμεινε ζυμάρι; Μπορείς να ετοιμάσεις λαχταριστά ορεκτικά. Δες εδώ πως
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ