Κάθε συνταγή, όσο πολύπλοκη ή απλή κι αν είναι θέλεις να την παίρνεις από τον ειδικό. Το διάσημο λοιπόν french toast, καλό θα ήταν να μάθεις να το φτιάχνεις όπως οι Γάλλοι… αυτή η συνταγή έρχεται απ’ευθείας από το Παρίσι και είναι “originale”! Να λοιπόν πως θα δώσεις άλλη διάσταση και γεύση στο πρωινό σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 βανίλια
- Λίγη κανέλα σε σκόνη
- 6 φέτες φωμί του τοστ
- Μέλι ή maple syrup
- 6 κυβάκια βούτυρο αγελάδος
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
- Μερικά μύρτιλλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε βαθύ μπολ χτύπησε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και την κανέλα
- Βούτηξε τις φέτες στο μείγμα αυτό και άφησε να τραβήξουν για 30” δεύτερα από κάθε πλευρά
- Ζέστανε λίγη μαργαρίνη σε αντικολλητικό σκεύος και ψήσε κάθε φέτα του τοστ να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές
- Αν σερβίρεις με μέλι, καλό θα ήταν να το ζεστάνεις ελαφρά για να είναι πιο ρευστό
- Ζέρβιρε κάθε φετούλα με ένα κυβάκι βούτυρο, μέλι ή maple syrup και μύρτιλλα
Tip
Τα συνοδευτικά φρούτα αντιλαμβάνεσαι πως μπορεί να είναι της επιλογής σου. Δοκίμασε επίσης να πασπαλίσεις με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ